Gençlerbirliði Kulübü Baþkaný Ýlhan Cavcav, Galatasaray Kulübü Baþkaný Ünay Aysal'ýn, futbolda þike iddialarýna yönelik soruþturmaya iliþkin, "Türk futbolu çok aðýr bir þaibe altýnda. Kararlarýn geciktirildiði her gün Türk sporuna zarar vermektedir" þeklindeki açýklamasýna tepki gösterdi.

Cavcav, yaptýðý açýklamada, Kulüpler Birliði olarak dün, 18 kulübün temsilcilerinin de katýlýmýyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticileri ile bir toplantý yaptýklarýný ve bu toplantýya Galatasaray Kulübünü temsilen Ali Dürüst’ün de katýldýðýný hatýrlatarak, "Söz konusu toplantýda, Kulüpler Birliði olarak federasyonumuzla birlik ve beraberlik içinde, liglerin daha önceden planlandýðý þekilde devam etmesi ve þike soruþturmasýnda adý geçen takýmlarýn ligden düþürülmemeleri konusunda ortak karar aldýk. Aldýðýmýz bu kararý da yaþça en büyük olmam nedeniyle kamuoyuna ben açýkladým" dedi.
Kulüpler Birliði ve TFF’nin ortaklaþa almýþ olduklarý bu karara karþýn bugün Galatasaray Kulübü Baþkaný Ünal Aysal’ýn açýklamalarýný medyadan öðrendiðini dile getiren Cavcav, "Galatasaray Kulübü Baþkaný Aysal’ýn yapmýþ olduðu bu açýklamalarý Türk futboluna indirilmiþ bir darbe olarak görüyorum ve kýnýyorum. Bununla birlikte TFF’ye, bizlere göstermiþ olduklarý yakýn ilgiden dolayý sonsuz teþekkürlerimi ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandý