PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabalar yaprak yakacak



kucer06
19-02-2012, 10:19
Only the registered members can see the link

Fotosentezden sonra karbonhidrat yerine araba ve uçaklarda da kullanılabilecek yakıt üreten yaprak geliştirildi. Yapay yapraklar yakın zamanda alternatif enerji kaynağı olarak kullanılabilir.

AĞAÇ yaprakları artık romantizm unsurlarından biri olamayacak. Daily Telegraph’ın haberine göre Glasgow Üniversitesi bilim insanları, öyle bir yapay yaprak ürettiler ki, bu yapraktan elde edilen ürünün ne olduğunu duyan şaşırıyor. “Turbo gücünde” diye tarif edilen bu ürünler, aslında bildiğimiz yapraktan farksız olarak, fotosentezle besleniyor. Ancak fark beslenmede değil, üretimde.
Çevreye zararsız yaprak
Çünkü bu yapraklar, fotosentezin ardından alışılanın aksine karbonhidrat değil, araba ve uçaklarda da kullanılabilecek yakıt üretiyor. Ayrıca yaprak yakıtının tüketilmesi halinde, atmosfere fazladan gaz salınmamış olunuyor ve çevreye zarar verilmiyor. Bu ilginç buluşa, 2 yıl içinde “ince ayar” yapacaklarını açıklayan araştırmacılar, 5 yıl içinde de bunların kitlesel üretimine geçilmesini ve yeni bir alternatif enerji kaynağı olarak gündeme gelmesini öngörüyor.

Arabalar yaprak yakacak - Hürriyet PLANET (Only the registered members can see the link)

protozoolog
20-02-2012, 00:24
çok güzel hemde çevre dostu

aliharbiye
20-02-2012, 10:34
inşallah tez yaparlarda, piyasaya sürerler, yoksa cebimizde ne mazot nede benzin parası kalmadı artık.

Mehmet Kaynaklı
20-02-2012, 14:49
inşallah tez yaparlarda, piyasaya sürerler, yoksa cebimizde ne mazot nede benzin parası kalmadı artık.

1 aydır doğru dürüst arabayı kulanamıyoruz çünkü ne gaz nede benzin kalmadı:mad2:

protozoolog
02-03-2012, 22:35
yakında elektirikliler piyasayı sallar

tufan_mahmut
16-05-2012, 12:39
Umarim hayata gecirilir.

rselturk
16-05-2012, 17:42
Bence Avrupalı Obezler,kendi uygulayamadıkları diyeti arabalarına yaptıracaklar!Hoş olur vallahi!:ty:

yildo
16-05-2012, 19:54
allah arabasi olanlara sabir versin emekli maasin yarisi bir depoya dolduracak herhalde Guzel bir haber bu