Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Tigana'dan iddialý açýklamalar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Tigana'dan iddialý açýklamalar

Beþiktaþ teknik direktörü Jean Tigana, yeni sezon öncesinde Beþiktaþ'ýn çalýþmalarý ve yenilenen kadrosu ile ilgili ilk deðerlendirmesini Beþiktaþ basýn sorumlusu Tuncay Yanýk'a yaptý. Çok iyi bir tempo ile çalýþtýklarýný belirten Tigana, “Yeni sezonda özlenen Beþiktaþ’ý göreceðiz” dedi.
    Þu an için çok iyi çalýþýyoruz. Þu bir gerçek ki Ekibimiz, geçen seneye oranla çok gençleþti. Ýlk etapta fizik kondisyonumuzu güçlendirdik. Bunun yanýsýra aramýzda yaptýðýmýz maçlarla eksiklerimizi gördük. Bunlarý gidermeye çalýþýyoruz. Ayrýca bireysel çalýþmalara da çok büyük önem veriyoruz ve bazý oyuncularla idman sonrasý ekstra çalýþmalar yapýyoruz. Bugünden itibaren daha çok maç yapmaya baþlayacaðýz. Taktik çalýþmalara aðýrlýk verip, daha çok bu tip varyasyonlar üzerinde antrenmanlar yaparak, bu konudaki eksiklerimizi kapatacaðýz. Belki maç yapma açýsýndan diðer ekiplerden geri kaldýðýmýz söylenebilir ama þu unutulmamalý ki, biz çok yeni bir ekibiz. Aramýzdaki uyum sürecini de kendi aramýzda çalýþarak atlatmaya çalýþtýk.

Genç oyuncularýn çoðunlukta olduðu bir kadro kuruldu. Þu andaki performanslarýný nasýl buluyorsunuz?

Bence bugün itibarý ile felsefemizi anlamýþ olmalarý çok önemli. Bizim felsefemiz de çok çalýþmaktýr. Þu bilinmelidir ki çalýþmak herþeyden önemlidir. Þu an bu prensibi anlama ve kazanma dönemindeler. Herþey çok pozitif diyebilirim. Ben gençlerin yetiþtirilmeleri konusunda kafa yoran antrenörler grubu içerisindeyim ve bu konuda bilgi sahibi olan teknik adamlardan biriyim. Dünya Kupasý'na bakarsanýz Fransa Milli Takýmý'nda benim yetiþtirdiðim ve katkýda bulunduðum bir çok oyuncu var. Bunlarýn büyük bir bölümü yirmili yaþlarýn altýnda benimle birlikte çalýþmaya baþlamýþ oyuncular. Sagnol, Henry, Saha ve Trezeguet gibi oyuncular benimle birlikte çalýþan futbolcular. Bazý kiþiler beni kritik ediyor ise bu oyuncularýn kariyerlerine bakmalarý ve þu an nerede olduklarýný iyi deðerlendirmeleri gerekir. Bu oyuncularýn baþarýlarýnýn da bir çok kiþiye cevap niteliðinde olduðunu düþünüyorum.

Çok genç oyuncular transfer ettiniz. Bu sizin izlediðiniz bir yol mudur?

Geriye dönüp çalýþtýðým bütün kulüplere bakýldýðý zaman hep genç aðýrlýklý kadrolarla çalýþtýðýmý görürsünüz. Çünkü benim felsefem kazanmak ve ayrýldýðým zamanda arkamda iyi bir iz býrakmak. Yalnýz sadece bunlar deðil. Prensiplerimden bir tanesi de çalýþtýðým kulübe iyi bir gelecek býrakmaktýr. Böyle bir gelecek býrakabilmek için tabii ki genç oyunculara yatýrým yapmak gerekiyor. Beslenmelerinden tutun, çalýþmalarýna, profesyonel yaþamlarýna ve buna benzer bir çok þeyi futbolculara aþýlamak bizim görevimiz. Bir profesyonel futbolcunun nasýl çalýþmasý ve yaþamasý gerekiyorsa ben onu futbolculuk yaþantýmda gerçekleþtirdim. Çalýþtýrdýðým gençlere de bunlarý aþýlamaya çalýþýyorum.

Medyada son bir transferden söz ediliyor. Bunun için ne söylemek istersiniz?

Aslýnda ekibi dengelemek için bir tane ekstra özelliklere sahip oyuncuya ihtiyacýmýz var. Yalnýz bu oyuncu tecrübeli bir isim olmalý. Bütün maçlarda bize yardým edebilecek ve tecrübesini sahaya yansýtabilecek iyi bir oyuncuya ihtiyacýmýz var.

Le Mans maçýnda kamuoyunun ortak fikri Beþiktaþ'ýn genç bir kadroya sahip olmasý nedeniyle agresif bir ekip olduðu yönünde; siz neler söyleyeceksiniz?

Geldiðim zamanki Beþiktaþ ile bugünkü Beþiktaþ arasýnda farklar var. Daha atletik bir takým olduk. Daha çok koþup, rakibi daha çok hýrpaladýðýmýz bir gerçek. Oyuncularýmýz fizik kondisyon açýsýndan daha güçlü ve daha üst seviyedeler. Artýk taktik çalýþmalara geçeceðiz. Bu açýðý da giderdikten sonra tam bir ekip hüviyetine bürünmüþ olacaðýz. Ama þunu da belirtmeliyim ki disiplinde bu çalýþmalar içerisinde önemli bir yer iþgal ediyor. Dünya Kupasý'nda da gördük, baþarýya ulaþan ekipler hep oyun disiplinine sadýk kalan takýmlar. Ýtalya buna çok güzel bir örnek. Özellikle disiplinin yanýnda takým oyununa sadýk olan ekiplerin de dünya kupasýnda baþarýlý olduklarýný bilmekte fayda var. Örneðin
    Fransa–Brezilya maçýnda Henry'nin attýðý golde arka direkte hiçbir Brezilyalý olmamasý bu disiplinsizliðe bir örnektir. Bütün bu örneklerde gösteriyor ki ne kadar çalýþýrsanýz çalýþýn en ufak bir disiplinsizlik büyük þeylere mâl oluyor. Dünya Kupasýnda final oynayan takýmlarýn bu hatalarý minimize ettiðini görüyoruz. Onlar bunun için baþarýlý oldular. Takýmýn ne zaman hazýr olacaðýný söylemek afaki olabilir. Bundan sonraki pratiðimiz hep yukarýlara doðru olacak. Ekim ayý itibari ile de tam istediðimiz düzeye geleceðimize inanýyorum. Ama kimse bizim Ekim ayýndan önce rekabetin dýþýnda olacaðýmýzý düþünmesin. Biz her zaman çok çalýþarak ligdeki rekabetin içinde yer alacaðýz.

Önümüzdeki sezon için hedefleriniz nedir?

Benim hedefim kazanmak ve sadece kazanmaktýr. Yenilgiyi kesinlikle hazmedemiyorum. Hiçbir zaman yarýþtan kopmak hoþuma gitmez. Geçen seneki en zayýf noktamýz kendi evimizdeki maçlarý kaybetmemizdi. Benim dönemimde içeride 7 tane maç kaybettik, dýþarýda ise sadece Galatasaray maçýnda yenildik. Bu sene bu hataya düþmeyeceðiz. Þu an takým çok iyi çalýþýyor. Taraftarýn istediði ile bizim sahada yapmak istediðimiz arasýnda hiçbir fark yok. Yani seyircilerimizin istediði futbolu ve mücadeleyi, sahada vereceðimize inanýyorum.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Tigana, “Yeni sezonda özlenen Beþiktaþ’ý göreceðiz” dedi
    inþallah tek temennimiz bu

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý Nakkus Nickli Üyeden Alýntý
    inþallah tek temennimiz bu
    Amin...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu kadro ile çok zor bana göre yine yanlış transferler yapıldı son shakter dones maçında tümer ve serğenin yeri doldurulmamış.nobre alıyorsun birde yanına boboyu alıyorsun kanat organizyonu diye bişe yok bu nasıl transfer anlayışı hayret bu yönetim hala akıllanmamış aynı hatalar devam ediliyor.sözün kısasası bu yıl yine hüsran olacak inşallah ben yanılırım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri