Memur Sen'den İsrail'e tepki
Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu Tokat’ta basın mensuplarına İsrail'in yaptığı vahşeti çarpıcı sözlerle değerlendirdi: Dünya katliama kör ve sağır
Ekber Türkoğlu'nun haberi
Memur-Sen Tokat Şubesi ziyaretinden sonra Yimpaş cafe restaranta basın mensupları ve sendika üyeleri ile bir araya gelen Aksu yaptığı açıklamada “ Memur Senin farkı vardır, Memur-Sen diğer sendikalar gibi memurlarını sokağa dökerek memurlarına cop yedirerek, memurlarına biber gazı püskür dürerek devletin bir memurunun diğer bir devlet memuruna dövdürmez veya ceza çektirmez Memur-sen her zamanlarda alanlara iner tepkisini gösterir kadife eldiven içersindeki demir çelik gibi her söylediğinin arkasında durur.
Bununla birlikte 2006 yılı toplu görüşmelerinde Memur-sen memura yakışır biçimde talepte bulunacaktır, memura yakışır biçimde eylemlerini yapacaktır ve bitirecektir. Memur Sen’in bu tavrını kimse yanlış anlamsın bu tavır memur seni büyütüyor büyütmeye de devam edecektir “dedi.
Memur sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu son günlerde Ortadoğu’da yaşanan olaylara da değinerek Bugün itibariyle Filistin’de kan dökülmektedir, Irakta dökülen kan Filistine, Filistin’de dökülen kan Lübnan’a bulaşmıştır. Hatay sınırından Lübnan sınırı 45 kilometre uzaklıktadır. Bu çok uzak bir yer değildir, yani ateş aslında Türkiye’nin kapısına gelmiştir, ateş bacayı sarmıştır bu bağlamda hükümetin yapmış olduğu girişimleri bizler destekliyoruz. Gerek Filistin’deki hükümetle gerekse Lübnan’daki hükümetle ve Şam ‘daki hükümetle diyalogların geliştirmesi İsrail’e bunun anlatılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Aksu “Filistin’de İsrail’in yapmış olduğu katliama son vermeye davet ediyorum ve pazartesi gününden itibaren Filistin’e yardım kampanyasını başlatıyoruz ve startını da Tokat’tan veriyoruz. Buradan dünyaya sesleniyoruz ey dünya Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi tek dişi kalmış canavarsınız, sizler bu kafayla dünyaya huzur ve barış modernize veremezsiniz, sizler zulüm, kan ve parçalanma, bölünme verirsiniz “ dedi.
Yer imleri