Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Garip güçlere sahip özel insanlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Garip güçlere sahip özel insanlar

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Ýnanýlmaz Beyin: Daniel Paul Tammet Daniel Paul Tammet, matematik hesaplarý, hafýzada tutma ve öðrenme konularýnda doðuþtan yetenekli bir Ýngiliz otistik dahi. Doðuþtan epilepsi hastalýðý olan Tammet ayný zamanda siznestezi (renkli iþitme) sahibi. Numaralarý renkler gibi algýlýyor ve kafasýnda her sayý için oluþturduðu bir görüntü mevcut. 10,000'e kadar olan sayýlar için eþsiz görüntüleri olduðunu söyleyen dahi, yaptýðý matematik iþlemlerinin sonucunu manzaralar olarak gördüðünü ve bir sayýnýn bileþik ya da asal olup olmadýðýný "hissettiðini" söylüyor. Ýngilizce, Fransýzca, Fince, Almanca, Ýspanyolca, Litovca, Romence, Estonca, Ýzlandaca, Galce ve Esperanto dillerini biliyor. Özellikle sevdiði dil ise çok fazla ünlü harf barýndýrdýðý için Estonca.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ses ve Yanký ile Yönünü Bulabilen Çocuk: Ben Underwood Ben Underwood'un gözleri kanser nedeniyle 3 yaþýnda iken alýndý. Fakat Ben basketbol oynamaya, bisiklete binmeye devam etti, kýsaca hayatýný normal bir þekilde sürdürdü. Dünya seyahatlerine çýkabilmek için ekolokasyon (sesle yer belirleme tekniði) öðrendi. Rehber köpekler olmadan, hatta ellerini kullanmaya bile ihtiyaç duymadan yön bulabiliyor. Kýsa bir týklatma sesi çýkarýyor ve sesin yankýsýný dinleyerek objelerin nerede olduðunu algýlýyor. Ben Underwood týpký bir yunus veya bir denizaltý dinleme cihazý gibi yanký ile yönünü bulabilen dünya üzerindeki tek insan.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ona soðuk iþlemiyor! Dünyanýn dört bir yanýnda insanlar, öldürücü soðuklara meydan okuyor. Bu konuda en bilinen isim ise Ýngiliz uzun mesafe yüzücüsü Lewis Gordon Pugh. "Buz adam" lakaplý Pugh, eksi 1.8 derecedeki suda yaklaþýk 19 dakika kalarak tarihe geçti.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

teþekkürler
    yanýklarda iz býrakmaz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Herþeyi Yiyen Adam: Michel Lotito 15 Haziran 1950 doðumlu Michel Lotito sindirilemeyen þeyleri yemesiyle tanýnan ünlü bir Fransýz gösterici. "Monsieur Mangetout" (Herþeyi Yiyen Adam) olarak bilinen Lotito'nun gösterilerinde metal, cam, lastik vb. malzemelerden yapýlan bisiklet, televizyon, uçak gibi nesneler yemek yer alýyor. Cessna 150 uçaðýný yemek 2 yýlýný almýþ

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Unutmayan kadýn: Jill Price Nörobiyoloji uzmaný Jim McGaugh altý yýl önce ilginç bir vakayla karþýlaþtý. 40 yaþýnda evli bir kadýn 'yaþadýðým hiçbir þeyi unutmuyorum' iddiasýyla uzmana baþvurdu. Yapýlan araþtýrmalar sonunda kadýnýn gerçekten hiçbirþeyi unutmadýðý ortaya çýktý. Kadýnýn son 25 yýlý üzerinde araþtýrma yürüten doktorlar kadýnýn en ince detaylarý bile hatýrladýðýný ortaya çýkardýlar. Jill Price 25 yýl önce bugün havanýn nasýl olduðunu bile hatýrlýyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Buz adam:Wim Hof Hollandali Wim Hof, buz altýnda yüzdü, buzla dolu kutuda oturdu, Avrupa’nýn en yüksek daðý Mont Blanc’a kýsa pantolonlarla týrmandý,dünya rekorlarý topladý ve her zaman yeni meydan okuyuþlara hazýr

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Elastik Çocuk: Daniel Browning Smith Elastik Çocuk yaþayan en elastik insan ve en ünlü akrobat, ayný zamanda beþ Guinness rekoru sahibi.Profesyonel basketbol, beysbol maçlarýnda yer almýþ olan Daniel Browning Smith, birçok kanalda, çok fazla sayýda programa konu oldu.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Gözyaþlarý Ýle Yazý Yazan Adam: Ru Anting Çinli 56 yaþýndaki Ru Anting çok özel bir yeteneðe sahip.; gözlerinden fýþkýrttýðý yaþlarla yazý yazabiliyor. Burnuna bir miktar su çektikten sonra suyu gözyaþý kanalýndan fýþkýrtan adam belirli bir yüzey üzerinde istediðini yazabiliyor. Ru, bu sýradýþý yeteneðini çocukken nehirden yüzdüðü sýrada keþfetmiþ. "Bazen yüzerken burnuma su kaçýyordu ve bir gün tesadüfen burnuma kaçan suyu gözlerimle fýþkýrtabildiðimi keþfettim. Arkadaþlarým beni görünce çok þaþýrdý," diyor. Ancak bu yeteneði, 1990'lý yýllarda 20 seneden fazla bir süre çalýþtýðý yerel gübre fabrikasýndaki iþinden ayrýlýp geliþtirmeye baþladý. 3 yýl boyunca bu kabiliyeti üzerinde uðraþan Anting en sonunda kendi isteðiyle gözyaþýný 3 m uzaklýða fýþkýrtabilmeyi baþardý.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kulaðýyla Jet Uçak Çeken adam: Manjit Singh 57 yaþýndaki "Demir Adam" lakaplý Manjit Singh yaklaþýk 30 dünya rekorunun sahibi. Bu rekorlar arasýnda çift katlý bir otobüsü saçýyla çekmek, kulaklarýyla 85 kg kaldýrmak ve tabii yine kulaklarýyla bir jet uçaðý çekmek yer alýyor. Nisan 2007'de Ýngiltere'deki East Midlands Havaalaný'nda yaklaþýk 7.4 ton aðýrlýðýndaki uçaðý kulaklarýyla çekerek 3.5 m ilerletmeyi baþardý. Singh rekor denemesinden sonra, "Kendimi çok kötü hissetmiyorum. Kulaklarým biraz aðrýyor ama sorun deðil," açýklamasýný yaptý.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri