Uzun zamandýr canýmý sýkan bir meseleyi halletmenin mutululuðu ile konuyu sizlerle paylaþmak istedim umarým arkadaþlara faydasý olur.

Örnek olarak Hotbird 13E uydusunda 10992 V 27500 2/3 parametrelerinden yayýn yapan RAI Africa kanalýný ele alalým.

Emu olarak CCcam kullanýyoruz.

Burasý önemli : var/etc altýnda bulunan cccam.cfg dosyasýnda aþaðýdaki satýrýn önünde # iþareti varsa kaldýrýyoruz.

Kod:
SOFTK.EY FILE : /var/k.eys/SoftCam.k.ey
Öncelikle Biss þifreli bir kanalý açmak için aþaðýdaki bilgilere ihtiyacýmýz var.

1) Kanalýn ECM PID deðeri : RAI Africa için 1FFF

Düzeltme : Bu ECM PID deðerini ben Next cihazlarýn softcam dosyalarýna bakarak buluyorum.

2) Kanalýn Service ID 'si. Menu-Bilgiler-Stream Bilgisi'nden bakýyoruz. : RAI Africa için 2135

3) Kanalýn þifresi. RAI Africa için þifre 596137F1115384E8.

Tüm bunlarý var/k.eys altýnda bulunan Softcam dosyasýna aþaðýdaki gibi editliyoruz.

F ServiceidPID 00 þifre
F ServiceidPID 01 þifre yani aþaðýdaki gibi oluyor.

Kod:
F 21351FFF 00 596137F1115384E8 
F 21351FFF 01 596137F1115384E8
Cihazýmýzý restart ediyoruz.

Ve kanal açýldý

Bu uygulamayý diðer biss þifreli kanallar içinde yapabilirsiniz. Ayrýca Mgcamd'de softcam.k.ey dosyasýný kullandýðý için yukarýda yazdýklarým Mgcamd içinde geçerlidir.

Dikkat edeceðimiz diðer bir konu ise ayný Service ID'li kanallarý ayný anda izleyemeyeceðimiz. Hangisinin satýrý en üstteyse o açýlýr.

Selamlar