Orijinalini görmek için tıklayınız : şehirlerarası otobüslerdeki digital yayınn
mustimusty
09-10-2007, 01:03
arkadaşlarrr bu şehirlerarası otobüslerdeki digital yayını alan anteni eviçin kullanabilirmiyiz birde bu antenler uydu görüngesini otomatik olarak mı buluyor şimdiden tşler...
leventgaat
09-10-2007, 20:00
sorduğum kadarıyla çok pahalı bir sistem.evdeki çanak sistemi.250 .300 ytl ye kurarsın ama otobüs sistemi 3000 ytl dediler.hadi al..
Özgür Erge
09-10-2007, 20:17
sunnyle ne alakası var bu sorunun anlamadım konunuz ilgili yere taşınmıştır..
bulletfromhell
09-10-2007, 21:09
tövbe tövbe....delimidir nedir bunlar yaw...türkiyede maksimum süren otobüs yolculuğu 24-25 saati geçmez...naapacaklar otobüsün tepesine çanak kurdurup...maksimum 1 gün uydu yayını seyretmesen noolur???üstelik o hızla giden ve boyuna virajın dönemecin olduğu yollarda seyreden otobüste çanak antenle nasıl yayın alınır ???kafam karıştı valla....
Özgür Erge
09-10-2007, 21:12
karıştırdın valla ortalığı :8[1]: :8[1]:
zafer murat
09-10-2007, 21:14
tövbe tövbe....delimidir nedir bunlar yaw...türkiyede maksimum süren otobüs yolculuğu 24-25 saati geçmez...naapacaklar otobüsün tepesine çanak kurdurup...maksimum 1 gün uydu yayını seyretmesen noolur???üstelik o hızla giden ve boyuna virajın dönemecin olduğu yollarda seyreden otobüste çanak antenle nasıl yayın alınır ???kafam karıştı valla....
vallah dostum kurduran firma kurduruyo para var millette.24-25 saati bırak 3-4 saatlik yol için bile şirketler bunlardan kurduruyor sen ne diyorsun :)
Git istanbul otogarına çoğu firma taktırmış
En çok benim gözlemlerim kadarı ile NETA araç uydu anteni kullanmışlar firmalar :)
zafer murat
09-10-2007, 21:16
arkadaşlarrr bu şehirlerarası otobüslerdeki digital yayını alan anteni eviçin kullanabilirmiyiz birde bu antenler uydu görüngesini otomatik olarak mı buluyor şimdiden tşler...
bu arada kardeş ev için ne yapacaksın bu tip antenleri geçen sene bi firmaya sormuştum bu tip anten için 2200 dolar istemişlerdi+kargo sana ait :wave:
bulletfromhell
09-10-2007, 21:25
vallah dostum kurduran firma kurduruyo para var millette.24-25 saati bırak 3-4 saatlik yol için bile şirketler bunlardan kurduruyor sen ne diyorsun :)
Git istanbul otogarına çoğu firma taktırmış
En çok benim gözlemlerim kadarı ile NETA araç uydu anteni kullanmışlar firmalar :)
yaw doğrudurda kafamın basmadığı bi konu var...otobüs boyuna farklı yönlere dönüyo,farklı eğimlere sahip virajlara giriyo,gerektiğinde çok dar vadilerin içinden geçiyo...yayını nasıl almayı becerebiliyorlar???:49:
yaw doğrudurda kafamın basmadığı bi konu var...otobüs boyuna farklı yönlere dönüyo,farklı eğimlere sahip virajlara giriyo,gerektiğinde çok dar vadilerin içinden geçiyo...yayını nasıl almayı becerebiliyorlar???:49:
gereksiz bulmuyorum iletişim için iyidir
yalnız tam randıman vermez ..:ranger:
kaant288
09-10-2007, 22:44
Kardeş iyi güzel diyonda ondaki hıza bi yetişte göreyim.Sen 1 derece yamuluyon.O saniyede düzeliyo ve yörüngede kitli durmaya devam ediyo.
Kardeş iyi güzel diyonda ondaki hıza bi yetişte göreyim.Sen 1 derece yamuluyon.O saniyede düzeliyo ve yörüngede kitli durmaya devam ediyo.
alt geçittede saniyede delik deliyo köprüye dimi :puah: :puah: :puah: :puah: :8[1]:
bulletfromhell
09-10-2007, 23:07
alt geçittede saniyede delik deliyo köprüye dimi :puah: :puah: :puah: :puah: :8[1]:
hakkaten güzel benzetmeydi...tebrikler....:45:
pencere77
09-10-2007, 23:15
gel türkiyeye bak gör öğren tadına var.sonra konuş.otobüslerde gerek.güzel bir uygulama
bulletfromhell
09-10-2007, 23:18
gel türkiyeye bak gör öğren tadına var.sonra konuş.otobüslerde gerek.güzel bir uygulama
akşam akşam sen yine kavga arıyosunda seninle muhatap olmak gibi bi derdim yok....hadi selametle...
pencere77
09-10-2007, 23:23
akşam akşam sen yine kavga arıyosunda seninle muhatap olmak gibi bi derdim yok....hadi selametle...
sen bu otobuslere binmeden konuşuyorsun.ben ise bu otobuslere bindiğim ve bu otobuslerdeki uydu antenin nimetlerini tüm yolcular izleyerek tadına vardığı için konuşuyorum.bu konuda tartışmayalım.kolay gelsin
sevgiler...
sabırlı olan kazanır... :tongue:
Özgür Erge
10-10-2007, 01:00
bulletfromhell ve pencere77 hep tartışıyonuz niye güzel güzel anlaşmak varken niye tartışıyonuzki birbirinizi kırmayın burada güzel dostluklar var hadi barışın bakalım:45:
bulletfromhell
10-10-2007, 22:13
bulletfromhell ve pencere77 hep tartışıyonuz niye güzel güzel anlaşmak varken niye tartışıyonuzki birbirinizi kırmayın burada güzel dostluklar var hadi barışın bakalım:45:
ben kendi adıma en barışçıl yolu buldum usta...o zatla muhatap olmuyorum ve kavga çıkmıyo...bu kadar basit...mesajları incelediyseniz kavga aranan tarafın kim olduğunu görürsünüz...bende muhatap olmadım ve kavga çıkmadı....bence problem yok...
otobüslerde dıgıtal yayın olması bence çok mesala geçen sene bir otobüs firması ile istanbula geliyordum o akşamda milli maç vardı ben hem maçı seyrettim hemde yolculuğumu yaptım bunun dışında filim seyrettim bence güzel teknolojiden faydalanmak.
Bunun dışında yolda hiçbir kesinti olmadı sadece vidaküklerden ve köprülerden geçerken 10-15 saniye arası yayın kesintisi oldu.
kaant288
11-10-2007, 18:08
Deliyo gardaş delmez olurmu.:mad2: :tongue: :tongue: :tongue:
Bu Düzenekten Gemilerde Oldugunu Düşünün Ve Ayrica Dvb-t
netanın üretigi bir anten oldugunu duydum ama tam olarak bilmiyorum ama genede hayırlı olsun
webmasterali
19-01-2009, 16:51
Yaw çok komik bir iş ya. çok hassas olabilirmi çanak bı kadar. otobüz viraj alacak salisesinde
çanak o yönde kalacak. uydu mıkanatıs mıda çanak sabit kalsın.
ibrahim6872
19-01-2009, 17:39
konunun bazı yazıları eski ama bir yorum da ben yapayım..ben uydu ile az çok ilgilenen birisi olarak bindiğim otobüslerde bu sistemin olmasına dikkat ediyorum.. gerçekten güzel bir şey...tek sorun kanal seçimi yapamamak :) yayında çok büyük sorunlar olmuyor.. sadece alt geçitlerde -doğal olarak- yayın kesiliyor...
Bu sistemler tekne ve araçlardda kullanılıyor. Oldukça pahalı bir sistem. Otobüslerde bulunması kullanılması güzel. yayınlarda kesilme olsa zaten cihaz satılmaz.
süleyman09
20-01-2009, 13:37
arkadaşlar bence otobüslerde uydu şart yolculuk bilirsinizki sıkıcıgeçer bui cadı yapan iyi düşümüş eskiden video lu otobüsler vardı teknoloji başka bir şey
navigasyon denen bir sistem genelde silah sanayinda kullanılır uzerine monte ettiginiz cisim hep aynı yone ve aynı acıyla kontrol edlir ...siz ne kadar bozuk satıhta nekadar hızlı ne kadar engebeli arazide giderseniz gidin monte ettiginiz parça aynı yon ve acıda kalır...
kopru altlarında gecerken veya bir tunelde ne olur bunuda siz bilin::)))) komik ya eve neden montaj edeceksin motorlu çanak taktır daha ii::)))
badtempered
01-02-2009, 17:09
Merak edenler için
Only the registered members can see the link
Only the registered members can see the link