Bu yýl 645.'si yapýlan Tarihi Kýrkpýnar Yaðlý Güreþleri'nin finalinde, Recep Kara'yý yenen Osman Aynur, baþpehlivan oldu.

Sarayiçi Er Meydaný’ndaki final mücadelesi, hafif yaðmur altýnda yapýldý.

Güreþin ilk dakikalarýndan itibaren atak olan Amasyalý Recep Kara, rakibinin kispetinden kavrayarak yerden kesmek istedi, ancak Antalyalý Osman Aynur, ataða karþýlýk vererek kontrada býraktýðý Kara'yý açýk düþürerek yendi ve baþpehlivan oldu.

Osman Aynur, güreþ sonrasý CHP Genel Baþkaný Deniz Baykal'ýn yanýna geldi. Baykal, Aynur'un elini havaya kaldýrarak, kutladý.

''RAKÝBÝMÝ TUZAÐA DÜÞÜRDÜM"

Baþpehlivan Osman Aynur, final maçý sonrasý yaptýðý açýklamada, kýsa bir süre önce askerden geldiðini belirterek, ''Allah'ýma þükürler olsun. Çok mutluyum. Birlikte geldiðim diðer arkadaþlarým da baþarýlý oldu'' dedi.

Osman Aynur, finalde karþýlaþtýðý Recep Kara'yý daha önce de yendiðini belirterek, ''Rakibimi taktiðimle tuzaða düþürdüm'' dedi.

Aynur, güreþ sonrasý Er Meydaný’nda yaptýðý açýklamada, Kýrkpýnar'açok çalýþarak grup halinde geldiklerini belirterek, ''Kýrkpýnar'da elimden geleni yaptým. Final güreþine de iyi konsantre oldum. Taktik gereði atak olmadým. Rakibimi taktiðimle tuzaða düþürdüm. O da ben de bir anda anlayamadan kazandým. Rakibimle daha önce yaptýðým müsabakalarda üstünlük saðlamýþtým. Bu nedenle rakibim daha stresliydi. Onun kurbaný oldu'' þeklinde konuþtu.

645. Tarihi Kýrkpýnar Yaðlý Güreþleri’nde, kategorilerinde birinci olan pehlivanlar:

Baþpehlivan

Osman Aynur (Antalya)

Baþaltý
Fatih Atlý (Samsun)

Büyük orta
Ali Altun (Antalya)

Küçük orta büyük boy

Ali Gürbüz (Antalya)

Küçük orta küçük boy
Faruk Akkoyun (Kocaeli)

Deste büyük boy
Ekrem Akýn (Karamürsel)