Sanırım beklentilerin ne olduğu önemli.
Firmalar bir şekilde bir cihaz yapıyor, buna istenen özellikleri eğer yapabilecek kapasitede ise ekliyorlar.
Eksik diye nitelendirdiğiniz özellikleri yazmanız sorunlarınızın çözümüne sizi daha çabuk ulaştırabilir.
Hatalı veya yanlış işlem yaptığını düşündüğünüz fonksiyonlarıda aynı şekilde yazmanız düzeltilmesine katkıda bulunmanızı sağlar.
Her cihazın menüsü kullanımı farklı olabilir, hiç bir cihaz istediğiniz size özel menüyü yapmak zorunda olmadığı gibi sizin beğendiğiniz menüyü başka bir kişi beğenmeyebilir.

Uydu cihazı kullanan kişiler çoğunlukla cihazlarının yazılım desteğinin uzun süre devam etmesini ister. Bu cihazı uzun süre verimli kullanmak için istenen bir özelliktir. Beğenilen, yazılımı yapılan sürekli gelişeceği düşünülen ve çok fazla kullanıcısı olan bir çok yazılım zaman içinde çok demode olmuştur (cihazlarda!) bunu unutmamak gerekir. Cihaza yazılım desteği geleceği garantisini e2 gibi değişik yazılımların yüklenmesinin uygun hale getirilmesi o yazılımların sürekli eklenebilir olduğu, yada orjinal yazılımdan daha iyi olduğu anlamına gelmez.

Cihaz üreticileri konuları okudukça anladım ki, cihazlarının yazılım desteğine inanması için kullanıcıları başka cihazlarda kullanılan yazılımlarıda kendi cihazları için kullanılabilir hale getirip, yazılım desteği konusunda sorun yaşamıyacağının garantisini göstermeye çalışıyor.

Bir çok yerde bir çok yazı okudum, özellikleri inceledim; kullanılabilir, bir çok muadilinin çıkacağı, çok fonksiyonlu hızlı bir cihaz olduğunu düşündüğümden cihazı dün sipariş verdim bugün elime geçti, 4 saattir şöyle kurcaladım olan özellikleri arasında çok göze batacak bir şey yok. Tabii ki daha iyi kullanım özellikleri eklenecektir. Biraz daha kurcalayalım.