Eðitici kanallarýn azalmasý lazým.1-2 tane yetmiyor sanki 20 tane bebek kanalý açmýþlar.Haa yararlý mý?Hayýr sofrada þarký söylüyorlar.Çok iyi örnek oluyor eðitici kanallarýmýz.Din farketmez,biri ölse bile þarkýlar,türküler söyleniyor Barney ve Arkadaþlarýnda...
Hepsi kalitesiz kanallar.Yerli kanallarýmýz aman açýlmasalar daha yararlý olacaklardý.
Disney Channel(gençlik dizileri bakýmýndan)
Nickelodeon(klasikleri bakýmýndan)
Disney XD(gençlik dizileri bakýmýndan)
Diye sýralarým.Ama imzamdaki Jetix ve Fox Kids kanallarý çok iyilerdi.Ne ülke ayrýmcýlýðý vardý ne eðitici programlar.Küçükken mutant izledim ama þimdi eðitici programlar izleyen çocuklara göre küçükken onlara göre daha zekiydim...
Mutant yok mu þimdi var.Ama ne çizimlerde özen var ne olaylarda.Geçen bölüm ölürler,sonra ki bölümde öldürürler,sonraki bölümde el ele tutuþup yürürler.Kimler hazýrlýyor bu programlarý merak ediyorum.Eski çocuk kanallarý ve programlar daha iyiydi.Yerli çocuk kanallarýmý ya eðitici ya ucuz ya da kendileri yaparsa da okul öncesi çocuksu yapýmlar oluyor.
Yeni nesilde anca diyelim yýlda 1000 çizgifilm yapýlýyor cýmbýzla ayýklasam 10 tane bile çýkmaz düzgün birþey.
Baþtan sona bir sýralasa-m
1-Disney Channel
2-Nickelodeon
3-Disney XD
4-Jojo
5-Karamel tv
6-Smart Çocuk
7-Minika
8-Kids Co
9-Planet Çocuk
10-TRT Çocuk
11-Playhouse Disney
12-Maxi tv
13-Cartoon Network
14-Yumurcak tv
Kanallarýn eski içeriklerine göre sýralama yaparsam
1-Jetix
2-Jetix Play(Fox Kids çizgifilmlerini yayýnlar)
3-Disney Channel(þu an ki haliyle deðerlendirirsek)
4-Nickelodeon(eski hali)
5-Smart Çocuk(eskiden daha iyiydi)
6-Maxi tv(Jetix Play ve Karamel tv karýþýmý bir kanaldý 1 yýl öncesine kadar)
Yer imleri