REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Japonya'da büyük deprem

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Japonya'da büyük deprem

    VİDEO: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Depreme 371 kilometre uzaklıktaki Tokyo'da depremden sonra tsunami etkili oluyor. Araçlar denize doğru sürükleniyor. Kentte yer yer yangınlar çıktı. Depremin merkez üssünde durumun ne olduğuna ilişkin hiçbir haber gelmiyor. Dünya gelen görüntüleri dehşet içinde izliyor... Son gelen bilgiye göre Tokyo havaalanı ulaşıma kapatıldı...

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'nın kuzeyinde

    meydana gelen depremin etkisiyle başkent Tokyo'da binaların sallandığı

    belirtildi.

    Depremin ardından Japnoy'yı yüksekliği 6 metreyi bulan tsunami dalgaları vurdu.

    Dalgalar kıyıda yüzlerce metre ileriye gidip araçları denize doğru çekti.

    Bir anda denizin üstü araçlarla doldu.

    Dalgalar geri çekilirken de kente büyük zarar verdi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'da öğleden sonra yaşandığı için okullar ve işyerleri depremden büyük ölçüde korkuya sahne oldu.

    Dünya Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'dan ve depreme çok uzak olmasına karşın tsunamiyi dehşetini yaşayan Tokyo'dan gelen görüntülerini nefesini tutup dehşet içinde izliyor.

    Depremde ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin henüz bir bilgi

    bulunmuyor.

    İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu büyük bir deprem olduğunu söyledi ve ekledi:

    ''Yeryüzüne yakın bir deprem. O yüzden etkili olmuş gibi görünüyor. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. için bile büyük bir deprem. Daha önce yaşanan bir depremle bir bağlantısı var mı, bunu zaman içerisinde öğreniriz. Önceki depremle büyüklük açısından büyük bir fark var.''
    Japonya'nın kuzeyinde 8,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami yaşanmaya başladı...
    Japonya'da 8,9 büyüklüğünde deprem oldu. Japonya Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada, Japonya'nın kuzeyinde meydana gelen depremin etkisiyle başkent Tokyo'da binaların sallandığı belirtildi.

    Açıklamada, kuzeydoğu kıyılarını vuracak 3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu.

    Meteoroloji kurumundan yapılar açıklamada, Miyagi kıyılarını 6 metre yüksekliğindeki dev dalgaların vurabileceği uyarısında bulunuldu. Daha önce yapılan açıklamada, dalga yüksekliğinin 3 metre olabileceği belirtilmişti. Bu arada, 50 santimetre yüksekliğindeki küçük dalgaların kıyılara ulaştığı kaydedildi.

    Hawaii'deki Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi ise tsunami uyarısının Japonya, Rusya, Marcus Adası ve Kuzey Marianas için geçerli olduğunu belirtti.

    Depremin yerin 10 kilometre altında, doğu kıyısına 125 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

    Tokyo'nun merkezinde büyük binalar şiddetli sarsılırken, çalışanlar sokaklara çıktı. Televizyon görüntülerinde büyük bir bina yanarken ve ülkenin kuzey kesiminde büyük bir tsunaminin verdiği zarar gösterildi.

    Japonya'da çarşamba günü 7.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

    Tokyo Büyükelçiliği Basın Müşaviri Sinan Körün, NTV yayınında şunları söyledi'İNSANLARDA KORKU VAR'

    “Daha önce Japonya’da 5 yıl görev yapmıştım, şimdi 1 yıldır buradayım. Burada depremler olağan. İlk kez büyükelçilik olarak kendimizi binadan attık. Herhangi bir can kaybına dair bilgi yok. Tsunamide 6 metrelik dalgalar bekleniyor. Büyükelçilik binasında hasar yok, çevremizdeki binalarımızda da hasar yok. Depremin ardından birkaç artçı sarsıntı oldu. Şu anda büyükelçilik binasındayız. İnsanlarda korku var. Cep telefonları kullanılamıyor, sabit telefonlar çalışıyor.”

    'ÇOK BÜYÜK DEPREM'

    İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu çok büyük bir deprem olduğunu söyledi ve ekledi: 'Yeryüzüne yakın bir deprem. O yüzden etkili olmuş gibi görünüyor. Japonya için bile büyük bir deprem. Daha önce yaşanan bir depremle bir bağlantısı var mı, bunu zamanm içerisinde öğreniriz. Önceki depremle büyüklük açısından büyük bir fark var. Tsunamide dalgaların büyüklüğü değil hızı ve şiddeti önemli.'

    Depremde ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor.

    YÜZYILIN EN ŞİDDETLİ DEPREMLERİ

    Yüzyılın başından beri meydana gelen şiddetli depremler, büyüklüklerine göre şöyle:

    1960: ŞİLİ - Şili'de 9,5 büyüklüğündeki depremde 5 bin 700 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından oluşan tsunami, Pasifik kıyısındaki ülkeleri de tehdit etti ve Hawaii'de 61, Japonya'da 130 kişinin ölümüne yol açtı.

    1964: ALASKA - Prens William Boğazı yakınlarındaki 9,2 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami yüzden fazla kişinin ölümüne yol açtı.

    2004: ASYA - Endonezya'ya bağlı Sumatra adası açıklarında 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami 10 kadar komşu ül***i etkiledi, 270 bin kadar insan öldü ya da kayboldu.

    1952: SSCB- Kamçatka Yarımadasında 9 büyüklüğünde meydana gelen deprem ve sonrasındaki tsunami Şili ve Peru'yu da etkiledi. Deprem 2 bin 300 kişinin ölümüne yol açtı.

    1906: EKVADOR - Kolombiya ve Ekvador kıyıları açıklarında 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunami bin kadar kişinin ölümüne yol açtı.

    1965: ALASKA - 8,7 büyüklüğündeki depremin neden olduğu tsunami Aleoutiennes Adalarını etkiledi.

    2005: ENDONEZYA - Sumatra açıklarındaki Nias adası yakınlarında 8,6 büyüklüğündeki depremde 900 kişi öldü, 6 bin kişi yaralandı.

    1957: ALASKA - Andreanof Adalarını vuran 8,6 büyüklüğündeki deprem önemli bir tsunami faciasına yol açtı.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ALLAH yardımcıları olsun çok şiddetli bir depremmiş..

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    8.9 buyuklugunde diyorlar..

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    o deprem burada olsa halimiz kötü olurdu çok fena

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    allah yardımcıları olsun. deprem uzmanlarından biri istanbulda olsa idi %60 yıkım olurdu demiş. yani dünyanın en sağlam yapıları olduğuna inandığımız japonyayı bile nasıl etkiledi. gerçi zarar belki 1 belki 2 hafta sonra açıklanır.
    selametle

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Allah yardımcıları olsun

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    deniz şehre girmiş, millet arabalarla bi otarafa bi bu tarafa kaçmaya calısıyor.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ALLAH Yardımcıları olsun.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ALAH demiyen ülkeler ne halde birgun herkes ALAHA yalvaracaklar ALLAH tan başka buyuk asla yoktur bize bunlar kıyamatin bir parcası

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Türkiye de özellikle İstanbul'da olsaydı bu şiddetli deprem düşünmek bile istemiyorum 3 dünya savaşına hiç gerek kalmaz

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •