Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzaydan dönen astronotun boyu 9 santimetre uzadı

Editor
10-01-2018, 12:45
Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) üç hafta geçiren Japon astronot yaklaşık 9 santimetre uzadığını açıkladı.

Only the registered members can see the link

BBC’nin haberine göre, astronot Norişige Kanai, Twitter hesabından “Herkese günaydın. Önemli bir haberim var. Uzaya geldikten sonra değişimleri görmek için vücut ölçümlerimiz yapıldı ve bu sürede sanki bir bitki gibi yaklaşık 9 santimetre uzamışım.” mesajını paylaştı.

Kanai, “Haziranda Dünya’ya dönerken Soyuz uzay aracının koltuğuna sığıp sığmama konusunda endişeliyim.” ifadelerini kullandı.

Yerçekimsiz ortamda omurlar üzerinde baskı olmadığından insan omurgası genişleyip uzayabiliyor.

Kaynak: AA

aliharbiye
10-01-2018, 13:43
Allah allah çok garip acaba haber ne kadar doğru. haber şayet doğruysa, hazır durmuşken bende gitmek isterim, 1.66 boyumla iç memnun değilim. allahtan akıl var oda olmasaydı, vay halime. saygılarımla aliharbiye.

Editor
10-01-2018, 14:06
Allah allah çok garip acaba haber ne kadar doğru. haber şayet doğruysa, hazır durmuşken bende gitmek isterim, 1.66 boyumla iç memnun değilim. allahtan akıl var oda olmasaydı, vay halime. saygılarımla aliharbiye.

Uzayda vucud esnıyo abi kesin uzarsın mutlaka git uzaya sen :roflmao:

aliharbiye
10-01-2018, 16:10
ahhh ahh alan olsada gideyimde boy atayım barii.... valla şakayı bir yana bırak imkan olsa sırf boy için giderdim.

hüseyin
10-01-2018, 17:32
memlekette nekadar köse varsa hepsini roketin içine koyup 2 aylığına uzaya yollamalı...dünyaya dönünce babaları dahi tanıyamaz...

kayserli
10-01-2018, 20:22
10.01.218 saat 20 de izlediğim haber kanalında kozmonot 9 santim diye yaptığı paylaşımından özür dileyip 2 santim uzadım ölçme hatası oldu diyor.

Simba
10-01-2018, 20:41
10.01.218 saat 20 de izlediğim haber kanalında kozmonot 9 santim diye yaptığı paylaşımından özür dileyip 2 santim uzadım ölçme hatası oldu diyor.

hADİ YA DÜZELTELİM O zaman konuyu :) 2 cm de iyi rakam :D