Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: laptop ekranı siyah...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart laptop ekranı siyah...

arkadaşlar laptop çok fazla dolu olduğundan içindeki bilgileri silip yeniden xp yükledim...yazılar ve ekran çözünürlüğü düşük çıktı. laptopun ekran kartı cd si olmadığından 16 bit renkten 32 bite bir türlü çıkaramadım. aynı zmanda eternet kartınıda tanımamıştı. Bende evdeki kasalı bilgisayarın cd sini deneyeyim dedim. baktım eterneti tanıdı. belki görüntüde olur diye onuda denedim. fakat ekran açılırken xp yazısı çıkıyor (hani altında mavi renkte gidip gelen şeyle beraber) fakat sonrasında masa üstü geleceğine simsiyah bir ekran geliyor. ne güvenli modda açabildim nede cd den başlatıp tekrar yüklemeyi başlatabildim... ne yapabilirim?
    teşekkürler...selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

everest ultimate

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşım ram'i kontrol et,gitmiş olabilir.Yedeğin varsa değiştirip yeniden aç.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şöyle söylersem daha anlaşılır olabilir. laptopu açtığımda xp yazısı geliyor ve bir kaç saniye sonra siyah ekran gelip hemen masaüstüne geçmesi gerekiyor ya, geçmeyip ekran simsiyah kalıyor. aslında bilgisayar açık. klavyeden kapatma olayını ezbere bildiğimden yapıyorum ekran siyah olmasına rağmen kapanıyor. yani laptopun ekranı hariç çalışmasında sorun yok.
    yanlız şu var, bios ayarlarına girip cd den çalıştırmasını istediğimde cd yi tanımıyor. halbuki o cd okuyucudan xp yi yüklemiş idim. sonrasınra eternet kartını ve ekran kartını oradan tanıtmış idim. cd yi tanıtması için ne yapabilirim? bios tan denemediğim şey kalmadı ama bir türlü cd den başlattıramadım. belki başlatabilirsem makinayı tekrar yükleyebilirim. (xp yi yeniden yüklerim yani?) bilenlerin yardımcı olmasını rica ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri