Çin'de maden felaketi: 50 ölü,7 kayıp var
Çin'de meydana gelen grizu patlamasının ardından 50 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi kayıp...

Çin'in kuzeyindeki Şenşi eyaletinde meydana gelen grizu patlamasında ölü sayısı 50'ye yükseldi, 7 kişi de halen kayıp. Devlet televizyonunun bildirdiğine göre geçen Cumartesi günü Cincon şehrindeki Linciacuan kömür madeninde meydana gelen kazanın sebebinin araştırıldığı kaydedildi.


Çin'in resmi haber ajansı Şinhua ise patlamanın ilk belirlemelere göre kömür tozlarının ateş almasıyla oluşmuş olabileceğini duyurdu. Kömür madeni yöneticisinin polis tarafından tutuklandığı açıklanırken, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Şinhua, kaza ile ilgili dün duyurduğu haberde 18 kişinin öldüğü, 39 kişinin de mahsur kaldığını belirtmişti.

Şanşi eyaleti enerjisinin yüzde 70'den fazlasını kömürden elde eden Çin'in önemli kömür üretim merkezlerden birisi olarak biliniyor. Yeterli güvenlik önlemleri ve gerekli araç gerecin olmayışından dolayı maden kazalarının sık sık yaşandığı Çin'de resmi rakamlara göre yılda 6 bine yakın kişi maden kazalarında ölüyor.