konu ile alakasız ama süt ten bahsettiğiniz için yazmak istedim... süt ucuz olduğu için çiftçiler (benim amcamlar da dahil) süt ineği yerine hep dana alıyorlar. çünkü dişinin sütü para kazandırmıyor. eee dana da ağır basıyor kg da. onun için sürekli dana sürekli dana, buzağı yapacak hayvan kalmıyor. dolayısı ile çok hayvan olmayınca et fiyatlarıda artıyorda artıyor. oysa hükümet süt'e %30-50 arası zam yapsa, çiftçide süt e dönse -ki döner hayvan sayısı artacak. habire ahırlar buzağı basacak, ne kadar çok hayvan o kadar ucuz et. varsın süt fiyatı o kadarcık artsın. zaten sütten şimdi bile para kazanan çiftçiler değil. 0,40 tl ye sattıkları litre şehire gelene kadar 1,5-2 tl oluyor. tabi markası olan lar daha pahalı. hükümetin bu konuda atacağı adım et fiyatları için hayati önem taşımakta.
mantık basit. ne kadar buzağı o kadar ucuzluk.
ne kadar süt fiyatı yüksek ise o kadar et fiyatı ucuz olur.
dışarıdanda inek getirmezler. biz tuhaf bir milletiz. yabancı ülkede yetişen ve kurban için getirilen ineklere bile kafir gözü ile baktık.

acaba helal olurmu diye tereddüte düştük. ben bile halen kesmeye niyetlensem türk ineğinden şaşmam...

selametle... (dediğim gibi konu ile alakasız ama değinmeden edemedim)
Yer imleri