AKP'li Þener, Dinar'da AKP milletvekili ve AKP'li belediye baþkanýyla birlikte votka ve malt fabrikasýnýn açýlýþýný yaptý. Bakan Þener, alkolün hoþgörü ortamlarýnda kullanýldýðýný söyledi
Baþbakan Yardýmcýsý Abdüllatif Þener, Rus iþadamý Alexander Rybakov ile Türk ortaðý Özdemir Akoðlu'nun Dinar'da 5 milyon dolar yatýrým yaparak kurduðu votka ve malt fabrikasýnýn açýlýþýný yaptý.
Dinar'ýn antik adý olan "Apameia" adýný taþýyan ve yýllýk 1 milyon litre votkayla 2 milyon litre etil alkol üretme kapasitesine sahip fabrikanýn açýlýþ kurdelesini Þener'le birlikte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baþkaný AKP'li Sait Açba, Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek ve Dinar Belediye Baþkaný AKP'li Mustafa Tarlacý birlikte kesti.
'Meyhaneye gel'
Açýlýþta konuþan Þener, Türk kültüründe alkolün hoþgörü ortamlarýnda kullanýldýðýný söyledi. Önce bir Bektaþi fýkrasý anlatan Þener, daha sonra divan þairi Þeyhülislam Yahya'nýn bir beytini okuyarak þöyle konuþtu: "Bunun anlamý, 'Mescidde gösteriþ yapýyorsa bazý insanlar, onlarý býrak, meyhaneye gel. Çünkü orada kimse gösteriþ yapmaz, herkes gönlünce içer' demektir. Bunu neden söylüyor þeyhülislam? Ýçki etrafýnda hoþgörülü bir toplum oluþturmak için. Þarabýn tadý hariç her þeyini bilirim demiþtim. Cümlelerim çok tartýþýldý.
Bu olaydan sonra nerede þarapçýlýk toplantýsý var, hep beni davet ettiler. Ama içkiler farklý farklýdýr. Diðer içkilerle ilgili faaliyetlere çaðrýlmýyorum diye çok üzülüyordum. Bunun siftahýný Dinar yaptý. Bugünlerde 'Altý Bardakta Dünya Tarihi' adlý bir kitap okuyorum. Bunlardan 3'ü alkolle, yani bira, þarap ve damýtýlmýþ içkilerle ilgili. Kitabý bitirmiþ olsaydým, votka ve malt içkilerle ilgili de yorum yapardým." Þener, daha sonra makamýna gittiði Belediye Baþkaný Tarlacý'yý yerinde bulamayýnca da öfkelenerek belediyeden ayrýldý.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri