Adıyaman'da karayolunda eylem
Adıyaman Fatih Mahallesi halkı artan kazaları çoluk çocuk hep beraber yol kapatarak protesto etti.
Son zamanlarda artan kazalar Adıyaman'da yol kapattırdı. Fatih Mahallesi'nde oturan vatandaşlar son olarak 6 çocuk babası M. Ali Hazar'ın (40) karşıdan karşıya geçmek isterken hayatını kaybetmesinin ardından yolu trafiğe kapadı.
Aynı zamanda Adıyaman-Malatya karayolu olarak da bilinen güzergahın çift şeritli olmaması halkı çileden çıkardı. Polis, öfkeli kalabalığı yatıştırmada zorluk çekti. Polislerin vatandaşları ikna etme çabalarının devam ettiği sırada yolu taşlarla ve araçlarla kapayan kalabalık ile bazı sürücüler arasında da gerginlikler yaşandı. Zaman zaman kendi aralarında da kavga eden vatandaşlar, yolu açmamakta ısrar etti. Yaklaşık 2 saat süren eylem, polislerin uzun uğraşları sonucunda eylemcilerin ikna edilemesiyle sona erdirildi.
Mahalle sakinleri, bugüne kadar bu bölgede yaklaşık 26 kişinin can verdiğini iddia ederek bir an evvel yollarının yapılmasını istedi.


Teşekkur:
Beğeni: 

Alıntı

Yer imleri