Orijinalini görmek için tıklayınız : Digitürk Tamamen Turksat uydusuna geçiyor!!
Digitürk, Eutelsat'tan Türksat'a geçiş yapılmaya başlamıştır. Eutelsat üyeleri ücretsiz bir şekilde Digitürk tarafından Türksat'a geçişi yapılacaktır. Bu geçiş Digitürk tarafından aranarak işlem gerçekleştiriliyor. Eutelsat'taki Türksat'ta olamayan kanallar ise çok yakında Digitürk Türksat'ta
Digiturkun TURKSAT uydusundaki Frekans Listesi ;
(03.01.2021 Guncelleme)
11012 V 30000
11180 H 29750
11676 V 24444
11855 H 30000
12073 V 27500
12379 H 30000
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Kriz adamlarıda vurdu demekki tek uydu üzerinden yayınları vererek uydu hacim işlemlerini düşürecekler sanırım
A.Bozoğlu
09-12-2021, 01:38
Kriz adamlarıda vurdu demekki tek uydu üzerinden yayınları vererek uydu hacim işlemlerini düşürecekler sanırım
Eutelsat ile olan sözleşmesi 2021 sonunda bitiyor, yeni sözleşmede yapmadılar diye biliyorum.
Eutelsat ile olan sözleşmesi 2021 sonunda bitiyor, yeni sözleşmede yapmadılar diye biliyorum.
Turksat onlar için iyi bence üstad 2 uyduya bu zamanda boşa harcama yapıyor oluyorlar demekki tüm abonelerin canaklarını turksata cevirecekler
A.Bozoğlu
09-12-2021, 03:41
Turksat onlar için iyi bence üstad 2 uyduya bu zamanda boşa harcama yapıyor oluyorlar demekki tüm abonelerin canaklarını turksata cevirecekler
Aynen bu kriz ortamında gereksiz masraf, çanak çevirme falan derken servislerinde yüzü güler biraz.
ayrı bir çanak ayrı bir kablo çöplüğünden halk kurtulmuş olacak..buda ekstra masraf demek...ayrıca feed yayın yakalama şansımızda dahada artacak..
aliveli78
12-12-2021, 15:19
Digitürk, Eutelsat'tan Türksat'a geçiş yapılmaya başlamıştır. Eutelsat üyeleri ücretsiz bir şekilde Digitürk tarafından Türksat'a geçişi yapılacaktır. Bu geçiş Digitürk tarafından aranarak işlem gerçekleştiriliyor. Eutelsat'taki Türksat'ta olamayan kanallar ise çok yakında Digitürk Türksat'ta
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
s.a merhaba hocam ocak ayında hemen geçiş olacak mı
ben merkezi sistem kullanıyorum eutelsat üyesiyim tv den ayar mı yapılacak
s.a merhaba hocam ocak ayında hemen geçiş olacak mı
ben merkezi sistem kullanıyorum eutelsat üyesiyim tv den ayar mı yapılacak
Sizin birşey yapmanıza gerek yok servis gelip halledecektir.Binada turksat anten var ise turksat kurulum yapmanız istenecektir
aliveli78
12-12-2021, 16:04
Sizin birşey yapmanıza gerek yok servis gelip halledecektir.Binada turksat anten var ise turksat kurulum yapmanız istenecektir
normal de türksatta ücretsiz izlenilen tüm kanallar
digitürk türksatt üzerinden de izlenecek mi
yoksa gene belli kanallar mı izlenecek
normal de türksatta ücretsiz izlenilen tüm kanallar
digitürk türksatt üzerinden de izlenecek mi
yoksa gene belli kanallar mı izlenecek
Büyük ihtimal digiturk 7 derecede izlediginiz bazı kanalları turksattan izleyemeyeceksiniz.eutelsat 7 derecedeki yabancı tv kanalları varya .
Turksat uzerindeki şifresiz kanalları digiturk kuruluma dahil ederse izlersiniz.Kuruluma dahil etmezse izleyemezsiniz.Ben digiturk de daha önce calıstıgım için büyük ihtimal bu değişimler aynen devam etmektedir diye düşünüyorum.Digiturk kuruluma şifresiz kanal eklerse izlersiniz.mesela tivibu mod diye birşey var ona tivibu eklesin eklemesin tum yayınları ekleyebiliyorsunuz.Digiturk te böyle bir olay yok malesef
aliveli78
12-12-2021, 16:13
Büyük ihtimal digiturk 7 derecede izlediginiz bazı kanalları turksattan izleyemeyeceksiniz.eutelsat 7 derecedeki yabancı tv kanalları varya .
Turksat uzerindeki şifresiz kanalları digiturk kuruluma dahil ederse izlersiniz.Kuruluma dahil etmezse izleyemezsiniz.Ben digiturk de daha önce calıstıgım için büyük ihtimal bu değişimler aynen devam etmektedir diye düşünüyorum.Digiturk kuruluma şifresiz kanal eklerse izlersiniz.mesela tivibu mod diye birşey var ona tivibu eklesin eklemesin tum yayınları ekleyebiliyorsunuz.Digiturk te böyle bir olay yok malesef
diyelim blomberg atv trt aspor flash tv gibi kanalları eklenmezse ne mantığı var ki türksat ne kadar kanal varsa izlenmesi gerekli şifresizler yani
diğer odada türksatt izliyorum ücretsiz 300 kanal çıkıyor digitürk türksata taşınaınca 300 kanal açık olmalı
diyelim blomberg atv trt aspor flash tv gibi kanalları eklenmezse ne mantığı var ki türksat ne kadar kanal varsa izlenmesi gerekli şifresizler yani
diğer odada türksatt izliyorum ücretsiz 300 kanal çıkıyor digitürk türksata taşınaınca 300 kanal açık olmalı
İşte bunu anlatmak lazım digiturke yayınların hepsini vermesi gerekiyor.Bu yüzden en iyi platform bana göre tivibu mod uygulaması istedigin kanalı normal uydu alıcılarında sıralamaya dizer gibi izleyebiliyorsunuz tum kanalları ekleyebiliyorsunuz.Digiturkun turksat uzerinde ne kadar yayın var ise eklemesi lazım ve tv kanallarından para almaması lazım.
bence türksatta,ki kanallarda sıkıntı olmaz ancak eutelsat,ta izlenilen yabancı kanallar geçiş yapmayacak diye söyleniyor
Only the registered members can see the link
Digiturk Türksat'a yeni kanalla
Digitürk Türksat 11012 V 30000 Frekansında Yeni Kanallar Eklenmiş.
FRANCE 24 HD
EURONEWS HD
CNN İNT HD
BBC CBEİEES HD
MTV LİVE HD
MTV HİTS
MTV 00S
CGTN HD
MEZZO HD
MCM TOP HD
DAVİNCİ HD
evet ama inşallah turksatta mdu lnb,leri kullanmazlar kullanırlarsa mecbur çanaklarını turksat,a çevirecekler bir başka sorun ise sadece turksat yayını seyreden binalar bu geçişden dolayı digitürk tüm abonelerin mdu lnb kullanmasını isterse işte o zaman aboneler isyan eder çünki sistemde digitürk eutelsat çanağı yoksa yeni çanak kurmak zorunda kalacaklar ve diğerleri biz katılmayız dedimi çanağa mdu takamazlar mecbur yeni çanak ve lnb takılacak buda abonelere ek ücret demektir evet bizler için bereket ama bu zamanda diğerleri yani eutelsat 7 den alanların bir kısmı turksat yönü kapalı kendinden yüksek binalar sebebi ile aynı sorun bizim bolgede,de var bunlar işi nasıl çözecek bilmiyorum keza komsu binalar kabul etmiyor fakat digitürk bunlar için iptv önerebilir fakat buda maç seyredenler için iyi değli çünkü normal yayından yaklaşık 1 dadika geç geliyor internet dolayısı ile bakalım sonuç ne olacak hayırlısı olsun.
yurtdisindaki Digitürk kullanicilar icin kötü oldu. Türkiye yayinlari Türksat dan Türkiye Beam den yayin yapiyor, örnek A SPOR.
Digiturkun TURKSAT uydusundaki Frekans Listesi ;30.12.2021 Guncel
11012 V 30000
11180 H 29750
11676 V 24444
12073 V 27500
12379 H 30000
şimşek59
30-12-2021, 17:32
merhaba , bende ki dijitürk cihaz modeli DCR HM 9502 , 4k hariç eutalsat uydusunda şu anda izlediğim kanalları aynen eksiksiz türksatta izleyebilecek miyim ? benim kullandığım cihazı değiştirecekler mi ? yoksa sadece anten ayarı mı yapıyorlar ?
merhaba , bende ki dijitürk cihaz modeli DCR HM 9502 , 4k hariç eutalsat uydusunda şu anda izlediğim kanalları aynen eksiksiz türksatta izleyebilecek miyim ? benim kullandığım cihazı değiştirecekler mi ? yoksa sadece anten ayarı mı yapıyorlar ?
Eksiksiz izleyeceksiniz sanırım cunki yabancı tv kanallarını turksata koydular.Siz turksat kurulumu yapacaksınız eger canak anteniniz turksata dönük olunca.Büyük ihtimal 4K Yayınlarıda verirler turksata
DİGİTURK de yeni TP Yayına girdi
11855 V 30000
muratx38
07-01-2022, 20:40
Peki yurtdışında yaşayanlara ne gibi degişiklikler bekliyor?
Mesela turksat batı kapsami alanı kısmından seyredenler hangi sorunlar ile karşılaşacaklar.?
Peki yurtdışında yaşayanlara ne gibi degişiklikler bekliyor?
Mesela turksat batı kapsami alanı kısmından seyredenler hangi sorunlar ile karşılaşacaklar.?
Yurt dısında yaşayanlara malesef iyi şeyler beklemiyor.Ulusal kanalların normal turkiye yayınlarını veremezler bence.Euro yayınlarını izlersiniz.
DİGİTURK 4K Turksat uydusunda yayında
11855 v 30000
aliveli78
27-01-2022, 16:04
s.a arkadaşlar ben merkezi sistem uydu kullanıyorum çatıdan 2 adet hem odaya hem mutfağa uydu kablosu geliyor
digitürk 9504 hd uydu alıcı kullanıyorum
digitürk eutelsattan digitürk türksata geçtim oturduğum odada kolay kurulum tüksat yapıyorum 227 kanal buluyor ( 299 / 300 kanal bulması lazım )
uyduyu çıkardım mutfağa götürdüm kolay kurulum yaptım 299 kanal buldu
tekrardan oturduğum odaya götürdüm kolay kurulum yapmama rağmen 227 kanal buluyor
sorun nerede olabilir arkadaşlar yukardan gelen kabloda sıkıntı olsa eğer çıkan kanallar da sıkıntı olmaz mı kabloda arıza var ise frekans frekans arıza olur mu
227 kanalda tek sıkıntı yok ne kananllar donuyor ne takılma oluyor
tele 1
apara
a2
trt spor yıldız
trt 3
baba radyo
bunlar gibi 80 kanal çıkmıyor
s.a arkadaşlar ben merkezi sistem uydu kullanıyorum çatıdan 2 adet hem odaya hem mutfağa uydu kablosu geliyor
digitürk eutelsattan digitürk türksata geçtim oturduğum odada kolay kurulum tüksat yapıyorum 227 kanal buluyor ( 299 / 300 kanal bulması lazım )
tekrardan oturduğum odaya götürdüm kolay kurulum yapmama rağmen 227 kanal buluyor
sorun nerede olabilir arkadaşlar yukardan gelen kabloda sıkıntı olsa eğer çıkan kanallar da sıkıntı olmaz mı kabloda arıza var ise frekans frekans arıza olur mu
tele 1
apara
a2
trt spor yıldız
trt 3
baba radyo
Üstad merkezi sistem işinde ortak kullanım cok oldugu için böyle sorunlar yasaman normal merkezi switchde sorun olabilir.Yine o kadar kanalı alabiliyorsun dayımların apartmanı var yuzde 50 sinyaldan baska gelmiyor cok konutlu toki dairelerinde durum böyle tv8 izleyemiyorlar oderece yani durum
tele 1
apara
a2
trt spor yıldız
trt 3
baba radyo
arkadaşım size çatıdan 2 adet aynı uydunun kablosunu sanmıyorum indirsinler..bu mantıklı olmaz..biri türksat diğeride autelsat dijitürk olarak iki farklı uydunun kablolarıdır..dijitürkten inen kablonun bağlı bulunduğu elembi(MDU) farklı frekans aralığına sahip olduğundan her iki kablodan farklı sayıda kanal sayısı alman normal...elinizde piyasa malı uydu alıcı varsa birde öyle test edip ters gidenin ne olduğunu net görmeniz açısından yardımcı olacaktır büyük olasılıkla..
aliveli78
27-01-2022, 17:10
arkadaşım size çatıdan 2 adet aynı uydunun kablosunu sanmıyorum indirsinler..bu mantıklı olmaz..biri türksat diğeride autelsat dijitürk olarak iki farklı uydunun kablolarıdır..dijitürkten inen kablonun bağlı bulunduğu elembi(MDU) farklı frekans aralığına sahip olduğundan her iki kablodan farklı sayıda kanal sayısı alman normal...elinizde piyasa malı uydu alıcı varsa birde öyle test edip ters gidenin ne olduğunu net görmeniz açısından yardımcı olacaktır büyük olasılıkla..
evet bir kablo oturduğum odaya iniyor diğer kablo ise salona iniyordu ben mutfağa aldırdım yıllar önce aynı kablo hem türksat hem eutelsat hemde horbit uydusu içeriyor
hangi uydu tarayınca o çıkıyor
sorun nasıl anlayacağım nerde olduğunu
- - - Updated - - -
Üstad merkezi sistem işinde ortak kullanım cok oldugu için böyle sorunlar yasaman normal merkezi switchde sorun olabilir.Yine o kadar kanalı alabiliyorsun dayımların apartmanı var yuzde 50 sinyaldan baska gelmiyor cok konutlu toki dairelerinde durum böyle tv8 izleyemiyorlar oderece yani durum
diğer mutfakta sorun olmuyor
üst komşuda digitürk te sorun olmuyor o zaman
üst komşuya sordum bende çıkmayan tüm kanallar onda çıkıyor
evet bir kablo oturduğum odaya iniyor diğer kablo ise salona iniyordu ben mutfağa aldırdım yıllar önce aynı kablo hem türksat hem eutelsat hemde horbit uydusu içeriyor
hangi uydu tarayınca o çıkıyor
sorun nasıl anlayacağım nerde olduğunu
- - - Updated - - -
diğer mutfakta sorun olmuyor
üst komşuda digitürk te sorun olmuyor o zaman
üst komşuya sordum bende çıkmayan tüm kanallar onda çıkıyor
Switchde problem vardır o yukarıdan gelen kablonun merkezi sisteme takılı olan yerde .Onu bulup boş biryer varsa takman gerekiyor
aliveli78
27-01-2022, 17:17
Switchde problem vardır o yukarıdan gelen kablonun merkezi sisteme takılı olan yerde .Onu bulup boş biryer varsa takman gerekiyor
10 dk önce digitürk kolay kurulum türksat seçtim tarama yaptım kanallar çıktı şimdi tekrar kanal yok hatası veriyor
10 dk önce digitürk kolay kurulum türksat seçtim tarama yaptım kanallar çıktı şimdi tekrar kanal yok hatası veriyor
O kısımda sorun vardır merkezi sistemden size gelen switch de üstad.Bir çalısır bir calısmaz merkezi sistemlerde sık olan bir durumdur bu komsularda sorun yok diyorsunuz sonucta
Beni de aradılar Türksata geçiş için ama konuyu bilmediğim için müsait değilim sonra arayın deyip geçiştirdim. Görüyorum ki bu doğru ve geçiş olacak . Ben Eutelsattan yayın alıyorum DT61440 4K kutum var. Site içindeyim ve merkezi uydu tesisatından alıyoruz sinyali. Ayriyeten Türksat tesisatımız da mevcut onda normal bir receiver takılı.
Şimdi Digiturk Türksata geçince direk Türksat kablosunu receviera takınca çalışacak mı yoksa yine MDU LNB mi gerekecek onu bilmiyorum.Bildiğiniz gibi bu kutuyla birden fazla kayıtı aynı anda yapabiliyoruz bu MDU LNB sayesinde mi oluyordu onu bilmiyorum ama kayıt özelliği için MDU LNB şart derlerse koskoca siteye MDU LNB mi değiştirtecez. Direk mevcut LNB li Türksat hattıyla çalışacaksa sorun yok.
aliveli78
28-01-2022, 17:23
Beni de aradılar Türksata geçiş için ama konuyu bilmediğim için müsait değilim sonra arayın deyip geçiştirdim. Görüyorum ki bu doğru ve geçiş olacak . Ben Eutelsattan yayın alıyorum DT61440 4K kutum var. Site içindeyim ve merkezi uydu tesisatından alıyoruz sinyali. Ayriyeten Türksat tesisatımız da mevcut onda normal bir receiver takılı.
Şimdi Digiturk Türksata geçince direk Türksat kablosunu receviera takınca çalışacak mı yoksa yine MDU LNB mi gerekecek onu bilmiyorum.Bildiğiniz gibi bu kutuyla birden fazla kayıtı aynı anda yapabiliyoruz bu MDU LNB sayesinde mi oluyordu onu bilmiyorum ama kayıt özelliği için MDU LNB şart derlerse koskoca siteye MDU LNB mi değiştirtecez. Direk mevcut LNB li Türksat hattıyla çalışacaksa sorun yok.
4k kutu ile yayın alıyorsanız lnb mdu 6 değişecek diyorlar
rselturk
28-01-2022, 23:38
Digitürk Araplara geçtikten sonra neyin karşılığında Türksat uydusuna dönüş yapıyorlar acaba?!..Onlarda para çok,bizde de mirasyedi.Cumhuriyet kazanımları birer ikişer önce özelleştirildi sonrada Araplara satıldı...D-Smart'ın Doğan holdingten ve Digitürk'ün Çukurova holdingten nasıl alındığını yakın geçmişin tanıkları henüz unutmadı.Bunlar Türksat uydusundan ucuza yayın yapma izni de almış olabilirler..Yoksa bu geçiş bizleri düşündükleri için olamaz..
ayrı bir çanak ayrı bir kablo çöplüğünden halk kurtulmuş olacak..buda ekstra masraf demek...ayrıca feed yayın yakalama şansımızda dahada artacak..
feed yayınları nasıl seyredilir digiturkun, huseyin usta.
feed yayınları nasıl seyredilir digiturkun, huseyin usta.
özeline mesaj attım selvi64...ayrıca elinizdeki uydu alıcıların feed yayınları seyretmeye uygun olması gerekir...genelde HD cihazlar 4.2.0 formatlı feed yayınları açabiliyorken 4.2.2 formatı bir üst segment 4K uydu alıcılar açmaktadır..istisnalar dışında genel çerçeve bu...
aliveli78
03-02-2022, 10:32
digitürk türksat üzerinden yayın alan merkezi sistem kullananlar türksatta olan tüm kanalları mod tuşu ile izleyebilir mi acaba
- - - Updated - - -
merhaba hocam nasılsınız yönetici çatıya çıktı gevşek kablo yok sıkmış hepsini düzeldi kanlalr 299 kanallar donma ve takılmadan çıkıyordu dün sorunsuz çıktı izlendi dün öğlene kadar sorun yoktu sonra kanallar gitti gene 227 kanal çıkıyor
digitürk türksat üzerinden yayın alan merkezi sistem kullananlar türksatta olan tüm kanalları mod tuşu ile izleyebilir mi acaba
- - - Updated - - -
merhaba hocam nasılsınız yönetici çatıya çıktı gevşek kablo yok sıkmış hepsini düzeldi kanlalr 299 kanallar donma ve takılmadan çıkıyordu dün sorunsuz çıktı izlendi dün öğlene kadar sorun yoktu sonra kanallar gitti gene 227 kanal çıkıyor
üÜstad sizin switch bozukdur buyuk ihtimal baska dairelerde sorun yok ise daha önce dedigim gibi.Turksat mod tusu ile ben tivibuda izliyorum ama digiturkun son cıkan cihazlarından izlermisiniz bilmiyorum
aliveli78
04-02-2022, 09:56
üÜstad sizin switch bozukdur buyuk ihtimal baska dairelerde sorun yok ise daha önce dedigim gibi.Turksat mod tusu ile ben tivibuda izliyorum ama digiturkun son cıkan cihazlarından izlermisiniz bilmiyorum
digitürk son cihazı kullanmıyorum ki 9504 hd cihazı kullanıyorum
dün gece saat 1 de tele1 a2 çıkmıyordu sabah açtım kendi kendine gece düzelmiş
digitürk son cihazı kullanmıyorum ki 9504 hd cihazı kullanıyorum
dün gece saat 1 de tele1 a2 çıkmıyordu sabah açtım kendi kendine gece düzelmiş
Hocam teknik servis cagırın buradan bunu cozumlenmesi cok zor
aliveli78
14-04-2022, 18:30
s.a merhaba hocam nasılsınız
daha önce bi sorunum vardı digitürk türksat merkezi sistem kullanıyorum kanalların bazıları çıkmıyordu diğer odada digitürk kutuyu götürdüğüm zaman kurulum yaptığımda 306 kanal buluyordu diğer odada 262 kanal buluyordu 262 bu kanallarda hiç bir şekilde donma karıncanlanma olmuyor sürekli aynı kanallar bozluyordu
digitürk servisi geldi kutu sağlam dedi sorun size yukarıdan gelen kablo da sıkıntı var dedi
kabloda eziklik olursa yada kalitesiz kablo ise bazı kanalların hiç çıkmama gibi yada kolay kurulum ile düzelip 2 saat sonra kendi kendine kanalların kaybolması gibi sorunlar olur mu
sinyal 85
kalite seviye 100
görünüyor iyimi bunlar
aliveli78 üstad
kabloda eziklik olursa yada kalitesiz kablo ise bazı kanalların hiç çıkmama gibi yada kolay kurulum ile düzelip 2 saat sonra kendi kendine kanalların kaybolması gibi sorunlar olur mu
evet olur bu nedenden dolayı
aliveli78
14-04-2022, 20:04
@aliveli78 (Only the registered members can see the link) üstad
evet olur bu nedenden dolayı
sabahtan beri öbür tarafa götürdüm sorunsuz 306 kanal çıkıyor
kablo değişim olacak