Galatasaraylýlýðýyla tanýnan Hýncal Uluç, artýk kendini neden Galatasaraylý hissetmiyor?

HINCAL ULUÇ / SABAH

Ben artýk Galatasaraylý deðilim!..

Yýllar önce, Galatasaraylý olduðumu hissetmiþtim, bir Galatasaray- Beþiktaþ maçýnda.. Beþiktaþlý biliyordum kendimi.. Herkese de öyle söylüyordum.. Bir gün Ýnönü Stadý'nda maç 0-0 giderken, Galatasaray golü atýnca kendimi ayaða fýrlamýþ buldum.. Endiþe ile etrafa baktým, "Gören var mý" diye.. Sonra iç sesimle konuþtum..
"Oðlum Hýncal, ne kendini kandýr, ne etrafýný.. Sen resmen Galatasaraylýsýn.."
Ankara'da gazetecilik yapýyordum. Takýmlar o zaman, ucuz olsun diye deplasmana ikiþer maç için geliyorlardý. Onun için de erken geliyorlardý. Trenle.. Çarþamba gelip kampa girerler, cumartesi, pazar iki maç yapýp dönerlerdi. Ben de gelenleri izlerdim en genç spor muhabiri olarak gazetenin.
Baþta Baba Gündüz, sonra takýmdakiler, baþta Metin Oktay, Turgay, Kadri, Ýsfendiyar, Suat.. Türk futbolunun efsaneleri, 17 yaþýndaki delikanlýya nasýl itibar eder, nasýl candan karþýlar, nasýl saatlerce sohbet ederlerdi. Tevazu, sevgi, arkadaþlýk ve dostluk simgeleriydi onlarýn. Hepsini sevmiþtim. Hepsiyle "Caným"lý, "Hayatým" lý arkadaþ olmuþtum. Onlarýn kazanmasýný istemeyecektim de ne isteyecektim.
Beni Galatasaraylý yapan iþte bu "Ruh" olmuþtu.. Galatasaraylýlýk ruhu..
Ve geçen hafta Galatasaraylý olmadýðýmý hissettim, tam da ayni þekilde..
Ali Sami Yen kapanýyordu. Efsane Statta son maç oynanýyordu. Açýlýþta, o coþku ve hüznün beraber yaþandýðý o müthiþ 1964 maçýnda ordaydým. Daha sonra yýllarca o tribünlerde, o soyunma odalarýnda ne zaferlere, ne hüzünlere þahitlik etmiþtim. 2000 yýlýnda "Artýk stada gitmeme" kararý almýþ ve uyguluyordum, ama bu açýlýþýnda olduðum stada "Tarihi" veda günüydü. Gitmem gerekirdi. Ýçimden gelmedi. Adnan Polat ve Adnan Sezgin adlarý ile ayni çatý altýnda olmak içimden gelmedi..
Gitmedim.. Evde tek baþýma oturmuþ televizyonda izliyordum.. Maç 0-0 giderken, Beypazarý Þekerspor bir gol attý.. Kendimi sevinçle ayakta buldum birden.. Galatasaray'ýn yediði gol hoþuma gitmiþti. Ýçimden artýk yenilmesi geliyordu. Etrafta kimse yoktu. Bu defa iç sesimle deðil, yüksek konuþtum kendi kendimle..
"Oðlum Hýncal, sen artýk Galatasaraylý deðilsin.."
Deðilim.. Kendimi artýk Galatasaraylý hissetmiyorum. Daha sonra Galatasaray'ýn attýðý gollere üzüldüm. Hele o efsane Ali Sami Yen'de tarihe geçecek son golü, Fener'in "Çöpçüler alsýn" diye kapýya koyduðu birinin atarak tarihe geçmesindeki ironiye daha da üzüldüm.
"Adnan Polat iftihar etsin" dedim.. "Bu acý tesadüf onun yüz karasýnýn tarihe geçen simgesidir."
Özhan Canaydýn beni çok sevdiðim kulübümün kongre üyeliðinden istifa ettirmiþti. Adnan Polat ötesine geçti. Galatasaray'ý kalbimden çýkardý.
Ýçimde öyle bir öfke var ki, bu hisler o öfkeden de kaynaklanýyor olabilir. Ama þurasý kesin.. Bugün kendimi Galatasaraylý hissetmiyorum.
En azýndan Galatasaraylýlýðýmý dondurdum.. Bu Adnanlar bu kulübün baþýndan yok olup gidene kadar da öyle kalacak..
Bu Galatasaray Kongresinde bir, tek bir yürekli kiþi çýkar, Ali Sami Yen kapanýþ töreninde, Adnanlarýn paralý askerlerinin terör estirmelerine raðmen Adnan Polat'ý yuhalayan o gerçek Galatasaraylý, o onurlu, o yürekli Galatasaraylýlarýn baþýna geçer ve olaðanüstü kongre için imza toplamaya baþlarlarsa, kongreyi toplamayý baþarýr ve bu utanç yönetimini tümüyle devirirlerse, hatta Onur Kurulu kararý ile kulüpten ihraç ederlerse, içimdeki Gündüz Kýlýç ruhu belki yeniden canlanýr..
Ben, 3 kuruþ için Ali Sami Yen adýný bile satanlarýn yanýnda olamam ve kendime "Adnansporlu" dedirtmem..
Ali Sami Yen'in adýný satýn alanlarýn ne yaptýklarýný da gördük. Stadýn anahtarlarýný Galatasaray'ýn kaptanlarýna, bir tescilli Fenerli armaðan etti, sanal alemde.. Ucuna üç kuruþluk akbil takýlý altýn anahtar aþaðýlamasýna, Galatasaray kulübü kaptanlarýný yollayarak aracýlýk etti, alet oldu. Adnanspor iþte bu.. Üç kuruþ için kulübün bütün deðerlerini pazarlamak..
Kapanan Ali Sami Yen'de son golü, Fener'in kovduðu adam atmýþtý.
Bu gece açýlacak yeni statta ilk golü de, hem de iki kaleye birden, gene bir Fenerli attý.. Bakar mýsýnýz, Galatasaray tarihine, geleneklerine, ruhuna.. Fener'in çöplerini toplayan, Fener'in peþinde giden, baþkaný Fener Baþkanýnýn yaveri hasý olan kulüp Galatasaray olur mu?. Olabilir mi?.
O Galatasaray'sa, ben deðilim.. Ýþte bu kadar..
Türk Telekom Arena (Yeni Ali Sami Yen deðil), Adnanspor'a ve Adnansporlulara hayýrlý olsun..