Orijinalini görmek için tıklayınız : Çoklu Lnb Takanlara Soru ?
SANCAKTAR
27-12-2006, 08:58
merhaba arkadaşlar
bende bu çoklu lnb ile uğraştım fakat sizler gibi 3 lnb takamadım.hep 2 lnb de kalıyorum.yaptığım mantık şu.
örnek çalışma
1.anteni söküyorum zira anten önüne geçip lnb i yayına göre ayarlama durumum yok.
2.anteni bir sabite bağlayıp çoklu lnb aparatını kola takıyorum 1 lnb takıp bunu maksimum hotbırdden sinyal alıncaya kadar ayarlıyorum.
3.hotbırd işi tamam olunca 2 lnb takıp yakından hangi uydudan sinyal alıyorsam o uyduya göre ayarlıyorum.
bende sirius çıkıyor yada w3 a .en yakın 7 derece oluyor hotbırdde.yani lnb kafaları sanki büyük mü geliyor.ama benim sisteme göre hep 6 derece farklı uyduları görüyor.yani hotbırd 13 olursa
yanına 7w3a yada astra 19.2 oluyor.13 hb ile w2 yani 16 derece olmuyor.neyse uzatmadan
4. bu halde lnb ler sıkılıyor. ve anteni yerine takıyorum.1 lnb hotbırdde ayarlı ya. ondan bir kablo atıyorum receivera . hotbırdü maximum ayarlayınca diğerleride ayarlanmış oluyor.
şimdi :
soru .bende hotbırd max sinyal ile ayarlı .yani odakta tam hotbırd var.anten tam hotbırde bakıyor.diğer lnb ler tam 13 dereceye bakan antenden yansımalarla gelen , diğer uydulardan sinyal alıyor .sizin antenlerinizde tam hotbırdemi bakıyor yada misalen hotbırd ile 16 w2 nin ortasından geçen bir noktayamı bakıyorda 2 lnb yayın alıyor ama 2 de düşük sinyal alıyor.
biraz karışık gibi oldu ama sanırım anlatabilmişimdir
saygılar
recepolmez
27-12-2006, 23:20
Hayır arkadaşım uydu sabit olcak hotbirdde. Arada olmayacak. Diğre uyduları ona göre ayarlayacaksın.
SANCAKTAR
27-12-2006, 23:22
Sağolasın
engunaydin
27-12-2006, 23:30
Hotbird çanağına 2. lnb bağlayıp eutelsat w3ten yani digiturk uydusundan yayın almak pratikte mümkün mü ve bütün digitürk kanallarını sorunsuz izleyecek kapasitede sinyal garanti midir? 100 cm next çanak + grundig dual lnb sistemim grundig dual yerine farklı bir lnb mi tercih etmeliyim yoksa grundig dual lnb ile sorunsuz eutelsattan sinyal alır mıyım?
Belki yeri değil ama ufak 2 soru 100 cm ofset next+ grundig dual lnb hispasat uydusuna bakıyor. Tequila 1-2-3-4 gibi kanallar sadece gece 4-5 gibi geliyor. İnce ayarla düzelir mi yoksa izlemek mümkün değil mi?
Yine 100 cm next ofset+ grundig dual lnb hotbirde bakıyor ve multivision kanallarının olduğu frekanstaki bütün kanallar multiler dahil her zaman bozuk vcd gibi sesler çıkarıp kaymalar yapıyor. Sorun sinyal seviyesi değil %70 lerde sinyal alıyorum. Sinyal seviyesinde oynam olabilir belki. Bunun için ne yapmam lazım ince ayar mı yoksa başka çözüm var mı?
Teşekkürler.....
SANCAKTAR
28-12-2006, 09:30
bende 13 ve w3 alınabiliyor arasında 7 derece fark var çok rahat görüyor uyduları.
hispasat düzelir lakin bu uydu popüler olma niteliğini bana göre kaybetti .zira bu çaptaki antenle artık aynı yayınları astra uydusndan görme şansınızda var.yani taquıllalar gayet güçlüolarak var astrada.
sinyalde sorun yoksa cihazda vardır.bir yeni arama yaptırın bakalım düzelecekmi.
saygılar
gurindig lnb lerde böyle sorun olabilir başka lnb dene kolay gelsin
Hotbird sabit duracak diyelim aynı anda 6 derece solundaki astrayı alma sansımız varmı
zafer murat
28-12-2006, 13:58
Hotbird sabit duracak diyelim aynı anda 6 derece solundaki astrayı alma sansımız varmı
Kendi kullandığım çanağı astra19 çevrili multfeed ile astra19ve hotbird sorunsuz bir şekilde alabiliyorum.
Saygılar..
üstad bilion astra büyük çapta antenlerle izlenilebiliyor. eğer elinde 120 cm lik çanak varsa onu astraya sabitle aynı çanak tan hotbird tüde çok iyi şekilde alırsın.
Kendi kullandığım çanağı astra19 çevrili multfeed ile astra19ve hotbird sorunsuz bir şekilde alabiliyorum.
Saygılar..
arkadaşlar bende çanağı astraya odakladım. hemen yanında hortbird %80 sinyalle sorunsuz. ve onun yanında da siriüs sinyalide %60 larda. uzun uğraşlar sonucunda sirüs bulunabiliyor.130 kanal sorunsuz. ama serkan yılmaz ın dediği gibi hortbirde çanağı odaklayıp multifeedi astrada denemedim..astra çok hassas olduğundan montajlı çanağı astraya ayarlayıp, multifeedi diğer hortbird te ve yanındakilerde kullanmak daha mantıklı ve kolay olur...
adagideli
28-12-2006, 21:49
90 cm çanakla Merkez Astra, yanında 13 Hotbird ve onun yanında 7W3 gayet iyi alıyorum.
arkadaslar hotbird canagina 2.lnb yi takacam fakat daha doguda herhangi bir uydu icin lnbyi hotbird lnbsinin saginami yoksa solunami yani daguya yoksa diger lnbnin batisinami ayarlamam lazim.uydulardan sinyallerin gelis acilari geregi kafam biraz karisti yapanlar yardimci olursa sevinirim simdiden tesekkurler
arkadaslar hotbird canagina 2.lnb yi takacam fakat daha doguda herhangi bir uydu icin lnbyi hotbird lnbsinin saginami yoksa solunami yani daguya yoksa diger lnbnin batisinami ayarlamam lazim.uydulardan sinyallerin gelis acilari geregi kafam biraz karisti yapanlar yardimci olursa sevinirim simdiden tesekkurlerarkadaşım çanağını önünden bakınca sol tarafına takacaksın tabi ne kadar doğuya gidersen çanağın boyutuna göre sinyalde azalmalar olur.
TEKNİSYEN101
16-04-2007, 14:56
örnek olarak 5 derece doğu sirrus uydusunu ayarlamak istiyorsan çanagın arkasından baktığın zaman hıtbırd uydusunun 5-7 cm soluna 2. lnb yi yerleştirmen gerekir
tanmurat
22-08-2008, 00:13
arkadaşlar 120 lik çanakla merkez uydu astra yaparsanız türksat, hellassat2, arabsat,eutelsatw2,astra,hotbird,eutelsatw3,eurobird9,sirüs,thor olmak üzere 10 adet uydu bağlayabilirsiniz disegc ayarlarını yapabilmeniz için de harici role kullanarak cihazın 12 volt çıkışından faydalana bilirsiniz .ben 3 adet disegc kullandım manuel olarak 3lü bir anahtarla izliyorum
ŞAVKÇI09
22-08-2008, 01:00
arkadaşlar 120 lik çanakla merkez uydu astra yaparsanız türksat, hellassat2, arabsat,eutelsatw2,astra,hotbird,eutelsatw3,eurobird9,sirüs,thor olmak üzere 10 adet uydu bağlayabilirsiniz disegc ayarlarını yapabilmeniz için de harici role kullanarak cihazın 12 volt çıkışından faydalana bilirsiniz .ben 3 adet disegc kullandım manuel olarak 3lü bir anahtarla izliyorum
Arkadaşım resim imkanın varsa foruma verebilirsen bizleri sevindirmiş olursun.Sabırsızlıkla bekleyeceğim.birde dısec de verebilirsen resmini minnettar kalırım saygılar....
üstad resim olsa gercekten çok hoş olurdu. Bende bu gibi bir çalışma yapmak istiyorum. :45:
Herkese kolay gelsin bu çoklu LNB çalışması hakkında pek bir deneyim sahibi değilim ama frumlardan okuduğum kadarıyla sonuçları itibariyle olumlu sonuçlar çıkıyor. Bursada butip çalışma yapam varmı acaba