Emre’den þok yanýt !
Faruk Süren’in hakkýnda olumsuz eleþtiriler yapmasýna Emre’den tepki geldi. 04 Temmuz 2006 09:18
Galatasaray Kulübü’nün eski baþkanlarýndan Faruk Süren’in, hakkýnda olumsuz eleþtirilerde bulunduðu sarý-kýrmýzýlý eski futbolcu Emre Belözoðlu, kendini savundu.
Faruk Süren’in, "Okan ve Emre’yi affetmem mümkün deðil, 2’sinden 1’i Galatasaray’a dönerse, kulüple iliþkimi gözden geçiririm. Bu 2 oyuncu madden ve manen ahlaki olmayan davranýþlarda bulunmuþtur" diyerek eleþtiride bulunduðu oyunculardan Emre, basýn danýþmaný aracýlýðýyla yazýlý bir açýklama yaptý. Ýngiltere’nin Newcatle United takýmýnda forma giyen Emre, "Benim Galatasaray’da kazandýðým para ortadadýr. Kendisi herhalde o günleri hatýrlayamýyor" dedi. Belözoðlu’nun açýklamasý þöyle: "Ben 26 yaþýmdayým, bugüne kadar haysiyetimle yaþadým. Herkesin itibarý ortadadýr. Faruk Süren’in de Türkiye’deki itibarý ortadadýr. Galatasaray, ’Yarýn gelin, paranýz ödenmezse yüzüme tükürün’ diyen ve ertesi hafta elinde puroyla gelip kahkahalar atan Faruk Süren gibi baþkanlardan kurtulmuþtur. Bizim, UEFA Kupasý sonrasý TBMM tarafýndan verilen altýnlarý satarak geçindiðimiz bir dönemde, Faruk Süren bize ’Keþke geçen hafta deðil de bu hafta bozdursaydýnýz, bu hafta altýn fiyatlarý yükseldi’ diyerek espri yaptýðýný zanneden bir baþkandý. Önce Allah, sonra o dönemde oynayan takým arkadaþlarým þahidimdir. Bu sözlerimin sonuna kadar arkasýndayým ve konuyla ilgili baþka bir açýklamada bulunmayacaðým."
Faruk Süren Ne Demiþti?
Radyospor'da yayýnlanan ''Ýmza'' isimli programda açýklamalar yapan Süren, ''Okan ve Emre'yi affetmem mümkün deðil, ikisinden biri Galatasaray'a dönerse, kulüple iliþkimi gözden geçiririm'' dedi.
Süren, ''Çocuk affedilir, Okan Galatasaray'dan ayrýlýrken çocukluk yaþýný çoktan geçmiþti'' derken, sözlerini þöyle sürdürdü: ''Zaten o zaman konuþulan paralar da çocuk yaþtakilerin konuþacaðý paralar deðildi. O dönemde kulüpten istedikleri peþin para 'ben Galatasaray'dan ayrýlýyorum' anlamýna geliyordu. Zaten Galatasaray'ýn öyle bir parasý yoktu. Hayatýmda her zaman profesyonelce davrandým. 'Onlara evladýmýzdýr, fedakarlýk yapmalýlar' anlayýþýyla hiç bir zaman yaklaþmadým. Emre'ye yeni sezon için teklif ettiðim para, aldýðý paranýn tam 10 katýydý. Hafýzamda yok kayýtlara gerekirse bakýlýr. 200 bin Dolar alýyordu, Yýllýk 1.850-2 milyon Dolar arasý ücretle yeni kontrat önermiþtim. Bu iki oyuncu madden ve manen ahlaki olmayan davranýþlarda bulunmuþtur. Ben onlara anlaþma önerisinde bulunmama raðmen, buna yanaþmamalarý, Inter'in Galatasaray'a vereceði parayý kendi ceplerine koyma imkaný saðladý. Kendilerini benim affetmem mümkün olmadýðý gibi, Galatasaray'a transferleri gerçekleþirse külüple iliþkilerimi ciddi bir þekilde gözden geçiririm.'' Ýki oyuncunun ayrýlmadan önceki performanslarýný kimsenin unutmadýðýný savunan Süren, ''Son sezonda tamamen yönlendirildiler. Yönlendiren kiþi ve kiþileri de zamaný gelince açýklayacaðým'' ifadelerini kullandý.
''Okan þimdi ortada dolaþýyor'' diyen Süren, ''Türkçe'de bir deyim vardýr. Katili kan tutar. Katil, cinayeti iþlediði yere gelir. Heyecanlanýr, dengeli olmayan davranýþlarda bulunur'' diyerek sözlerini tamamladý.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri