PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MERKEZİ SİSTEM ARIZA

blade
27-09-2013, 15:02
MERKEZİ SİSTEM ARIZA

1-15 daire
2-her daireye 2 kablo ören rg 59
3-santral next 32 lik
4-lnb next santral lnb si
5-5 katlı bina
6-3 çanaklı
NOT; bu binanın yanındaki santrala çanaklara 50 metrede ve binaya 10 metre yakın binanın çatısında cep telefonu veriçisi vardır
ARIZA
1-dairenin birinde normal masa üstü uydu cihazı ve tüplü tv ile gösterirken leD LG marka kendinden uydulu tv de hiç bir kanal göstermiyor
A-sinyal satfinder uydu ölçme cihazıyla ölçülüyor sinyal tam
B-seyyar uydu alıcısını LG led tv ye skarttan takdıgımızda kanallar ful gösteriyor
C-Ancak TV nin kendi içindeki uydu alıcısına takdıgımızda sinyal yok
D-Daire sahibi yeni aldıgı LG ledt tv yi aynı binada komşusuna götürdüğünü orda çalıştıgını ifade ediyor
E-aynı binada çatıda daireye giden kablolar binanın çatısının 4 köşesinde oldugundan bu kablolara santrala uzatmak için yaklaşık 8-10 metre kablo eklenmiş bu ekleme kabloları birbirine baglayarak yapılmış ancak bazı dairelerde sinyal düşüklüğü çogu kanalın göstermemesi nedeniyle çatıdaki bu 8-10 metre kablo baglantıları F KONNEKTÖRLE bağlanınca kanallar göstermiştir
Durunm bu işi bilen başına böyle arıza gelip çözen arkadaşlardan cevap bekliyorum
saygılarımla

Volkan
27-09-2013, 20:52
Cedp telefonu baz istasyonunun pek etkisi olmaz. Yayın frekansı farklıdır. Ancak çok yakınındaki telsiz telefon yada Telsiz Role vericisi etkiliyebilir. Özellikle Telsiz Rolesi aşırı derecede frekans sapmasına sebep olur.

Senin arızana gelirse mümkünse bu daireye giden kabloyu komple değiştir hiç bir ek olmasın. F konnektörler dede kayıp oluşur Lehım yapmak daha mantıklı tabi kısa devre olayına fikkat etmek gerekir.

erkangune
29-09-2013, 00:33
Sayin arkadasim led tv nin sinyal almamasi tv nin fabrika ayarlarina dondurmekle halloluyor benim basimada vestel led tv'de geldi sinyal olmasina ramen tv sinyal yok mesaji veriyordu bende tv'yi fabrika ayarlarina cevirdim ve en bastan kurulum yaptim durum duzeldi saygilar......

doğan12
10-10-2013, 12:37
arkadşım lg tv topraklama vardır duvardaki pirizde toraklamayı iptal et düzelir

ŞAVKÇI09
20-10-2013, 00:32
S.a hocam arıza nerden çıktı çözümü ne yaptın geri dönüş yapmamışsın,Sorun halloldu ise bizimle de paylaşırmısın mesleki deneyim olaraktan...