PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Allah Baba" Denilir mi?



Abiju
20-01-2006, 22:37
SAKIN ALLAH'A BABA DEMEYİN

İslam dininde en büyük günah Allah'a baba demektir. Baba deyince birde ananın olması gerekir. Baba, karısı olup çocuğu doğurtan kimseye ve hayvana denir. Bu anlamda Allah'a baba demek en büyük günah ve küfürdür. Ülkemizde insanın babası olmayanlara da baba demesi alışkanlığı bulunmaktadır. Onlarda babadır, ama başkalarının babasıdır. Onların da karıları ve çocukları vardır. İnsanlar bir saygı ifadesi olarak onlara mecazi anlamda baba demektedir.

Hristiyanlar, Hz.İsa'ya Allah'ın oğlu der. Hz.İsa oğul olunca, Allah'a da baba demeye başladılar. Oğul, bulununca bir baba ve baba olunca bir oğul olması birbirini gerektirir. Meryem'e İsa'nın anası derler. Öyleyse İsa'nın anası Allah'ın karısı mıdır? Buna cevap vermeleri gerekir?

Bizim basın ve yayın organlarında, bazı insanların zaman zaman kullandığı "Allah baba" ifadesi tamamen Hristiyan kültüründen geçmedir.

Kur'an-ı Kerim, allah'a baba demenin ne kadar büyük bir günah olduğunu anlatır.

"Pek merhametli olan Alalh'ın oğlu olduğu kötü sözü söylemelerinden dolayı az kaldı gökler paramparça olacak, yeryüzü yarılacak ve dağlar çökecekti. Oysa Allah'ın oğlu olmaz, göklerde ve yer yüzünde her şey onun mülkü ve herkes Onun kuludur."(Meryem Suresi 88 - 93)

"Allah, çocuk edinmemiş ve hükümranlığında ortağı yoktur." (İsra Suresi :77)

"Şüphesiz Allah tektir çocuğu olmaktan münezzeh ve yücedir" (Nisa Suresi : 171)

"Gökleri ve yeri yaratan Allah'tır. Karısı olmadığı halde çocuğu nasıl olabilir? Her şeyi O yaratmıştır"(Enam Suresi :101)

"Rabbimizin yüceliği her yücelikten üstündür. O, karı da, çocuk da edinmemiştir." (Cin Suresi . 3)
"Allah bir tektir, doğurmadı ve doğmadı. Hiç bir şey O'na denk değildir." (İhlas Suresi: 1-4)

umsado
21-01-2006, 01:23
Gerçekten bu laf halkımz arasında çok yaygın."Allah baba kızar","Allah babadan iste" gibi ama bilerek yaptıklarını sanmıyorum.Bundan dolayı halkı çok iyi aydınlatmak gerekiyor.Sende bunun ilk adımını atmışsın Allah senden razı olsun.

Abiju
21-01-2006, 07:51
Gerçekten bu laf halkımz arasında çok yaygın."Allah baba kızar","Allah babadan iste" gibi ama bilerek yaptıklarını sanmıyorum.Bundan dolayı halkı çok iyi aydınlatmak gerekiyor.Sende bunun ilk adımını atmışsın Allah senden razı olsun.

Allah hepimizden razı olsun....