REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Dreambox cehennemi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Dreambox cehennemi

Arkadaslar 2 aylık kullanımdan sonra artık bu cihazın sorunlarından bıkmış durumdayım. Garibanın uydu alıcısı ismini takmak istiyorum.

Daha önce 15 senedir televizyonum yoktu, dreambox kullanan hiç arkadaşım yok o yüzden standart bir dreambox 500s deneyimi böylemidir yoksa benim karaköy altgeçindinden aldığım bu cihazda sorun mu var emin değilim.

Yabancı kanalları izliyorum genelde. Kendi buketlerimi oluşturdum kanala göre.

her kanalı açışımda 3 saniyelik bir gecikme var. Bazen 10-15 saniyeye kadar çıkıyor.
    Bazen şifresiz kanallar Türk kanalların bile çıkmadığı açılmadığı oluyor.
    5 dakika önce açılan kanalın açılmadığı çok oluyor.
    Server değişmeme rağmen sık sık görüntü takılıyor, bazen 10 saniye sonra geri geldiği oluyor.
    HBO, Cinemax, Cinemania gibi yabancı kanallarda takılı olmadan film izlemek imkansız gibi.
    Alet her gün düzenli olarak kitleniyor baştan başlatmak zorunda kalıyorum.

Bu aletin 500s modeli en ucuz modeli fakat sağlıklı bir model değil. Takılma, kanal açılmaması vs. bu modelin standart sorunları gibi birşey sanırım.Sorun yaşamayan insanlar ya yabancı ingilizce film kanallarını, spor kanallarını izlemiyorlar ya da alet farklı diyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sen daha sonra çanak antenin olduğu yerde uğraşmaya başlarsın (Lnb,disqc olmadı kablo değiştir), kardeşim hiç kendini yorma bende senin geçtiğin evrelerden geçtim, ucuz etin yahnisi durumu şuan yaşadığın. Dreamin orjinellerinde bile bu tip problemler yaşanıyor... Henüz vakit erken cihazı elinden çıkar pahalı falan deme Vu+solo-dou hangisini alırsan al kurtul ben öyle yaptım şuan hiçbir problemim yok... Karar senin..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet aynen öyle. kullanan bu kadar insan olunca birşey olduğunu sandım, şu durumu ile ucuz etin yahnisi mideyi bozuyor. psikolojim bozuldu, kumandadan her kanal değiştirdiğimde "acaba açılacak mı?" diye düşünmeye başladım. hiç güvenilir bir alet değil. benim bilgiğim her dreambox 500s, her uydu aynı olmasına rağmen bir sürü detaylı ayar var.

Ataköy 9. kısımda yaşıyorum, 120 dairelik apartmanda uyduda herhangi bir sorun olmasına imkan yok.Lnb,disqc, kablo da vs sorun çıkıyorsa bari yanında versinler, böyle ayar kas, server kas olmadı yeniden CCCAm yükle, olmadı disqc değiştir vs. vs. tam bir işkence.

Dsmart aylık 29 lira üstelik yanında internet var. Senelik ücreti neredeyse Dreambox üyeliğinden ucuza gelecek sorun yaşanınca en azından telefon açıp şikayet edeceğin biri var, bu aletle olduğun yerde kıvranmaktan başka yapacak yok. Verdiğim paraya yazıklar olsun artık, ***ifle 1 tek film izlediğim hatırlamıyorum bile.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı nervusvagus Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaslar 2 aylık kullanımdan sonra artık bu cihazın sorunlarından bıkmış durumdayım. Garibanın uydu alıcısı ismini takmak istiyorum.

Daha önce 15 senedir televizyonum yoktu, dreambox kullanan hiç arkadaşım yok o yüzden standart bir dreambox 500s deneyimi böylemidir yoksa benim karaköy altgeçindinden aldığım bu cihazda sorun mu var emin değilim.

Yabancı kanalları izliyorum genelde. Kendi buketlerimi oluşturdum kanala göre.

her kanalı açışımda 3 saniyelik bir gecikme var. Bazen 10-15 saniyeye kadar çıkıyor.
    Bazen şifresiz kanallar Türk kanalların bile çıkmadığı açılmadığı oluyor.
    5 dakika önce açılan kanalın açılmadığı çok oluyor.
    Server değişmeme rağmen sık sık görüntü takılıyor, bazen 10 saniye sonra geri geldiği oluyor.
    HBO, Cinemax, Cinemania gibi yabancı kanallarda takılı olmadan film izlemek imkansız gibi.
    Alet her gün düzenli olarak kitleniyor baştan başlatmak zorunda kalıyorum.

Bu aletin 500s modeli en ucuz modeli fakat sağlıklı bir model değil. Takılma, kanal açılmaması vs. bu modelin standart sorunları gibi birşey sanırım.Sorun yaşamayan insanlar ya yabancı ingilizce film kanallarını, spor kanallarını izlemiyorlar ya da alet farklı diyorum.
    Malesef 500s lerin tüner sorunundan bir çok kişi müzdarip.Özelliklle merkezi sistemlerin bir çoğunda bu tür sinyal algılamama sorunları çıkıyor.Bunların %50 si dreamboxsın alıcısının zayıf olduğundan %50 side merkezi sistemde kullanılan malzemelerden kaynaklanıyor.(Multiswich,kablo piriz v.s)

Yanlız şifreli kanalların geç gelmesi muhtemelen aldığınız serverla alakalıdır.Eğer Dreambox tarzı bir cihaz kullancaksanız mutlaka kaliteli bir server kullanmalısınız.

Kolay gelsin.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet ama "kalite server" dediğiniz de tamamen ölçülemeyen birşey. Ping yöntemi ya da başka birşey olsa tamam diyeceğimi ama server'ın kalitesini ölçmenin hiçbir yolu yoksa hangisi kaliteli anlaşılmıyor ki. Bugün 1000 üyesi olan bir server birkaç ay sonra 3000 üyeye hizmet veriyorsa da kalitesi elbette inecektir, bunu da anlamanın bir yolu yok, herkesin çok kaliteli dediği bir server a üyeyim, aleti satın aldıktan sonra aldığım server da gayet "kaliteli" dendi. Ölçüm olmayınca kaliteye güvenilmiyor. Kaldı ki serverların hiçbiri türkiye'de değil hepsi yurtdışında almanya, hollanda vs.

dediğim gibi... dreambox 500s tam garibanın uydu alıcısı, böyle bocalaya bocalaya takılacağız.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aldığın server ile alakalı ucuzluk server almışsındır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hallederiz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    aldığın server ile alakalı ucuzluk server almışsındır
    değerli arkadaş serverin hangisinin kaliteli hangisinin kalitesiz olduğu bilemiyoruzki satıcı en iyisi bu diyor alıyorsun sorunlar başlıyor aldıktan sonra envayi çeşit mazeret anlatıyorlar bildiğiniz varsa ben yeniden alacağım çünkü kepaze oldum hiç bir uyduyu ***ifle izleyemiyorum bazen açılıyor bazen açılmıyor zap yaparken üç dakika önce açılan kanal dört dakika sonra açılmaz oluyor bilgisi olan arkadaş varsa bizede yol gösterirse seviniriz ben karaköy yüksek kaldırımdan aldım fakat fos dedikleri gibi hiç değil herkese iyi akşamlar saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

server a 100 lira verdim. üzerine beğenmedim başka server a 100 lira daha verdim 6 ay için.

ikisi için de "iyi server" deniyor. internetteki yorumlar da "en iyi server" diyor... bunu diyorsunuz, diyoruz ki "iyi server ı anlamanın bir yolu yoksa iyi server olup olmadığını nerden biliyoruz?" daha hala "iyi server almamışsındır" diyorsunuz yahu.

iyi server ı test etmenin hiçbir yolu yok ki. dreambox ı da test etmenin yolu yok. Bu aletlerde ciddi "hardware" sorunları var, serverın dışında bunlar akıl karı değil. ha diğerleri daha iyiyse tamam, ama çalışmayan bir alete 250TL vereceğime bilsem 500 TL verir çalışanını alırdım. Şu haliyle sinir bozukluğundan başka birşey değil yahu. Bir allahın kulu da çıkıp "arkadaşım -aradığınız servis bulunamadı- vs sorunlarının çözümü yok. Dreambox 500s sorunlu bir alet" demiyor. o çözümden bu çözüme koşturuyoruz sanki daha işimiz yokmuş gibi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı nervusvagus Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    server a 100 lira verdim. üzerine beğenmedim başka server a 100 lira daha verdim 6 ay için.

ikisi için de "iyi server" deniyor. internetteki yorumlar da "en iyi server" diyor... bunu diyorsunuz, diyoruz ki "iyi server ı anlamanın bir yolu yoksa iyi server olup olmadığını nerden biliyoruz?" daha hala "iyi server almamışsındır" diyorsunuz yahu.

iyi server ı test etmenin hiçbir yolu yok ki. dreambox ı da test etmenin yolu yok. Bu aletlerde ciddi "hardware" sorunları var, serverın dışında bunlar akıl karı değil. ha diğerleri daha iyiyse tamam, ama çalışmayan bir alete 250TL vereceğime bilsem 500 TL verir çalışanını alırdım. Şu haliyle sinir bozukluğundan başka birşey değil yahu. Bir allahın kulu da çıkıp "arkadaşım -aradığınız servis bulunamadı- vs sorunlarının çözümü yok. Dreambox 500s sorunlu bir alet" demiyor. o çözümden bu çözüme koşturuyoruz sanki daha işimiz yokmuş gibi.
    o zaman birde yazılımını değişir mesela benim verediğim back-up yükle onunla dene tabiki önce server yedeğini al

Kullanıcı Bilgi Menüsü

O zaman bir de 700-750 TL ( İkinci El. ) Dreambox DM-800 HD al kardeş.. Ya da 700 TL verip GoldMaster HD-1090 al.. Üç kuruşluk cihazla tabiki 300 kuruuşluk sorun yaşarsın bu gayet doğal..

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri