Askeri helikopter düþtü: 5 subay þehit!
Kara Havacýlýk Okul Komutanlýðý’na ait eðitim uçuþu yapan helikopterin düþmesi sonucu 5 subay þehit oldu.Güncelleme:11 Ocak 2011 08:16
Ankara Etimesgut Askeri Havalimaný’ndan iki adet UH-1 genel maksat eðitim helikopteri, dün gece eðitim uçuþu için havalandý.
Sincan Ýlçesi’ne baðlý Temelli ile Polatlý Ýlçesi’ne baðlý Dodurga Köyü Kapalýtepe Mevkisi arasýndaki bölge üzerinde eðitim uçuþunu sürdüren helikopterlerden biri ile irtibat kesildi. Ýçerisinde 1 eðitmen subay ile 4 öðrencinin bulunduðu helikopter telsizinden son olarak pilotun, “Bulut içi oldum” sözü duyuldu. Bundan sonra helikopterle bir irtibat saðlanamadý. Bunun üzerine Özel Kuvvetler kýtasý karadan, TSK’ya ait gece uçuþu yapabilen 2 ayrý helikopter de havadan arama çalýþmasý baþlattý. Çalýþmalar sonucunda helikopterin enkazýna Tuluntaþ Köyü yakýnlarýnda ulaþýldý. 5 subayýn helikopterin düþmesi sonucu þehit olduðu belirlendi. Helikopterin neden düþtüðü belirlenmeye çalýþýlýyor.
ÝSÝMLERÝ BELLÝ OLDU
Þehit olan beþ kara pilot subayýnýn isimleri belli oldu.
Þehit pilotlarýn isimleri þöyle:
Kr.Plt.Ütðm. Kemal Taþcý, Kr.Plt.Ütðm. Þükrü Pürlü, Kr.Plt.Ütðm. Taner Erdoðan, Kr.Plt.Ütðm. Fikri Dilsiz ve Kr.Plt.Ütðm. Erhan Gül.
Kr.Plt.Ütðm. Erhan Gül'ün cenazesi bugün Kocatepe Camiinde kýlýnacak ikindi namazýný müteakip Ankara Cebeci Þehitliði'nde defnedilecek.
Diðer þehitler için yarýn düzenlenecek törenle, Kr.Plt.Ütðm. Kemal Taþçý'nýn cenazesi Ataköy 5'nci Kýsým Camiinde kýlýnacak öðle namazýný müteakip Ýstanbul Edirnekapý Þehitliði'nde, Kr.Plt.Ütðm. Þükrü Pürlü'nün cenazesi öðle namazýný müteakip Sivas'da, Kr.Plt.Ütðm. Taner Erdoðan'ýn cenazesi öðle namazýný müteakip Tokat Erbaa'da, Kr.Plt.Ütðm. Fikri Dilsiz'in cenazesi Muðdat Camiinde kýlýnacak öðle namazýný müteakip Mersin Þehitliði'nde defnedilecek.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Baþkanlýðý da dün gece saat 23.35’te internet sitesinden yaptýðý açýklamada þunlarý kaydetti:
“Kara Havacýlýk Okul Komutanlýðý’na ait, gece eðitimi için uçuþa çýkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara’nýn Tuluntaþ Köyü civarýna düþmesi sonucu 5 kara pilot subayýmýz þehit olmuþtur. Kaza ile ilgili inceleme ve araþtýrma faaliyetleri devam etmektedir.”
CEYLANOÐLU VE BERK OLAY YERÝNDE
Kara Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Erdal Ceylanoðlu ile Kara Kuvvetleri Eðitim ve Doktrin (EDOK) Komutaný Saldýray Berk de olay yerine gitti. Komutanlar Ceylanoðlu ve Berk kaza alanýnda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldý. Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, kaza bölgesine gazeteciler ve sivilleri yaklaþtýrýlmadý.
KAZA SIRASINDA HAVADA SÝS VARDI
Bölgede bulunan köylerde yaþayan vatandaþlar, saat 19.00 sýralarýnda jandarmanýn muhtarlarý arayýp, bölgede bir helikopterin düþtüðünü, arama çalýþmalarýna katýlmalarýný istediðini söyledi. Köylüler ayrýca, imamlarýn camilerden Ballýkuyumcu ve Hisarlýköy arasýndaki bölgede bir helikopterin düþtüðü anonsunu yaptýðýný söyledi. Köylüler, kaza sýrasýnda havada sisin hakim olduðu belirtildi.
YANLIÞ YERDE ARAMA YAPILDIÐI ÝDDÝASI
Aramaya katýlan bazý köylüler ise kendilerine verilen koordinatlarýn yanlýþ olduðunu, baþka bölgelerde arama yaptýklarýný söyledi. Köylülerden biri, "Bir kiþinin cep telefonu çalýnýyor, sinyallerinden anýnda bulabiliyorlar. Burada þehit olan askerlerin cep telefonlarý arandý, açan olmadý. Ama sinyallerden kaybolan helikopterin yerini bir türlü bulamadýlar " diye konuþtu.
Görgü tanýklarý, düþen helikopterin birkaç parçaya bölündüðünü þehitleri görünce yüreklerinin burkulduðunu söyledi.
GÜL'DEN BAÞSAÐLIÐI
Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, Yemen'deki Türk þehitliði açýlýþý sýrasýnda dün Ankara'da helikopter kazasýnda þehit olanlarýn yakýnlarýna baþsaðlýðý diledi.
ÞEHÝTLERDEN BÝRÝ BASK GENEL BAÞKANI AKAY'IN YÐENÝ
Baðýmsýz Kamu Görevlileri Sendikalarý Konfederasyonu (BASK) Genel Baþkaný Resul Akay, eðitim uçuþu sýrasýnda Ankara'nýn Tuluntaþ köyü civarýna düþen askeri helikopterde þehit olan subaylardan birinin, yeðeni Fikri Dilsiz olduðunu bildirdi.
Resul Akay, Kara Kuvvetleri Komutanlýðýna ait UH-1 tipi askeri helikopterin enkazýna ulaþýlmasýnýn ardýndan kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalýþtý.
Gazetecilere helikopter kazasýný televizyondan öðrendiðini söyleyen Akay,yeðeni Fikri Dilsiz'in geçici görevle Ankara'ya geldiðini belirtti. Resul Akay, ''Kazanýn ardýndan kendisini aradým, ancak telefonu cevap vermedi. Daha sonra ailesini aradým, onlar da bilgi sahibi deðildi. Kara Havacýlýk Okul Komutanlýðýný aradým, oradan bana 'Baþýnýz saðolsun' denildi'' diye konuþtu. Akay, konuyla ilgili detaylý bilgi alamadýðýný ifade etti.
Bu arada, enkaza ilk ulaþanlarýn arasýnda yer aldýðýný bildiren Ýbrahim Özkan ise Tuluntaþ köyünde yaþadýðýný ve kazanýn duyulmasýnýn ardýndan askerlerle arama çalýþmasýna katýldýðýný söyledi. Bölgedeki yoðun sisin enkazýn bulunmasý konusunda sýkýntýya neden olduðunu belirten Özkan, helikopterin düþtüðü yerin bir tepenin sýrtý olduðunu kaydetti. Özkan, çarpma sonucu helikopterin parçalara ayrýldýðýný, köylülerin traktörleriyle arama çalýþmasýna katýldýðýný bildirdi.
Bölgede kazaya iliþkin araþtýrmalar sürüyor.
[MYNET]1077219[/MYNET]

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri