AKP yönetiminin tek adayla kongre yapma kararýna teþkilat bir türlü uymuyor. 16 Temmuz'da yapýlacak Aðrý il kongresi öncesinde de baþkanlýk için 20 aday çýktý

Ýl kongrelerinin tek adayla yapýlmasýný isteyen AKP yönetimi, Aðrý'da þaþýrtýcý bir tabloyla karþýlaþtý.
Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan'ýn da katýlacaðý 16 Temmuz'da yapýlacak Aðrý il kongresi öncesinde 20 aday çýktý. Yönetim ve Aðrý milletvekilleri aday sayýsýný en azýndan 3'e indirmeye çalýþýyor.
AKP yönetimi ve Aðrý milletvekilleri, son il kongresi olan Aðrý kongresi için seferber oldu. 20 kiþinin aday olduðu haberini alan ve bunun þaka olduðunu sanan yönetim, rakamýn gerçek olduðunu anlayýnca milletvekilleriyle görüþerek aday sayýsýnýn 3'e indirilmesini istedi. Yönetimin, mevcut Ýl Baþkaný Sadrettin Kocabey'i deðiþtirme eðiliminde olmasý ve milletvekillerinin de farklý isimleri desteklemesi nedeniyle aday sayýsýnýn arttýðý belirtildi. Aðrý Ýl Baþkanlýðý için aday olacak isimler þöyle:
"Sadrettin Kocabey (Mevcut Ýl Baþkaný), Kemal Yýldýrým, Adnan Karaca, Cevdet Kaya, Abbas Aydýn, Zeki Adýgüzel, Rafet Yýldýrým, Feyat Koçyiðit, Cebrail Arvas, Nesin Koç, Sait Alptekin, Engiz Eskin, Nihat Yýldýrým, Hayrettin Karaoðlan, Ahmet Aslan, Ýrfan Kalkavan, Muhammet Bakýr Okutan, Sedat Özmen, Mustafa Aras, Cahit Taþtan."
AKP Aðrý milletvekilleri de kongre öncesinde ortak aday üzerinde anlaþamadý. Yönetim, Kocabey ile devam etmeyi istemezken, milletvekilleri Karaca'yý destekliyor.