Alman meclisinde hilal tartışması

Alman ''Die Welt'' gazetesi, koalisyon hükümetinin, zirveden hemen sonra uyum konusunda bazı cezai uygulamalar getirmesinin yeni ihtilaflara yol açacağını yazdı. Haberde meclis binasına hilalin yapıştırıldığı bir fotomontaj fotoğraf kullanıldı.

''Göçün sinsilikleri'' başlığıyla verilen ve Federal Meclis binasının tepesine fotomontajla bir hilalin yapıştırıldığı fotoğrafın da yer aldığı haberde, Federal İçişleri Bakanlığı tarafından cezai uygulamalarla ilgili olarak hazırlanan bir belgede, Almanya'da kalmalarına çeşitli nedenlerden dolayı izin verilen, ancak oturma izni olmayan yabancıların, kendilerine gelecekte 1 aylık uyarı zamanı da tanınmadan sınır dışı edilebilmelerinin mümkün kılındığı ifade edildi. Sosyal yardım parası alan yabancıların gelecekte eşlerini Almanya'ya getirmemelerinin de öngörüldüğü 250 sayfalık belgede, ülkeye gelen yabancıların büyük bölümünün yoğun şekilde sosyal yardım ve işsizlik parası aldığına da işaret edildi.

Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin, zorunlu evlilikleri önlemek amacıyla aile birleşimi kapsamında Almanya'ya getirilen eşlerin asgari yaşının da 18'den 21'e yükseltilmesinden yana olduğu hatırlatılan haberde, Almanya'da sahte evliliklerin de arttığına dikkat çekildi. Belgede, sosyal yardım ve işsizlik parası alan yabancıların, uyum kurslarına katılmamaları durumunda yardımların kesilmesinden oturma izinlerinin uzatılmamasına kadar cezai yaptırımlara tabi tutulacakları kaydedildi.