Milli kalecimiz Rüþtü Reçber, Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadý’ndaki basýn odasýnda ismini 100. yýl Futbol A Takýmýmýzýn kadrosuna yazdýracak imzayý attý. Genel Sekreterimiz Vedat Olcay ve yöneticimiz Ýlhan Ekþioðlu’nun bulunduðu imza töreninde kalecimiz; “Ben ve takýmdaki arkadaþlarým elbirliðiyle camianýn tüm beklentilerini karþýlamak istiyoruz.” dedi.
Ýmza töreni öncesi Genel Sekreterimiz Vedat Olcay þöyle konuþtu: “Rüþtü ile tekrar birarada olduk, sözleþmesini yeniledik. Birarada olmaktan çok mutluyuz. Kendisi zaten Fenerbahçe ile bütünleþmiþ bir kardeþimiz. Geleceðe yönelik olarak da kendisinin diðer kaleci arkadaþlarýna yardýmcý olacaðýna olan inancýmýz tam. Bu bakýmdan þimdi imzamýzý alacaðýz."
Yöneticimiz Ýlhan Ekþioðlu da Rüþtü’nün imzasýyla ilgili olarak þu açýklamalarý yaptý: “Aslýnda Rüþtü’ye hoþ geldin demeye gerek yok. Rüþtü, Fenerbahçe ile özdeþleþmiþ bir futbolcu. Tüm camiamýza hayýrlý olsun, bizler çok mutluyuz. Geçen sezondaki üzüntülerimizi bu sene her branþta telafi edeceðiz. Futbol takýmýmýzda da Rüþtü’nün büyük katkýsý olacak."
Tecrübeli file bekçimiz Rüþtü Reçber ise Baþkanýmýz Aziz Yýldýrým ve Yönetim Kurulumuza teþekkür ederek baþladýðý konuþmasýný þöyle sürdürdü: “Uzun yýllar Fenerbahçe’ye hizmet ettim. 100. yýlda da bu takýmda yer almak benim için çok önemliydi. Bu önemli sezonda beklentilere cevap vereceðiz. Ben ve arkadaþlarým el birliðiyle büyük fedakarlýklar yaparak bunu gerçekleþtireceðiz.”
Rüþtü yaþý ile ilgili sorulara ise þöyle cevap verdi: “33 yaþýndayým. Avrupa’da bu yaþý aþmýþ ve hala görev alan kaleciler var. Bu sadece kaleciler için deðil futbolcular için de geçerli. Bu zihniyete ne yazýkki Türkiye’de henüz ulaþmýþ deðiliz ama aþýlmaya çalýþýlýyor. Avrupa’da futbolcudan hizmet edebildiði yaþa kadar verim alýnmaya çalýþýlýyor. Ben de son ter damlama kadar çalýþacaðým. Medyanýn ve kulüplerin bakýþ açlarý da çok önemli. Futbolu býrakana kadar Fenerbahçe’de hizmet etmeyi düþünüyorum.
Kalecimiz, son olarak da antrenörlük kursunun kendisine neler saðladýðýyla ilgili soruya þöyle yanýt verdi: “Hocanýn beklentilerini, neler yapmak istediðini ben ve Ümit arkadaþým artýk çok daha iyi öngöreceðiz ve arkadaþlarýmýza da bu konularda yardýmcý olacaðýz.”
Geçen sezonun telafisi bu sezon olacak!
Milli kalecimiz Rüþtü Reçber imza töreninden önce de FBTV’ye konuk olarak Yasir Kaya’nýn sorularýný yanýtladý. Reçber þöyle konuþtu:
“Uzun yýllar formasýný giydiðim bu camianýn mensubuyum. 100. yýlda kulübümde devam etmem için gereken her þey yapýldý. Barselona’daki iþlemler çözüldü. Bugün de hayýrlýsýyla sözleþmemi imzalayacaðým.”
“Barselona baþkanýna çok çok teþekkür etmek istiyorum. Giderken de, dönerken de bir takým þeyler söylemiþtik birbirimize ve sözümüzde durduðumuzu görüyorum. Ben bizzat kendisiyle görüþmedim, menajerlerim konuþtu, anlaþýldý ve bonservisim de hiçbir problem yaþanmadan alýndý.”
“Tüm camianýn beklediði gibi bu yýl tüm sportif baþarýlarý yakalamak istiyoruz. Baþkanýmýz Aziz Yýldýrým, camianýn bu beklentilerine cevap verecek bir takým kurmak istiyor. Önemli baþarýlara el birliðiyle imza atacaðýz. Oynayan oynamayan tüm futbolcularýmýzla, taraftarýmýz ve medyamýzla bunu baþaracaðýz. Yeni teknik direktörümüz Zico’nun camiamýza hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum. Çok büyük bir futbolcuydu. Japonya’da büyük baþarýlara imza attý. Hem bize hem camiaya büyük katkýlar saðlayacaðýna inanýyoruz. Zaten buna inanýlmasa yönetim kurulumuz onu bu camiaya kazýndýrmazdý.”
“Geçen yýldan camiaya çok büyük bir borcumuz var. Kaybedilen þampiyonluðun telafisi bu yýla rastlayacak. Hedefim; saðlýðým el verdikçe futbola devam etmek. Dünya futbolu, futbolcularýn artýk 41’li yaþlara kadar forma giydiðini görüyor. Dünyanýn en iyi kalecileri 37-38 yaþýnda. Ben daha henüz 33 yaþýndayým. Fiziksel kapasiteme bakarsak en az 4 yýl daha götürürüm.”
“Oynayan oynamayan herkes bu kulübe hizmet etmek zorunda. Herkes çalýþacak ve sabredecek. Forma þansý bulamayanlar da “nasýl faydalý olurum?” diye düþünmeli. Milli takým ve Fenerbahçe bazýnda beklentileri olan kalecilerimiz var. En baþta Volkan var. Eksiklerini giderdiði zaman her iki kale de ona emanet olur. Bu aslýnda bütün kalecilerimiz için geçerli. Bunun için de çalýþmalarý lazým. Bence 2006 Dünya Kupasý’nýn en iyi kalecisi Ýtalya Milli Takýmý’nýn kalecisi Buffon olmuþtur.”