Orijinalini görmek için tıklayınız : 28 eylülde İZMİRDE HAVA BÖYLEYDİ
yalcinticaret
29-09-2006, 18:14
dün akşam İzmir e rekor düzeyde yağmur yağdı
birçok semt mahalle su altında kaldı elime ulaşan birkaç
resim paylaşmak istedim
Only the registered members can see the link
benim orutduğum yerden bu resimdeki olayları
net bir şekilde gördüm mükemmel bir ortam oluyor
olay gerçekleştiği anda heryer ucuk bir mavi
Only the registered members can see the link
harika resimler,sizmi çektiniz.? bu akşam haberlerde izledim bir çok evi su basmış geçmiş olsun..
yalcinticaret
29-09-2006, 20:56
harika resimler,sizmi çektiniz.? bu akşam haberlerde izledim bir çok evi su basmış geçmiş olsun..
izmirli olarak teşekkür ederim Bir Türkiye gerçeği o haberlerdeki görüntüler sadece bir kaçı cam ekarna yansımayan daha ne görüntüler var sandal gibi yüzen çömp tenekeleri levhalar vs
resimleri kim çekti bilmiyorum ama mail yolu ile arkadaştan edindim benim bulunduğum yerdende aynı sekilde net olarak gördüm manzarayı yıldırrım doğa olayı güzel ama düştüğü yer bakımından bir şey diyemem :(
MEHMET_35
05-10-2006, 18:37
harika gerçekten görsel şölen
hatta ve hatta vallaper yapılacak resimler var içlerinde:)
selametle..
anthony99
05-10-2006, 18:56
resimler gerçekten çok güzel ama daha sonraki netice gerçekten üzücü.
hazır resimler varken yıldırım aşağımı düşer yoksa yukarı doğrumu cıkar :)
anthony99
05-10-2006, 19:02
hazır resimler varken yıldırım aşağımı düşer yoksa yukarı doğrumu cıkar :)
Yıldırımın Oluşumu
Yıldırımı bulutla toprak arasında elektrik yüklerinin hızlı bir deşarjı olarak tanımlamak mümkündür. Bu deşarjlar 2.000 Amper ile 200.000 Amper arasında değişmektedir.
Bulutta meydana gelen elektrik yükünün deşarj olması 3 değişik şekilde özetlenebilir.
a- Bulutun kendi içinde oluşan atlama (gök gürültüsü)
b- Bulutla bulut arasındaki boşalma (şimşek)
c- Bulutla yeryüzü arasındaki boşalma (yıldırım)
Her üç durumda da meydana gelen ani parlamalar büyük miktardaki elektrik yükünün boşalması neticesidir.
Yıldırım deşarjı başlıca iki aşamalıdır.
1- Ön deşarjın oluşumu,
2- İyonlaşmış kanal üzerinden ana deşarj.
Herhangi bir bulutun alt kısmında potansiyel farkı yeterli bir seviyeye geldiği zaman toprağa doğru bir elektron demeti fırlar.
Bu birinci deşarj 30 ila 50 metrelik bir mesafeyi saniyede 60-50.000 km. arasında değişen bir hızla kateder. 30 ila 100 mikrosaniye süren bir aradan sonra ikinci bir deşarj birincinin oluşturduğu iyonlaşmış yolu izler ve öncekinden yaklaşık olarak daha ileriye erişir.
Daha sonra bir üçüncü deşarj meydana gelir. Deşarjlar serisi birbirini izleyerek devam eder. Herbir deşarj öncekinden 50 mt. ileriye ulaştığı için şimşeğin ucu yeryüzüne yaklaşmış olur.
Bu sırada deşarj ile yeryüzü arasındaki elektrik alanı gittikçe fazlalaşmaktadır. Bu alanın değeri yeterli bir seviyeye ulaştığı zaman yeryüzünün elverişli bir noktasından pozitif yüklü bir elektron demeti fırlar ve ön deşarjla birleşmek üzere hareket eder.
Bu pozitif demetin boyu 150 metreyi bulabilir. Yeryüzünden fırlayan deşarj, buluttan inen deşarjla birleştiği zaman oluşan iletken, kanallardan yeryüzüne akar. İşte; yıldırım olarak tanımlanan olay, geçen bu ana deşarj akımıdır. Ana deşarjlı bir seriyi ikinci dereceden deşarjlar izleyebilir.
yalcinticaret
05-10-2006, 19:12
bilgiler için teşekkürler
Resim gerçekten çok ilginç
Mehmet Kaynaklı
05-10-2006, 21:58
yarabbim sen bizi gazabına maruz bırakma
yarabbim sen bizi gazabına maruz bırakma
AMİNNN :praying:
Kazanova
07-10-2006, 15:34
resimleri nerden buldunuz gerçekten muhteşem
yalcinticaret
07-10-2006, 15:42
resimleri nerden buldunuz gerçekten muhteşem
resimleir arkadasımın arkadası digital foro makinesi ile izmir alsancakta cekmiş dostum
valla biizim burdada daha şiddetlisi oluyo ama şu görüüntü muhteşemliği olmuyo.deniizin etkisii olsa gerek süper manzara dinime imanıma:45: :45: :45: :28:
balıkcı57
11-11-2006, 22:45
resimler gerçekse çok süper olmuş