Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 5/6 ÝlkÝlk 123456 SonSon
55 sonuçtan 41 ile 50 arasý

Konu: Baþbakan'a Arena'da büyük ayýp - Baþbakanýn Açýklamalarý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Çok büyük ayýp.Baþabakanýmýzýn stadýn tamamlanmasýnda emeði büyük..Bunu yapanlar baþka ortamlarda sesini duyuramayan ve bu durumu fýrsat bilen aciz insanlar..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

iyide bana açýklama yap madem neden basketbolda 2. oldugumuzda yine neden protesto yapýldý sölermisin ayrýca baþbakan demiþki galatasaraya orayý vermem demiþ sanki kendi yaptý kend parsýyla yapýldý iyide söyleyin bana orayý toki yaptý peki ali sami yen stadý yýkýlýyo oraya alýþveriþ merkezi fln yaplýcak bunun parasýný kim alcak söyleyin hadi býrakýn misafirligi türk toplumu artýk istemiyo tayibi istemedigi içinde kendini tutamayýp söylüyor artýk yapcak biþey yok ben yanlýþsam yanlýþýmdýr ama görünen köy kýlavuz istemez..

Ayrýca o stada bence sadece gsliler gelmedi baþka taraftarlar geldi belki onlar yaptý bunu hiç kimsede bilemez..
    Konu Özgür Erge tarafýndan (16-01-2011 Saat 21:07 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

orada bir açýlýþ yapýldý ve türkiyenin baþbakaný nezaketen misafir olarak geldi gerçek gs lý oraya gelen bir misafiri ve kim olursa olsun tc nin bir baþbakanýný yuhlamaz yuhalamaz bu çok ayýptýr vatandaþ yoksulluðu iþsizliði siyasi anlamda kötü gidiþatý protesto edebilir vatandaþ olarak bu onlarýn en doðal hakkýdýr ama bunun yeri o stadyum deðildir yakýþmadý! ayrýca o toki adýna konuþan adam gs lý yönetimi beceriksizlikle suçlayýp yerden yere vurdu sayýn adnan polat baþbakaný haklý olarak koruyacak açýklamalarda bulunurken koca gs adýný yerden yere vuran toki baþkanýna gýký çýkmadý ben bunada yazýklar olsun diyorum adam bir stad yaptý sanki alýn aç köpekler der gibi konuþma yaptý bu mudur iyilikseverlik bumudur yardým yazýklar olsun!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkadaþlar Lütfen Olayý Daha Fazla Siyasileþtirmeyelim.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý xxman Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Arkadaþlar Lütfen Olayý Daha Fazla Siyasileþtirmeyelim.
    Bunlar sýyasý deðýlký hayatýn gercegý..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

baþbakan sýtada giderken bu olaylarýn olacaðýný biliyordu baþarýsýz bir yönetim seyircileri bir sýtadlan avutacakalrýný sandýlar ama baþaramadýlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

gerçekten baþbakana ayýp edilmiþtir...
    ve bu ayýp....tabi ki galatasaray camiasýnýndýr...
    ta ki......o densizleri temizleyene kadar....!!!

herhangi takýmý tutmak baþlý baþýna bir erdem deðil....
    erdem, o tuttuðun takýmda dürüst olmayý bilmek....saygýyý elden býrakmamaktýr...
    galatasaraylý özhan canaydýn gibi....ve ben bir fenerli olarak bunu söylüyorum...

tabi baþbakan þunu da yapabilirdi...
    iyi bir konuþma yaparak...aleyhine olan tezahuratý lehine de çevirebilirdi...
    ve bunu yapabilecek kapasiteye de sahiptir...

ama demek ki yapýmýnýnda büyük desteði olmuþ bir stadýn açýlýþýnda bu hareketle karþýlaþmak....baþbakaný çok incitti...

arda turan ...takýmý adýna baþbakandan özür diledi...bu iyi bir geliþme ...bakalým neler olacak...
    yapýlan yanlýþ görülecek mi...yoksa...
    burdaki bazý arkadaþlar gibi..."haklýyýz...gururluyuz" ayýbýný mý yaþýyacaklar....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

'Galatasaray'ýn 1 Kuruþ Yatýrýmý Yok'
    Baþbakan Erdoðan'dan Protestolara Ýlk Yorum
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Seyrantepe Stadý'nýn A'dan Z'ye yapýmýnda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Kulübü'nün 1 Allah kuruþu yatýrýmý yoktur."

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Büyükþehir Belediyesi'nin 28 kavþak ve yol, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stadýn baðlantý tüneli toplu açýlýþ töreninde konuþan Baþbakan Erdoðan, dün Seyrantepe Stadý'nýn açýlýþýnda yaþanan olaylara iliþkin, "Dün akþam resmi açýlýþýný yaptýk. Tüm oradaki olumsuzluk sahiplerinindir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. camiasýný bundan tenzih ederim. Ýnanýyorum ki, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. camiasý da bu yapýlanlardan rahatsýz olmuþtur. Bizim de üzüntümüz budur. Sadece 310 trilyonluk yatýrýmla kalmadýk. Stada yaptýðýmýz bu 310 trilyonun yanýnda gerek metro gerekse oradaki kavþak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatýrýmýn toplam bedeli 600 trilyonu bulmuþtur" dedi. Seyrantepe Stadý'nýn yapýlýþýnda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Kulübü'nün bir kuruþu olmadýðýný, stadýn Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. tarafýndan yapýlarak Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Kulübü'ne kullanmasý için tahsis edildiðini belirten Eroðan, "Bunun da anlaþmalarý yapýlacak. Daha yapýlmýþ deðil" dedi.

"SEYRANTEPE STADI'NIN YAPIMINDAGAYATASARAY KULÜBÜNÜN BÝR ALLAH KURUÞU YOKTUR"
    "Biz hiçbir zaman ülkemizde ayrýmcýlýktan yana olmadýk, olmayacaðýz. Kim ne yaparsa yapsýn, olmayacaðýz" diyen Baþbakan Erdoðan sözlerine þöyle devam etti: "Fakat þunun bilinmesini isteriz. Biz Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. gibi güzide bir külümüzün adeta belli bir yere sýkýþmýþ olan Ali Sami Ye n'den kurtarýlýp daha geniþ bir alanda farklý bir stada, daha geniþ bir tesise kavuþmasýný gelen talep üzerine arzu ettik. Ýhaleyi ilk alan müteahhit firma bu iþi götüremedi. Götüremeyince biz ne olursa olsun gerekirse Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. olarak bu iþi bitireceðiz' dedik. Çünkü bunu ortada býrakamazdýk. Þimdi birileri çýkýyor 'efendim Seyrantepe Stadý'ný burada filancanýn, filancanýn, filancýnýn emeði vardýr.' Burada çok açýk konuþuyorum, Seyrantepe Stadý'nýn A'dan Z'ye yapýmýnda Gayatasaray Kulübünün bir Allah kuruþu yoktur. Tamamýyla bu tesis Toplu Konut Ýdaremiz tarafýndan yapýlmýþtýr. Ve Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Kulübümüzün de kullanma hakký olarak kendisine tahsis edilmiþtir ve bunun da anlaþmalarý yapýlacak daha yapýlmýþ deðil. Þimdi burada ben farklý bir kulübe, Devlet Bakaným farklý bir kulübe gönül vermiþ olabilir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. baþkaným farklý bir kulübe gönül vermiþ olabilir. Ama bunlarýn hepsini biz bir kenara koyduk. Niye? Çünkü Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. bizim beynelmilel ülkemize þampiyonluklar kazandýrmýþ bir kulübümüz. Ve ülkemizi uluslararasý futbolda tanýtmýþ bir kulübümüz. Ve buna böyle bir yer yakýþýr dedik ve bunu bitirdik."

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Ali Sami Yen’e vefa borcuyla baþlayan turumuz Altýn Fýçý birahanesinde aksýrmadan, týksýrmadan bira içerek devam etti. Metroyla stada gidebilmek mutluluk vericiydi. Türk Telekom Arena Stadyumu þimdiye kadar gördüðüm en yakýþýklý stadyum. Taraftarý bozar mý bilmem ama fuayesi Etiler Niþantaþý tadýndaydý. Velakin açýlýþ çok sýkýcýydý. TOKÝ Baþkaný sýkýcýlýða tuz biber ekti, kulübün beceriksizliðini ima etmeye kalkýnca ipler koptu.

Yeni stadýn açýlýþýna gitmeden önce eski alýþkanlýkla, sýký bir GS’li olan foto muhabiri arkadaþým Burak Kara Mecidiyeköy’de buluþtuk. Ayaklarýmýz bizi eski stada götürdü. Hüzünle etrafýnda dolaþtýk. Kapýsýnýn önünde durduk. Uzun uzun stada baktýk. 1960’larýn tipik “fonksiyon, estetiði ezer” modelinde, beton olduðunu göze sokan bir yapý. Kat kat boyalarla, eklentilerle, demir kafeslerle yýllar içinde çirkinleþmiþ de çirkinleþmiþ..

Baktýk tek deðiliz. Bizim gibi eski (ve ciddi olarak püskü) stada vefa borcunu ödemeye gelmiþ birçok insan vardý. Ferhat Bakan, açýlýþ için Kiev’den çaðýrdýðý Ukraynalý sevgilisiyle saygý sunmaya gelmiþ. Söküme baþlamýþ iþçileri gösterip “Ýçim parçalanýyor. Sanki cenaze kalkmýþ da ölünün eþyalarýný daðýtýyorlarmýþ gibi..”

Sonra Galatasaraylýlarýn maç öncesi illa buluþtuðu mekanlardan biri olan Altýn Fýçý Birahanesi’ne gittik. Altýn Fýçý, yükünü almýþ, hýnca hýnç doluydu. Ortam son derece neþeliydi. Ýçerideki 3 kadýndan biriydim ama her üçümüze de asker arkadaþý muamelesi yaptýklarý için rahattýk. Bir yandan (inadýna) biralar, inadýna rakýlar yuvarlanýrken (”Kimin yaþam tarzýna müdahale ettik þimdiye kadar ama di mi?”) bir yandan da ardý ardýna Galatasaray þarkýlarý söyleniyor. Yüzde doksaný Fenerbahçe’yi hedef alan ve burada imkaný yok güftesini yazamayacaðým türden pek þahane þarkýlar. (“Haydi fondip! Dibini görmeyen yeni stadý görmesin!”)

Sigara yasaðýna harfiyen uyuluyor, sigara için dýþarýya çýkýlýyor. Dýþarýdaki muhabbet: Bittabi Erdoðan’ýn içki ve heykelle ilgili son ifadeleri, seçimi kazanma þansý ve bundan sonra ne olacaðý: “Yüzde 40’ý göremeyecek aðbi. Her iddiaya girerim..”

Metro: Ne gadder güzelsin yav!

Stada metroyla gidebilmek ha! Ýnanýlýr gibi deðil. Ancak 2011’de nasip olacakmýþ. Altýn Fýçý’dan çýkan bir grup taraftarla Meþale’den çýkmýþ bir grup taraftar birleþip Mecidiyeköy metro istasyonuna doðru yönlendik. Ortalýk sarý kýrmýzý. Sanki maç Ali Sami Yen’de yapýlýyor. Yine þarkýlar, türküler söyleyerek (bu sefer biz bize olmadýðýmýz için daha edepli) girdik istasyona. Ýtiþ yok kakýþ yok, misler gibi bindik trenlere! (Allahým burasý Türkiye mi?)

Sanayi Mahallesi duraðýnda indik hep beraber. Tek parçalý bir canlý gibi hareket ettiðimiz ve en öndekiler tabelalarý okuma zahmetine katlanmadýðý için yanlýþ yere gidiyoruz. Görevliler sarý kýrmýzý canlýyý doðru yere yönlendiriyor.

Yakýþýklý statla ilk bakýþta aþk

Metrodan çýkýp ilerliyoruz. Hava ufaktan kararmaya baþlamýþ. Köþeyi dönüyoruz ve uzaysý mimarisiyle ARENA karþýmýzda! Mükemmel bir aydýnlatma, mükemmel bir konum! Ýtiraf ediyorum hiç bu kadar yakýþýklý bir stad görmemiþtim! Büyülenmemek mümkün deðil. Belli ki herkes benimle hemfikir. Herkes bir hatýra fotosu çektiriyor. Yarýn Facebook stad önüne çekilmiþ 40 bin fotoyla dolu olacak diyorum.

5 dakika bile yürümeden zahmetsizce giriyoruz içeriye. Ýnþaat izleri henüz tam yok edilmemiþ. Etraf bildiðin kara toprak. Girene kadar en az beþ kere davetiyemize bakýyorlar. Üst baþ aramasý ve tamam.

Aman Allahým bu da ne? Stada deðil de bir konser salonuna geldik sanki. Yerleri siyah seramikle kaplý, iyi bir aydýnlatmalý, uzun masalarýn atýldýðý, bir köþede açýlýþa yetiþmemiþ bir Komþufýrýn dükkanýnýn, öbür köþede bedava kahve ve kanepe daðýtan Cafe Crown dükkanýnýn olduðu þýk bir fuaye karþýlýyor bizi..

Bu þýklýk taraftarý bozar mý?

“Taraftarý bozar bu” diyorum içimden ama herkes memnun! Mebzul miktardaki tuvaletler de gayet düzgün ve temiz. Davetlilerin çoðunlukla kulüp üyeleri ve kombine bilet sahipleri olmasý nedeniyle ortamda bir Etiler Niþantaþý havasý hakim ki sormayýn gitsin. Hakiki bir maçta ortam nasýl “evrilecek” çok merak ediyorum. Bir de o zaman görmek lazým. (Bkz: Duman duman tükürük köftecisiz maç ortamý olur mu?)

Aðlamak istiyorum hakikaten!

Cem Yýlmaz dalga geçiyor ama açýkçasý fuayeden tribünlere çýktýðýmýz anda insanýn nefesi kesiliyor gerçekten. O ne güzel bir ýþýklandýrmadýr, o ne güzel bir atmosferdir! Emekçi basýnýn temsilcisi olarak locada deðildim elbette. Neyse. Yerimizi bulduk, oturduk. Nezaket göstermiþler, oturaklarýmýza minder baðlamýþlar. Hava giderek soðuyor. Üþümeye baþlýyorum. Ýçeriye geri dönüyorum. Cafe Crown önündeki beleþ kahve kuyruðu çok uzun. Yine de giriyorum. Sýra tam bana gelmiþken sýcak su bitiyor. Gönlümdeki lüks stad nasýl olmalýydý diye düþünüyorum bu arada. Koltuklarýn altýndan sýcak hava üfürülen stad herhalde birinciliði alýrdý.Taraftar üþüyemez mi kardeþim?

Muhteþem stat, olaylý açýlýþ

Bekle bekle bir numara olmuyor. Ortada tülden bir kule var. Ama hareket yok. Cem Yýlmaz’lý TTNet reklam filmi (“Yanlýþ anlamayýn, mekan oynatýyor!”) 56. kez oynayýnca tekrar içeriye giriyorum. Ben bir tuvalete, bir beleþ kahve almak için Cafe Crown kuyruðuna girip dururken bir uðultu baþladý. Meðer Kenan Doðulu konseri baþlamýþ. Müzik düzeni: Felaket!

Daha sonra hepsi de 19 Mayýs gösterilerine benzeyen þovlar yapýlmaya baþlandý. Aha dedim provalara þimdiden baþlanmýþ. Bir ara ortadaki tül düþtü, sonra tekrar takýldý, sonra bir sürü beyaz adam sahaya çýktý, koþturdular, sonra bir ýþýk gösterisi oldu, (bak o fena deðildi ama galiba sadece bizim oradan anlaþýldý ne olduðu) sonra onlar gitti ekranlara bir çocuk çýktý. Tek kelimesini anlamadýðým bir þey okundu. (Aslantepe manifestosuymuþ!) Soðuk, kötü bir ses, sýkýcý bir gösteri, biten sýcak sular derken seyirci iyice huysuzlaþtý. Artýk ekrana ne çýkarsa ýslýklýyordu. Adnan Polat da ýslýklandýktan sonra o anons duyuldu: “Sayýn Baþbakan stadýmýza gelmiþtir.” Felaket iþte bu anonsla baþladý. Islýklar çoðaldý. Yine de kontrol edilebilir bir haldeyken hadiseyi esas týrmandýran korkarým siyasete atýlmak gibi bir niyeti olan TOKÝ Baþkaný Erdoðan Bayraktar’ýn konuþmasý oldu. Galatasaray’ýn ne kadar beceriksiz olduðunu ima eden ilk cümleyi söyledi ki ortalýk ciddi anlamda karýþtý. Gazeteler “bazý” seyirci protesto etti dedi ama hayýr herkes ayaktaydý. Benim olduðum yerde taraftar çýlgýna dönmüþtü diyebilirim.

40 bin kiþi neyi protesto etti?

Zaten kötü olan ses düzenine bir de yuhalama ve ýslýk katýlýnca TOKÝ Baþkanýnýn ince sesi iyice duyulamaz oldu. Taraftar zaptedilmez bir noktadaydý. Herkes gelecek felaketi anlamýþtý ve “Baþbakan inþallah konuþma yapmaz” diyordu. Nitekim yapmadý. Tatsýz bir hava esti, sonra maça geçildi.

40 bin kiþi neyi protesto etmiþti diye sorarsanýz cevabým “her þeyi” olur. Stadyumla büyülenen seyirci gösterilerle umduðunu bulamadý. Tarihi bir ana tanýklýk edeceðim diye gelen taraftar sýkýntýdan patladý. Kývýlcýmý çakan da TOKÝ Baþkaný oldu. Kimse kendi “mabedinde” aþaðýlanmaya gelemez. Taraftarýn kendini en “aslan” hissettiði bir yerde taraftara “kulübün beceriksiz” demeye kalkarsan bedeli de bu olur.

Baþbakan da bundan payýný aldý elbette. Bir gün önce içki içenlerin kalbini çatýr çatýr kýrmasýnýn, itibarsýzlaþtýrmasýnýn, onlarýn baþbakaný olmadýðýný ilan etmesinin etkisi vardýr elbette ama o an kim çýksa bir pençe yerdi. Futbol tribünü, havuz açýlýþýna getirttiðin kuzu seçmene benzemiyor iþte. Sýkýcý geçen bir maçý bile yarýda býrakýp evine dönebiliyor.

Özcimbombomlu: Artýk resmi soyadý

Galatasaray’ýn en sevilen ve en ünlü taraftarlarýndan tekerlekli sandalyeye mahkum Sezgin de elbette ki açýlýþtaydý. “Kolay gelebildiniz mi?” diye sordum, “Pek deðil” dedi. Stadyumda da engelliler yine düþünülmemiþ. Fakat asýl haber yeni soyadý: Sezgin 4 yýllýk mücadelesini nihayet kazanmýþ. Mahkeme üzerine mahkeme açarak nihayet soyadýný ÖZCÝMBOMBOMLU yapabilmiþ. Nüfus kaðýdýný gururla gösterirken “Yürümekten daha mutluluk verici” diyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yazýklar olsun d.............iyecek bir sey bulamyorým...............

Sayfa 5/6 ÝlkÝlk 123456 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri