9’Uncu Cumhurbaþkaný Süleyman Demirel, EkoENERJÝ Dergisi için Prof. Dr. Mustafa Özcan Ültanýr’a verdiði röportajda, Baþbakan Erdoðan’ýn seçim meydanlarýnda kendisine yönelik sözlerini ve eleþtirilerine de yanýt verdi. Seçimlerle ilgili hiçbir siyasi partinin kimi milletvekili yapacaðýna karýþmadýðýný, CHP ve MHP’ye liste vermediðini dile getiren Demirel þunlarý söyledi:

“Bana yöneltilen suçlamalar haksýz, insafsýz ve anlamsýz. Benim Cumhuriyet Halk Partisi’ne akýl vermeme gerek yok. Yani, buna gülerler. Siyasette kim kimden akýl alýr? Benim Milli Þef ilân edilmem de gülünç. Burada sanýyorum, Baþbakan Tayyip Erdoðan evhama kapýlmýþ ve beni içinde olmadýðým bir meselede varsaymýþ, beni de meydanlara götürmüþtür. Eðer Sayýn Erdoðan, benimle geçmiþin muhasebesini yapmak istiyorsa, aslýnda ben onun muhatabý deðilim. Kaldý ki ben, geçmiþte yaptýðým bütün görevleri, seçilmiþ kiþi olarak yaptým. Her seçim sonunda da halkýma gittim, hesabýmý verdim. Benim Erdoðan’a verecek bir hesabým yok. Ama þunu ifade edeyim, benim Türkiye’deki hizmetlerim parlaktýr. Ona kolay kolay eriþilemez. Umarým ki, ben onlarýn muhasebesini yapmak mecburiyetinde kalmam. Netice itibariyle þunu söyleyeyim; polemiklere girmek istemiyorum. Bu seçimde bir siyasi pozisyon almak istemedim. Þu ana kadar zorlandým, inþallah bundan sonra daha çok zorlanmam. Çünkü ben 10 senedir hiçbir siyasi meselede olmadým. Bu olayý üzüntüyle karþýlarým çok kiþi de üzüntüyle karþýladý. Ama madem ki siyasette bu çeþit þeyler olabiliyor, olmuþ diyelim.”