Kütahya'nýn Simav ilçesinde 19 Mayýs'ta meydana gelen 5.9 þiddetindeki depremin ardýndan süren artçý sarsýntýlar ve aþýrý yaðýþlar sebebiyle bir baraj yýkýldý.
Bölgedeki tarým arazileri zarar gördü.19 Mayýs'ta Kütahya'nýn Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 þiddetindeki depremin ardýndan süren artçý sarsýntýlar sebebiyle Kalkan Belde Belediyesi sýnýrlarý içinde bulunan Kalkan Söðüt Dere Barajý, bugün akþam saatlerinde orta yerinden yýkýldý. Çevreye yayýlan sular çok sayýda tarým arazisine zarar verdi.
Simav'a 8 kilometre uzaklýkta bulunan Kalkan beldesinin Belediye Baþkaný Ahmet Balta, çevrede bulunan köylülerin burada balýkçýlýk yaptýklarýný; barajdaki yýkýlma sebebiyle çok sayýda tarým arazisinin hasar gördüðünü söyledi.
Balta, "Kalkan Söðüt Dere Barajý 1980'li yýllarda yapýldý. 19 Mayýs depreminden sonra kýsmi hasar gördü. Baraj, artçý sarsýntýlarla daha da etkileniyor. Sabahki depremden etkilendiðini tahmin ediyoruz. Saat 17.00 sýralarýnda civarýnda patlama meydana geldi. Birçok tarým arazisi zarar gördü, Baraj þu an tamamen boþaldý. Telef olan hayvan ya da yaralanan insan þu an bulunmuyor." dedi.
Balta, "Baraj sularý; Gökçeler köyü, Yeþilköy, Yeþilova köyü ve Simav Eynal Kaplýcalarý ve bu köylerin yakýnlarýndan geçiyordu. Belirttiðimiz köylerdeki vatandaþlar baraj sularýný sulama, balýkçýlýk amacýyla kullanýyordu." ifadelerini kullandý.
Öte yandan, bazý vatandaþlar tehli***e raðmen baraj göletinden çevreye yayýlan balýklarý topladý.


Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri