PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : excel !! yardım

SENNE
27-04-2007, 08:32
Ben üyelik brogramından excel'e iki ayrı liste kaydettim yanlız bu listelerin birinde mükerrer kayıtlar var liste de uzun olduğundan tek tek arayıp bulmam baya bir zamanımı alır. sizden ricam excel çalışma sayfasındaki listede mükerrer yani aynı isimdeki kayıtları bulmam için ne yapmam lazım. Tabii hangi isimlerin mükerrer olduğunu bilemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

®adakoglu
27-04-2007, 08:47
Ben üyelik brogramından excel'e iki ayrı liste kaydettim yanlız bu listelerin birinde mükerrer kayıtlar var liste de uzun olduğundan tek tek arayıp bulmam baya bir zamanımı alır. sizden ricam excel çalışma sayfasındaki listede mükerrer yani aynı isimdeki kayıtları bulmam için ne yapmam lazım. Tabii hangi isimlerin mükerrer olduğunu bilemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Bilgisayarınızda arama menüsünü kullanarak aradığınız listelere ulaşabilirsiniz.
Bilgisayarda Başlat + ara menüsüne basarak devam ediniz.

SENNE
27-04-2007, 10:10
liste zaten elimin altında dörtbin küsür isim var. yanlız bu listede mükerrer isimler var yani bir isim iki kez yazılmış. fakat bunların hangi isimler olduğunu bilmiyorom. öğrenmek istediğim excelde böyle bir özellik varmı yani listedeki mükerrer isimleri bulma özelliği.

gavas
27-04-2007, 19:13
süz(filitre) seçeneği ile tabloyu süz aynı dataları süzerek istemediklerini tabloda delete et.Yada subtotal(alttoplamlar) ile aynı veriden kaç adet olduğunu bulup istenmeyen dataları delete edebilirsin.

SENNE
28-04-2007, 11:08
teşekkür ederim arkadaşlar. sorunumu hallettim. kolay gelsin