Orijinalini görmek için tıklayınız : Korkunç iddia
ultra-mehmet
24-10-2007, 15:39
Dağlıca'daki hain saldırı ile ilgili olarak ortaya atılan iki iddia, hem kafaları karıştırdı, hem de yüreklerimizi bir kez daha yaktı.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca taburuna yapılan hain saldırı ile ilgili olarak ortaya atılan iki şok iddia kafaları karıştırıyor.
Çatışmada yaralı olarak kurtulan askerimizin, yakınları ile yaptığı görüşmede, birlikte bir işbirlikçi olduğu iddiası ve baskın esnasında 2,5 saat boyunca telsiz haberleşmesi sağlanamadığı yönündeki iddialar, 'Mehmetçiklerimiz hain bir işbirliğinin kurbanı mı oldu?' sorusunu akıllara getiriyor.
İŞTE DAGLICADAKİ SALDIRIDAN YARALI KURTULAN MEHMETÇİGİN İDDİASI
İÇİMİZDE KÖSTEBEK VARDI!Burası savunmasız şimdi gelin dedi...
Biz iki gün öncesine kadar geleceklerini biliyorduk...
Benim mermim bitti şehit olan arkaşın mermisiyle ateş ettim...
Telsizlerimiz çatışma sırasında çalışmıyordu
resmi olmayan iddalar işlevsizdir
gende bilgin için teşekürler
bir türk evladı vatanın ve silah arkadaşlarını satmaz sanırım.
herkesi kendin gibi görmeyeceksin arkadaşım herşey olabilir
o nedenle hazırlıklı olmamız bu gibi oyunlara gelmemeliyiz
-kendini satan bir başkasını hayliyle satar nerde olursa olsun
-o tip insanlar namus ve şerefi yoktur
- ve heryerde bütün devletlerde bulunur
-önemli olan bu tür durumlarda dima tedbirli ve hazırlıklı olmamız gerekli...
ultra-mehmet
24-10-2007, 16:32
resmi olmayan iddalar işlevsizdir
gende bilgin için teşekürler
belki haklı olabilirsiniz ama bakın bir iddia bunu kaynagından bakmanızı istiyom...
Only the registered members can see the link
bu ilk iddianın kaynagı degildir...
belki haklı olabilirsiniz ama bakın bir iddia bunu kaynagından bakmanızı istiyom...
Only the registered members can see the link
bu ilk iddianın kaynagı degildir...
demin arkadaşa açıklamamda'ki konu zaten bu yöndendi ikinci mesajımda gerekeni açıklamış bulunmaktayım
arkadaşım
keşke iddalar bu yönden değil'de aksi yönden gönül ister...
ve kaçış yoktur herşeyin bir hesabı var gereken işlemler yapılır sen or
üzülme arkadaşım asıl onlar ve bu gibi askeri kurumlar olsun kendi dertlerine yansın ateşle oynamak sonuçlarına katlanır
ercanakman
24-10-2007, 17:12
(Biz 50 kişiydik. 20 kişi kaldık. 14'ü hastanede burada. Sağlamlar. Gerisi ya onlarla gitti. Ya da şehit oldu.)
şimdi 12 şehidimiz var 8 de kaçırılan mehmetler =20 orda savaşan kardeşimin ifadesi toplam elli kişiydik yönünde ve yaralılarla beraber 20 kişi kalmışlar bu işte bir sakatlık yokmu sizce.
pazar günü ilk açıklanan şehit sayısı 15-16-17 olmuştu ama ne olduysa başbakanın konuşmasında telaffuz ettiği rakam bir anda kesinleşen rakam oldu... 12
ama hesaplar öyle demiyor değilmi arkadaşlarım maalesef öyle demiyor...
(Biz 50 kişiydik. 20 kişi kaldık. 14'ü hastanede burada. Sağlamlar. Gerisi ya onlarla gitti. Ya da şehit oldu.)
şimdi 12 şehidimiz var 8 de kaçırılan mehmetler =20 orda savaşan kardeşimin ifadesi toplam elli kişiydik yönünde ve yaralılarla beraber 20 kişi kalmışlar bu işte bir sakatlık yokmu sizce.
pazar günü ilk açıklanan şehit sayısı 15-16-17 olmuştu ama ne olduysa başbakanın konuşmasında telaffuz ettiği rakam bir anda kesinleşen rakam oldu... 12
ama hesaplar öyle demiyor değilmi arkadaşlarım maalesef öyle demiyor...
Asker yaralanmış. o ortamda adet adet sayamaz dı zaten...sadece gözüne çarpan görüntüleri açıklamaya çalışıyor. Çelişki yok değil. var bir bit yeniği...Ben pkk nın para kaynaklarının içerisinde bir çok bürokratın işbirliğini duymuştum. hatta bazı askerlerin bile para için pkk ile işbirliklerine gittiklerini şaşkınlıkla duymuştum. şimdi içerlerinde askerde olabilir. ama bu zihniyetteki bir askerin (şayet gerçekten asker var ise) nasıl farkına varılmamış ona hayret etmek lazım. Ve bunun için şimdiden tertip alınmalı. belki hala birileri olabilir. hele hele yarın umutsuzca beklediğimiz büyük operasyon yapılırken birileri satarsa o zaman çok daha büyük vahim sonuçlarla karşılaşabiliriz...
ercanakman
24-10-2007, 17:57
Asker yaralanmış. o ortamda adet adet sayamaz dı zaten...sadece gözüne çarpan görüntüleri açıklamaya çalışıyor. Çelişki yok değil. var bir bit yeniği...Ben pkk nın para kaynaklarının içerisinde bir çok bürokratın işbirliğini duymuştum. hatta bazı askerlerin bile para için pkk ile işbirliklerine gittiklerini şaşkınlıkla duymuştum. şimdi içerlerinde askerde olabilir. ama bu zihniyetteki bir askerin (şayet gerçekten asker var ise) nasıl farkına varılmamış ona hayret etmek lazım. Ve bunun için şimdiden tertip alınmalı. belki hala birileri olabilir. hele hele yarın umutsuzca beklediğimiz büyük operasyon yapılırken birileri satarsa o zaman çok daha büyük vahim sonuçlarla karşılaşabiliriz...
Osmann arkadaşım ben yaklaşık 10 yılımı orda o işi yaparak geçirdim..
öyle bir hal olurki diyorsun ya çatışma anında sayamaz diye yok öyle bir şey şarjöründeki mermileri bile hesaplamak durumunda ve saymak zorundasın ki arkadaşlarını zaten konumlandığı yer itibari ile biliyorsun zaten o karanlıkta ordan eğer ateş gelmiyorsa arkadaşının ŞEHİT olduğunu anlıyorsun ve inan bana arkadaşım o halde ve şekilde iken bile bunları sayıp hafızanda tutuyorsun yoksa maalesef sende ölüyorsun.
hain olayına gelince ben bunları defalarca yaşadım o kadar çokki ama bunlar asker içinde değil korucu ve diğer kişiler yani yöre halkı vs vs.ben 85/95 ordaydım 91 yılından itibaren hiç bir görevimde yanıma korucu almadım...
Bugün olsa gene almam...
Tüm Yurdumun Başı Sağolsun...
GENÇLİĞE HİTABE
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
sanırım başka bişey yazmaya gere yok
SexymanTR
24-10-2007, 18:00
Arkadaşlar, bu mihraplara kapılmak doğru değildir....!!!! Kuşkusu olanlar devlet kurumlarının bilgi edinme linklerine başvurabilir.Hepimiz askerlik yaptık.hepimizin komutanı oldu.bu şekilde tüm ordu mensupları şaibe altına alınıyor.!!! Bizler değilmi izlediğimiz siyaset meydanında erleri için ellerini feda eden assubayımızı.? bu mihraplara kapılmayalım..!!! Ordumuz bu vatanın en naside kurumudur...
pencere77
24-10-2007, 18:16
GENÇLİĞE HİTABE
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
sanırım başka bişey yazmaya gere yok
iktidarla bağlantı kurmak saçmalık.sanki bu iktidardan önce pkk yoktu.iyi düşünelim doğru konuşalım.sanki rahmetli ecevit özal çiler vs... zamanlarında yokmuydu?vardı.
ülkede birlik beraberlik istikrarlık sağlandıkça ülkeyi zayıflatmaya yönelik huzurbozoculuk çıkartacaklar elbette.amaçları güçlü ülkemizi milletimizi istemiyorlar
skyturk te konuşurken osman paşa da bunu söyledi bi yerde telsizlerimiz hiç çekmiyordu ve teröristlerde o nktada pusu kurmuşlar ve bize saldırmışlardı diye yani anlaşılan şu ki çoğu dağlık kesimde telsiz iletişimi malesef zayıf ya da yok ve teröristlerde o bölgeleri çok iyi biliyorlar ve ona göre pusu atıyorlar unutmayın ki arkadaşlar bu teröristler öyle küçümsenecek kadar aptal değiller bizim bir askerimiz 3-5 ay eğitim alıpta onların karşısına çıkıyor ama onlarda yılardır bu işin eğitimini alıyorlar ve tecrübeliler ayrıca da kalleler o yüzden kalleş olan her zaman 1 puan üstün başlar savaşa adamlar askere nerden yardım geleceğini bile biliyorlar ve o yola da mayın döşemeişler ama şans eseri o mayına sivil bir araç takıldı böyle iddiaları açmadan önce çatışmanın olduğu bölgede normalde telsiz görüşmesi var mı yok mu onu sorgulamak lazım!!
ayrıca askeriyenin ve devletin bu tür telsizlerin çekmediği noktaları çalışır hale getirmesi lazım takviye istasyınlarla ne demek telsiz dağda çekmiyor?? zaten terörist dağda geziyor ova da değil ki askerde orada çatışmaya giriyorsa çözümünü bulmaları lazım belki de daha çabuk takviye yardım gelirsdi ve zaiyat bu kadar çok olmazdı bunar önemli ve ihmal edilmeyecek şeylerdir
bulletfromhell
24-10-2007, 19:44
bilmiyorum belki fikrimi beğenmezsiniz ama şunu söyliyim...burası komplo teorisi üretme yeri değil...genel manada çok şeyler yazabiliriz söyleyebiliriz ancak tek bir olayın hemde böylesine spesifik bir olayın üzerine bu tarz yorumları ve senaryoları yazarsanız bu doğru olmaz gibime geliyor...orada ne olduğunu hiç birimiz tam olarak bilmiyoruz...dolayısıylada spesifik bir olay üzerine bilmeden böyle yorumlar yazıldığında herkesin 'nereden biliyosun,kaynağın ne' sorularını sormaya hakkı olur...selametle...