Eğitici kanalların azalması lazım.1-2 tane yetmiyor sanki 20 tane bebek kanalı açmışlar.Haa yararlı mı?Hayır sofrada şarkı söylüyorlar.Çok iyi örnek oluyor eğitici kanallarımız.Din farketmez,biri ölse bile şarkılar,türküler söyleniyor Barney ve Arkadaşlarında...
Hepsi kalitesiz kanallar.Yerli kanallarımız aman açılmasalar daha yararlı olacaklardı.
Disney Channel(gençlik dizileri bakımından)
Nickelodeon(klasikleri bakımından)
Disney XD(gençlik dizileri bakımından)
Diye sıralarım.Ama imzamdaki Jetix ve Fox Kids kanalları çok iyilerdi.Ne ülke ayrımcılığı vardı ne eğitici programlar.Küçükken mutant izledim ama şimdi eğitici programlar izleyen çocuklara göre küçükken onlara göre daha zekiydim...
Mutant yok mu şimdi var.Ama ne çizimlerde özen var ne olaylarda.Geçen bölüm ölürler,sonra ki bölümde öldürürler,sonraki bölümde el ele tutuşup yürürler.Kimler hazırlıyor bu programları merak ediyorum.Eski çocuk kanalları ve programlar daha iyiydi.Yerli çocuk kanallarımı ya eğitici ya ucuz ya da kendileri yaparsa da okul öncesi çocuksu yapımlar oluyor.
Yeni nesilde anca diyelim yılda 1000 çizgifilm yapılıyor cımbızla ayıklasam 10 tane bile çıkmaz düzgün birşey.
Baştan sona bir sıralasa-m
1-Disney Channel
2-Nickelodeon
3-Disney XD
4-Jojo
5-Karamel tv
6-Smart Çocuk
7-Minika
8-Kids Co
9-Planet Çocuk
10-TRT Çocuk
11-Playhouse Disney
12-Maxi tv
13-Cartoon Network
14-Yumurcak tv
Kanalların eski içeriklerine göre sıralama yaparsam
1-Jetix
2-Jetix Play(Fox Kids çizgifilmlerini yayınlar)
3-Disney Channel(şu an ki haliyle değerlendirirsek)
4-Nickelodeon(eski hali)
5-Smart Çocuk(eskiden daha iyiydi)
6-Maxi tv(Jetix Play ve Karamel tv karışımı bir kanaldı 1 yıl öncesine kadar)
Yer imleri