REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: drembax & baff mı?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

No drembax & baff mı?

bunların ikisinde terçih yapmak isteseniz hangisini alırdınız drembax benim kullandıgım cıyaz fakat çok sıkıçı bir cıyaz kendi kendine donuyor turksat uydusunda kanalları gezerken donuyor benim hiç hoşuma gitmedi baff hd kullanan arkadaşlar varsa bu çıyazdan menmunmu ? usb kayıt ve full hd menu kurulum rahatmı ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

--------------------------------------------------------------------------------

BAFF 2000 FULL HD hakkında izlenimlerim.

Cihazı uzun sayılacak bir süredir deniyorum. Daha önce mesajlarımda belirtmiştim. Ancak bir iki günlük izlenim yerine uzun sürede elde ettiğim izlenimleri paylaşmanın daha doğru olacağı düşüncesi ile izzlenimleri paylaşmayı bir süre beklettim.

Cihazı kutusundan açtığınızda yeni cihazlara göre biraz kaba gözükmekte. Kumandası basit bir izlenim vermekte. Cihaz ilk gördüğünüzde şekilsel olarak pek hoşunuza gitmesede arka panelindeki giriş çıkış birimlerinin yeterli olduğunu söyleyebilirim.

Cihazın donanımsal özellikler bu fiyat aralığındaki cihazlara göre çok çok iyi. Modül yuvaları, kart yuvaları, usb,hdmi bağlantıları mevcut. Herhangi bir eksiklik hissetmiyorsunuz.

İlk olarak görüntü kalitesinden bahsedecek olursak çok çok iyi olmamakla birlikde denediğim diğer cihazlar içerisinde SD ve HD yayınlarda daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu konu biraz göreceli bir kavram olmakla birlikde cihazda temel renk ayarlarını yapabilmeniz ve SD HD yayınlar arası geçiş yaptığınızda çözünürlüğü otomatik olarak değiştirmeye yarayan auto seçeneği olması bir avantaj sağlıyor. Kendiniz için en iyi ayarları yapabiliyorsunuz. Bence görüntü kalitesi çok iyi denilen cihazlardan bile iyi.

Kart paylaşımı konusunda genelde iyi bir performans sergiliyor. Nascam Newcamd zaten iyi.

Kart paylaşımı için en yaygın olarak kullanılan paylaşım yollarından birisi CCcamd olarak karşımıza çıkıyor. Baff 2000 HD de bu konuda son yazılımlar ile bence çok güzel bir performans sergiliyor. Cihaz ile birlikte gelen server haricinde aboneliğim olan 2 ayrı server var. Cihaz üzerinde gelen serverda bile bu süreç içerisinde en ufak bir donma olayına rastlamadım. Tabi bazı paketler hariç, zaten ondaki donmalarda (örn:sky paketleri) her cihazda olan sistemden kaynaklı donmalar. Kanallar arası geçişte sık sık kanal değiştirmeme rağmen sanki normal fta kanallar arasında geziniyormuşum gibi herhangi bir bekleme yada geç açma olayına rastlamadım. Ancak kullanacağınız yazılım önemli. Bazı yazılımlarda, Ccamd kullanırken cihazda server bilgilerinin silinmesi, cihazın kapanıp açılması gibi sorunlar oluşabiliyor. Kullandığım yazılımı merak edenler olabilir. Ben 1.3.23 amstar yazılımını kullanıyorum.

Menü görüntüleri belki görsel olarak çok hoş değil. Ancak çok zengin işlevlere sahip. Favori kanal Listeleri düzenleme, kanal taşıma, düzenleme fonksiyonları çok gelişmiş. Herhangi bir tpdeki yayınları toplu seçebilme ve düzenleyebilme özellikleride var. HD olan yayınlarıda seçebiliyorsunuz.

Usb HDD leri sorunsuz tanıyabiliyor. Zamanlamalı kayıt fonksiyonu mevcut. Usb den sınırlı olarak film seyredebiliyorsunuz. Resim formatlarını destekliyor.

Bazı yazılımlarda RSS ve Hava durumu gibi küçük ama hoş internet özellikleri kullanılabiliyor.

Bu konuda sayın @ahmet1958 arkadaşımızında bahsettiği gibi teknik desteği (yazılımsal olarak değil) servis ağı olan bir cihaz. Yazılım konusu biraz karışık. Aynı çipseti kullanan cihazlar için yapılan yazılımlar kullanılıyor. Yine kanal editör programlarıda aynı şekilde. Denediğim bir iki kanal editörü ile sıkıntılar oluşmuştu. En son iyi sayılabilecek bir editör bulabildim. Yine arkadaşımın belirttiği gibi bir k e y loaderi yok , ancak şuan desteklenen bütün şifre sistemlerini destekliyor. Kumanda ile güncel ***leri girebiliyorsunuz. K e y yükleme konusunda bildiğim kadarı ile uydudan güncellemede yok. Gerçi biss şifreleri uydudan güncelelenebilen bir yazılımıda vardı. Ama genelde sadece kumanda ile girebiliyorsunuz.

Bu cihazı beğenen de var beğenmeyende. Ben genel anlamda bu cihazdan iyi verim aldığımı söylemek isterim.

Şimdilik bu cihaz hakkında aktaracaklarım bu kadar.

Umarım bu cihazı düşünen arkadaşlara biraz olsun fikir verebilmişimdir.
    isayuksel

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şu bafı hd sini kulanan arkadaşlar menmummu? ne bi özelligi var

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşım baff hd 2200 almış iyi bir cihaz olduğunu söyledi.ben onu almayı düşünüyorum.fiyatı da diğer cihazlara göre çok çok uygun.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alacaklara tavsiye ederim BAFF 2200 Full HD kullanıyorum harika daha önce Dreambox DM100 orjinal kullanıyordum çok başımı ağrıttı kesinlikle Baff süperr fiyatıda bedava...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet arkadaşlar drembox çok karışık bi cıyaz ve beş para etmez baff 2200 super bi makina aldım ve 1 ay server bedava !
    hd,sine gelinçe atlandadan farkı yok ve hiç donma sorunu gibi problemle karşılaşmassınızusb kart ve modul girişli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri