REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 'Cola'daki alkol haram mı?' tartışması

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 'Cola'daki alkol haram mı?' tartışması

Coca-Cola'nın formülü açıklandı. İçinde alkol bulunan kolanın haram olup olmadığı tartışmanın fitilini ateşledi

Dünyanın en popüler içeceği olan Coca-Cola'nın içinde ne olduğu yıllarca saklandı, türlü türlü efsanelere konu oldu içeriği. Coca- Cola'nın 125 yıllık sırrını ilk kez 1886 yılında kimyager John Pamberton buldu. Ancak önceki gün büyük sır açığa çıktı. Coca-Cola'nın içerisinde 226.4 gram alkol olduğu deşifre edildi.

HELAL Mİ HARAM MI

Hal böyle olunca, kola içmek helal mi haram mı tartışması alevlendi. Kimi uzmanlara göre kesinlikle içilmemesi gerekirken, kimileri ise daha uzlaşmacıydı. Hemen herkesin severek içtiği kolanın haram olup olmadığı yönünde görüşler de farklı çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde alkollü içeceklerle ilgili bölümünde tavrını net olarak gösterdi: "Zararlı maddeler kullanıldığında nefis tehli***e atılmakta, nesil de maalesef manen ve maddeten bozulmaktadır. Yüce dinimiz alkollü içkiler gibi, diğer zararlı maddelerin de, kullanılmasını, imalâtını ve satışını da yasaklamıştır." Öte yandan Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya ise yaptıkları incelemelerde tüm gazozlarda da alkol tespit ettiklerini söyledi. Kaya, "1 litre gazozda 1.4 gram alkol var" dedi. Bu arada Coca- Cola ise açıklanan formülün sahte olduğunu belirtti.

SARHOŞ ETMEZ Kİ...
    CÜPPELİ AHMET HOCA:
    Kola içmeye haram diyemeyiz. Birşeyin içindeki alkolün fazlası insana sarhoş ediyorsa bunun azı da haramdır. Kolanın içindeki alkol ne kadar çok içilirse içilsin sarhoş etmeyeceği için haram diyemeyiz.

SAKINCASI YOK...
    PROF. DR. M. SAİM YEPREM:
    İçeceklerde kosantre aromayı azaltmak için alkol kullanılıyor. Az miktarda kullanılan alkol, o içeceği alkollü içicek yapmaz. Kola alkollü içecekler grubuna dahil değil. Eğer öyle olsaydı devlet alkollü içecekler grubuna dahil ederdi. Kola içilebilir.

İÇİLMEMESİ GEREK
    ESKİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DR. TAYYAR ALTIKULAÇ:
    Alkollü içecekler İslam dininde yasaklanmıştır. İslam'a göre sarhoşluk veren herşey yasaklanmıştır. Alkolün azı da çoğu da haramdır. İçilmemesi gerekir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kardeşim insanlar cola yüzünden birbirine zülüm veya hastalık vermiyorsa. Helal dir
    Dinimizde İnsanın Sağlığını Bozucak Şeyler Haramdır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bende çok içiyorum colayı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cola ve benzeri asitli içeceklerin vücudumuz için zararlı olduğunu biliyorum ben meyve suyunu tercih ediyorum
    Konu salihkalp tarafından (18-02-2011 Saat 00:07 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kola kemik erimesi yapar zararı budur ama haram degildir
    içki oda haram degildir (bana sorarsanız)
    asıl haram sıgara çoluk çoçuyunun rıskını veriyorsun
    Konu muslum-baba tarafından (18-02-2011 Saat 00:31 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

-valla sigara helalse içerim,
    -haramsa yakarım,,
    boşverin dünyanın tadını çıkarın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yani 1999 dan beri içkiye tövbeliyim.eğer doğruysa bilmeden yıllarca alkol almışız. allahım inşallah affeder...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

doktora gittim karnımda agrı var diye doktor film çekti sende dedi 2 tane taş var dedi bende sordum hoçaya ben bunları nasıl düşürürüm diye bol bol su iç dedi sonra dedim hoçam bira da düşürüyor varmı öyle bişey evet dedi aç karnına sabahları 1 tane iç dedi şimdi bunun neresi haram !demekki birada ilaçmış.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı salihkalp Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Cola ve benzeri asitli içeceklerin vücudumuz için zararlı olduğunu biliyorum ben meyve suyunu tercih ediyorum
    Meyve sularıda aynı. Siz reklamlardakigibi taze meyve sulrından mı yapılığınısanıyorsunuz. Meyve su firmaları köylere gliyorlar nerede çürük çarık meyva varsa kilosu 25 kuruştan alıyorlar onlarla yapıyorlar. ben şahsen buna tanık oldum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı xxman Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Meyve sularıda aynı. Siz reklamlardakigibi taze meyve sulrından mı yapılığınısanıyorsunuz. Meyve su firmaları köylere gliyorlar nerede çürük çarık meyva varsa kilosu 25 kuruştan alıyorlar onlarla yapıyorlar. ben şahsen buna tanık oldum.
    evet bende bunu duymuştum ama meyve suyu üreticileri taze meyveden yaptıklarını iddaa ediyorlar günahları boyunlarına....

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri