Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Baþbakan Ýstedi O Yaptý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Baþbakan Ýstedi O Yaptý

Rizeli Mucit Vatandaþ, Ýmal Ettiði Yerli Otomobile 'Atmaca 53' Ýsmini Verdi.
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ilçesinde yaþayan bir vatandaþ otomobil imal etti. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'li mucit, "Atmaca 53" adýný verdiði kýrmýzý renkli otomobilinin motor aksamýný hurdadan temin ederek oluþturdu.

Þoförle birlikte 3 kiþi taþýma kapasitesine sahip olan 'Atmaca 53', dördüncü viteste 120 kilometre hýz yapabiliyor. Yerli otomobil, toplam 10 bin liraya mal oldu.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'in Armaðan köyünde nüfusuna kayýtlý iþçi emeklisi Hayrullah Koçoðlu, aylardýr kafasýnda tasarladýðý otomobilinin yapýmýný tamamlayarak kullanýlýr hale getirdi. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'li mucit, "Atmaca 53" adýný verdiði kýrmýzý renkli otomobilinin motor aksamýný hurdadan temin ederek oluþturdu. Otomobilindeki diðer malzemelerin tamamýný kendisi dizayn ederek monte etti.

Hayrullah usta, eserinin gövdesini motor ve aktarma organlarýna uyumlu olacak þekilde yaptý. "Atmaca 53" adlý otomobilini diðer otomobillerden ayýran özelliði, omurgasýnýn tamamen çelik alaþýmlý borulardan yapýlmýþ olmasý, diðer bir özelliði ise; güçlü olmasýna karþýlýk bir o kadar da hafif olmasýdýr.

Çünkü Hayrullah usta otomobilinin kaporta kýsmýný, alüminyüm levhalarý birbirine perçinleyerek þekillendirdi. Hayrullah usta, otomobilini kendisine ait küçük bir atölyede sabýrla çalýþarak imal etti. Otomobilini kullanýlýr hale getirinceye kadar büyüklü küçüklü, vidasýndan lastiðine kadar binlerce parça kullandý.

Bütün bu çalýþmalarý yaparken kendi alet ve makinalarýnýn yetersiz kaldýðý durumlarda çok az da olsa sanayideki arkadaþlarýnýn iþyerlerindeki makinalarý kullanmak zorunda kaldý.

Hayrullah usta, eserini oluþtururken hiçbir otomobili ve taþýtý özenmediðini ve taklit etmediðini, tamamen özgünce tasarlamalar yapýp imalata baþladýðýný ifade etti. Þoförle birlikte 3 kiþi taþýma kapasitesine sahip olan laz icadý "Atmaca 53", dördüncü viteste 120 km hýz yapabiliyor.

Ayrýca ekonomik olmasý açýsýndan otogaz ile çalýþýr halde tasarladýðý eserini Hayrullah usta on bin liraya mal etmiþ. Otomobiliyle çay bahçeleri arasýnda dolaþýp, denizi seyretmek mutluluðuna mutluluk katýyor.

ATMACA TUTKUNLUÐU NEDENÝYLE ÝSÝM ATMACA OLDU

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. yöresinin ve kendisinin atmaca tutkunluðundan dolayý otomobiline "Atmaca 53" adýný veren, plakasýný da bu þekilde yapan Hayrullah usta, mutluluðunu þöyle dile getirdi: Bugüne kadar, büyüklü küçüklü 100'e yakýn icadým vardýr.

Sanayide kullanýlan takým tezgahlarý, karada ve denizde yüzen araç, uçurmayý baþardýðým, ama pilotaj hatasýndan dolayý havada tutamadýðým helikopter bunlarýn belli baþlý olanlarýdýr. Ýcatlarýmýn içerisinde beni en çok mutlu eden otomobilimdir. Teknolojiye olan sevgim ve merakým beni bu tür çalýþmalara yönlendiriyor.

Doða ile baþbaþa kaldýðým zamanlarda hem dinleniyor, hem de yapacaðým iþleri tasarlýyorum. Eðer elimdeki teknolojik imkanlar daha geniþ olsa, iyi bir ekibim olsa insanlýða sunacaðým çok daha güzel buluþlarým olurdu. Günümüzde bir çok imkana sahipken teknolojiyi kullanmayan, ondan uzak yaþayan insanlarý anlamakta zorlanýyorum.

Kaynaklarýn gerektiði gibi kullanýlmayýþý beni üzüyor. Halbuki dünya üzerinde söz sahibi olmanýn yolu teknolojik üstünlükten geçer. Gençlerimizi teknolojik çalýþmalara yönlendirmeliyiz. Ben çalýþmalarýmý yaparken, diðer taraftan da çevremdeki gençlerde merak uyandýrmayý amaçlýyorum.

Sanýrým çalýþmalarým amacýna ulaþýyor, gençler etrafýmda toplanarak arabamýn saðýna soluna içerisine bakarak nasýl yaptýðým hakkýnda bilgiler alýyorlar. Avrupa ülkelerinde bu tür çalýþmalar devlet tarafýndan destekleniyor. Çalýþmalar teþvik ediliyor. Ülkemizde de böyle uygulamalara yer verilmesi gerekir. Yetenekli insanlarýn bilime ve teknolojiye kazandýrýlmasý ülkemizin menfaatine olacaktýr." (Cihan Haber Ajansý) 1 saat önce..[

Kullanýcý Bilgi Menüsü

helal olsun adama. ama bu tip insanlarý fazla yaþatmazlar. birileri gelir bu adamýn ayaðýnýn altýna muz kabuðu koyar. bi bakmýþþýnýz adam ortadan kaybolmuþ. eeeeee bizim kafamýz hep ib........liðe ve þeytanlýða çalýþýr.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri