PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıl Beni Ey Namaz... ::

ruzgarm
24-05-2007, 15:08
Haklısın,Zorla kılınası Değil Namaz…

Mecbur Tuttum Seni… “Başka yolu yok!” demelere getirdim sözü.Mecbur olmasına mecbur namaz… Zorunludur.Vazgeçilmezdir.Olmazsa olmazdır.Varlığın biricik özüdür.Rabbimizle muhatap olmanın elle tutulur,gözle görülür yanıdır.Farzdır Namaz.”Dinin Direği” , “Gözümüzün Aydınlığı” Teşekkürlerin teşehhüd miktarını aştığı en güzel andır…Minnettarlığımızı ifade etmenin en şık,en zarif yoludur namaz!Kulluğumuzun en somut biçimi… Pırıl pırıl armağan paketidir ki bağ(ış)lanmayı dilemenin en kestirme yoludur yaradana secde.Sormadım ki kendime: “Zorlamı Teşekkür eder insan? Zorunlu olarak takdim edilir mi minnettarlık?Göstermeyince sana Rabbimizin bizi ne kadar çok şeyle sevindirdiğini,içine zoraki minnettarlıklar atmaya kalktım.en başta ben hissedemeyince üzerime hiç hesapsız,hiç sebepsiz,hiç karşılıksız indirilen o iyilikleri,sana da ancak “istesen de istemesen de yapacaksın” diye farzları saydırırdım,soğuk ve resmi zorunluluklar listesi içinde sürdüm namazı önüne.Hiç görmedin ki yüzümde nimetlere boğulmanın o şımarıklık neşesini,hiç hissetmedin ki yüreğimde her sabaha yeniden uyanma sevincini?Benden sana bulaşmadı ki… Benden sana neşe taşımadı ki…

En İnce Dalını Kırdım,Ayarlarını Bozdum!

Affeder misin Beni..?

Üzgünüm Kolay Kılmadım Namazı Sana,Kolaydır Oysa…

“Namaz dediğinde sadece bir gün kılınır” demek isterdim sana… “O da Bugündür.” Bak dün gitti;yarın da gelmedi.”Sen sadece bugünü kıl,gerisine karışma!” diyecek kalenderliği göstermedim sana…Bitmeyecek sandın namazı.Yarın kıl,yarından sonrada,yarından sonradan da sonra… Derken yığıldı üzerine binlerce vakit,binlerce rekat… Ezildin kılacağın namazların altında.Şimdiden üşümeye başladın soğukta alacağın abdestlerin suyunda… Kulağına fısıldayıverseydim ya,Rabbimiz’den gelen Rasulullah’ın sözünü : “ Ben senden yarının ibadetini istemiyorum ki…” Bugün kıl,yeter…Hatta bu vaktin hakkını ver,yeter… Hem sonra,nereden biliyorsun o korktuğun yarınların hepsini yaşayacağını… Belki bitecek ömrün;namazlarında biticek… Sana bugün kıldığın namazların ışığı kalacak… Rabbin Diyecek ki : “Mademki bugün kıldın,yaşasaydın bir ömür boyu kılacaktın…” Bir güne verdiğin namaz rengi,bir ömrüne taşacak;bin ömürlük bir sonsuzluğa taşıyacak seni..

Çaresizliğini Göremedim.Yanında Olamadım…

Elini Bıraktım,Niyetini Bozdum…

Senai DEMİRCİ – Kıl Beni Ey Namaz Kitabından Alıntıdır...

Sonsuzluk
24-05-2007, 16:09
Paylaşımdan dolayı ALLAH (c.c) razı olsun..
Bu kitabı okumustum..

Mehmet Kaynaklı
24-05-2007, 17:00
paylaşım için teşekkürler abi

spil45
24-05-2007, 17:49
ALLAH razı olsun senden arasıra böyle güzel şeyler okuyup
kendimize geliyoruz

CİNO SEYFİ
17-06-2007, 17:02
ALLAH senden razı olsun din kardeşim ALLAH herkese hidayet nasip eylesin

BLADE01