Köpek diye aldým, aslan çýktý
Serhat Koç, ticari araçta aslan taþýrken yakalanýnca "Köpek yavrusu diye almýþtým, büyüyünce aslana dönüþtü" dedi. 6 bin TL'lik 'yabani hayvan ticareti' cezasý kesilince adres deðiþtirerek kayýplara karýþtý
Bursa'da bir ticari araçta taþýnýrken görülen Sultan isimli aslanýn sahibi Sedat Koç'a hayvan ticareti yapmak suçundan 6 bin lira para cezasý kesildi. Gözaltýna alýnan Serhat Koç, ifadesinde jandarmadaki ifadesinde "Köpek yavrusu diye aldým, büyüdükçe aslana dönüþtü" dedi. Hayvanat bahçesindeki aslanlarýn, evcil olduðu için yanlarýna kabul etmediði Sultan'ýn ise bundan sonra ayýlarla birlikte yaþayacaðý belirtildi
'ARKADAÞA GÖTÜRÜYORDUM'
Bir gazetenin haberine göre, aslanýn sahibi Serhat Koç'un jandarmada verdiði fýkralarý aratmayan ifadede Koç, Afyonkarahisar'da ticaretle uðraþtýðýný anlatarak "2 yýl önce, Ýstanbul Bakýrköy'de hayvan satýlan bir dükkânda kafes içinde gördüðüm ve köpek yavrusu olduðunu düþündüðüm hayvaný beðendim. Satýcý, henüz 2 aylýk olan yavrunun Ýsviçre'den geldiðini söyledi. Ama cinsinin ne olduðunu söylemedi. Ben de köpek yavrusu olduðunu düþünerek satýn aldým. Ama 2 aylýkken aldýðým yavru zamanla büyüyünce aslan olduðunu gördüm. Ancak bize de çok alýþmýþtý ve 10 yaþýndaki kýzýmla birlikte oynuyordu. Üstelik çok uysaldý. Son dönemde çok büyüdüðü için evde bakamaz durumu geldim. Bunun için Çanakkale'deki arkadaþýmýn çiftliðine götürmeye karar verdim" dediði ortaya çýktý.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri