Kazada ölen liselinin babası, ‘dava uzuyor, yüreğim kaldırmıyor’ deyip tazminata razı oldu, vazgeçti
İstanbul Merter’de, okul çıkışı yolun karşısına geçmek isterken tramvay altında kalarak hayatlarını kaybeden 3 lise öğrencisinden Buket Bulut ile Denis Tekin’in ailelerinden 4 ay sonra İrem Dinçsoy’un ailesi de 50 bin dolarlık tazminatı kabul ederek şikâyetinden vazgeçti.
Sedef Şenkal DEMİR / GAZETE HABERTÜRK
İstanbul Merter’de, geçtiğimiz yıl 11 Mart günü yaşanan ve Kemal Hasoğlu Lisesi hazırlık 9-D sınıfı öğrencileri Buket Bulut, Denis Tekin ve İrem Dinçsoy adlı öğrencilerin ölümüyle sonuçlanan trajik kazayla ilgili davanın 5’inci duruşmasında şikâyetçi kalmadı.
Son duruşmada tazminatı kabul eden İrem Dinçsoy’un babası Zafer Dinçsoy da “Kızımla aynı kaderi paylaşan erkek kardeşimin davası 8 yıldır bitmedi. Kızımın davası da bu kadar sürerse dayanamam. Her duruşmada acım tazeleniyor” dedi. Dinçsoy, tazminatı kızları adına hayır işlerinde kullanacağını söyledi.
Bulut ve Tekin aileleri, 4 ay önce Ulaşım A.Ş.’den 50’şer bin dolar (80 bin TL) tazminat alarak şikâyetlerini geri çekmişti.
Tazminat, tramvaylarda ve tramvay kazalarında zarara uğrayacak yolcular için yapılan kaza sigortası sisteminden karşılanıyor.
DENİS’İN ANNESİ: DİĞER DAVA SÜRÜYOR
Denis Tekin’in annesi Gülcan Tekin, sadece prosedür gereği bu parayı aldığına dikkat çekerek, “Bana İstanbul’un tapusunu verseler ne önemi var. Benim yüreğime su serpen tek olay Ulaşım A.Ş.’nin yöneticisinden güvenlik görevlisine kadar herkesin evime gelip acımı paylaşmaları oldu. Yargının, sistemde bozukluk varsa ortaya çıkaracağına eminim. Kamu davası devam ediyor. Denis 7.5 aylık doğmuş ve açık kalp ameliyatı geçirmiş bir çocuktu. Böyle bir kaza ile hayattan kopup gitmesini kabullenmem zor ama inanın kişilerle sorunum yok. Makiniste bile kin duymuyorum” dedi.
BUKET’İN BABASI: OLAY KAZA
Davanın yıllarca sürüp daha büyük acı çekeceklerini gerekçe göstererek tazminatı kabul ettiğini belirten Buket Bulut’un babası Veysel Bulut ise “Olayın kaza olduğunu biliyorum. Her duruşma aynı acıyı yaşamaya dayanamam. Davanın uzun süreceği çok belli. Kamu davası zaten devam edecek. Ama şikâyetçi olmadığımı belirttim. Tazminatları kabul ettik, şikâyetimizi geri çektik. Bizim acımız büyük ama çocuklarımıza çarpan kişinin de büyük bir vicdan azabı duyduğunu biliyorum” diye konuştu.
Dosyanın, teknik üniversiteden oluşturulacak 3 kişilik bilirkişiye gönderilmesine karar verilerek duruşma ertelendi
Yer imleri