DÜNYANIN önde gelen tüketici elektroniði fuarlarýndan CES 2011’e 3 boyutlu, özel gözlük kullanmadan izlenebilen büyük ekran TV’ler ve damgasýný vurdu. ABD’nin Las Vegas þehrinde düzenlenen fuarda 40 incin üzerindeki gözlüksüz 3D TV modelini tanýtan Toshiba, bu ürününü Nisan 2011’den itibaren piyasaya sunacak.
Gözlük sorunu bitiyor
Üç boyutun yaygýnlaþmasýnda en büyük engellerden biri olan gözlük sorununu Toshiba CES 2011’de tanýttýðý 4K HDTV prototip modeliyle aþacaðýný duyurdu. Televizyonda çekim ve gözlüðe gerek kalmadan merceksi bir ekranda görüntüler üç boyutlu hale geliyor. Toshiba 4K HDTV 142 santimetre büyüklüðünde. 3D’nin daha çok oyunlar üzerinde kullanýmýndan yola çýkarak Toshiba, gözlüksüz 3D TV’de ‘Final Fantasy’ video oyunu demosuyla çýkacak.
Toshiba Avrupa Pazarlama Müdürü Sascha Lange, gözlüksüz üç boyutlu 3D TV’lerinin 12 ve 20 inç boyutta olanlarýný aralýk ayýnda Japonya’da piyasa sunduklarýný belirterek, þu bilgileri verdi: “40, 50 ve 56 inç gözlüksüz 3D TV modellerimiz, Nisan 2011- Mart 2012 tarihleri arasýnda piyasaya çýkacak. Üç boyutta gözlüksüz teknolojiler var ancak bunda oturduðunuz alan ve uzaklýk önemli. Cevo motoru kullanýlan yeni teknolojimiz de yüksek çözünürlükte görüntü olacak. TV karþýsýnda oturulan pozisyonun önemi kalmayacak. Piyasaya iddialý bir ürün sunuyoruz. Bu ürün daha önceki 3D TV’lerin satýþýný engellemeyecek. Farklý bir segmente hitap edecek” dedi.
Eþ zamanlý Türkiye’de
Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter ise, gözlüksüz üç boyutlu TV’nin büyük ekranlý modellerinin dünyayla eþ zamanlý olarak Türkiye’ye geleceðini dile getirerek, “Üç boyutlu TV almak isteyenlerin çoðu gözlükle izleyebilir miyim diye düþünüyor. Gözlüksüz 3D TV modeli bu teknolojiyi daha da yaygýnlaþtýracak” dedi.
Asus’dan Eee tablet
TABLET savaþlarýna sahne olan tüketici elektroniði þovunda Asus ve Lenovo’da tabletlerini görücüye çýkardý. Asus Baþkaný Jonney Shih yeni cihalarý Eee Pad Transformer ve Eee Pad Slider’ý tanýttý. Transformer, bir laptop þeklinde ama ikiye ayrýlarak tablet olarak görev yapabiþliyor. Slider’ýn ise klavyesi solundan dýþarý çýkacak þekilde tasarlanmýþ.
Ýstendiðinde tablet istendiðinde laptop
ÇÝNLÝ bilgisayar üreticisi Lenovo da, tablet yarýþýna IdeaPad’le katýldý. CES 2011’de ürünü tanýtan firmanýn tableti laptop gibi iþlev görüyor, istendiðinde dokunmatik ekranýyla tablete dönüþtürülebiliyor. IdeaPad laptop tarafý için, LePad ise tablet için kullanýlýyor. LePad, Android iþletim sistemine sahip. Qualcomm’un Snapdragon chip’ini klulanýyor. LePad, 10.1 inçlik (26 santimetre) renkli ekrana sahip. Bir kilodan az aðýrlýðý var. Ýnternet için 3G özelliði de bulunuyor.
iPad 2 çýkmadan kýlýfý CES’de görücüye çýktý
CES 2011’de, Apple’ýn tableti iPad’in ikinci versiyonu çýkmadan kýlýfý Çinli firma Dexim tarafýndan tanýtýyor. iPad’den farklý boyutlarda olan kýlýf daha ince bir cihaz için tasarlandý. iPad 2’nin þu anki iPad’den daha ince, önde kamerasý ve USB giriþinin de olmasý bekleniyor. Kýlýf üreticileri de söylentilerden yola çýkarak cihaz çýkmadan kýlýfýný ürettiler.
hürriyet ekonomi


Teþekkur:
Beðeni:


Alýntý


Yer imleri