PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP'li vekil: Türk- Kürt kardeştir

kamkac62
20-11-2007, 11:51
DTP'li vekil: Türk- Kürt kardeştir
DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş'tan birlik beraberlik çağrısı. "Türk-Kürt kardeştir, bunlar et tırnak gibidir ayırmaya kalkarsanız canınız acır" diyen Karabaş şöyle konuştu:
20 Kasım 2007 10:23 Only the registered members can see the link

DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, "Türk-Kürt kardeştir, bunlar et tırnak gibidir ayırmaya kalkarsanız canınız acır." dedi. "Türkiye bir bütündür hiç kimsenin ayırmaya gücü yetmez" diyen DTP'li Karabaş, Türkün, Kürt'ün, Arap'ın ve daha birçok milletin bu topraklar üzerinde bin yıldır iç içe yaşadığını ve bunları hiç bir gücün ayıramayacağını söyledi. (cha)

hogan01
20-11-2007, 12:13
Samimiyetine bir inanabilsem.......ama
bana göre İyi abi kötü abi rolleri kesiyorlar
bunları dinleye inana bagrımıza sırtımıza yedigimz hançerlerin haddi hesabı yok
en basiti dağdaki kardeşimiz akrabamız dedikleri çakal sürüsüne bir terorist diyerek başlaya bilirler
inandırıcı olması için somut bir kanıt gerekli

Mehmet Kaynaklı
20-11-2007, 12:47
evet allahın emrettiği vede peygamberimizin dasdik ettiği gibidir müslüman müslümanın kardeşidir arabın arap olmayandan üstünlüğü olmadığı gibi türkün kürtten üstünlüğü söz konusu olmaz olmaması lazımdır Türk kürt kardeştir bunun aksini idda eden zaten teröristttir

hallederiz
20-11-2007, 13:02
bu sözleri gerçekten samimi olarakmı söylemiş

osmann
20-11-2007, 13:06
adam bunu neden söylemiş.
kimi etkilemeye çalışıyor.
Zaten aksini söyleyen olmamıştı.
Türk kürt kardeş değildir diyeni duydunuzmu hiç?
haaa pkk ya gelince işler elbette değişir.
teröristin ırkı neresi olursa olsun kardeş mardeş değildir. (bu türk te olsa terörist tir)
müslüman dinine bile mensup olsa değildir...- ki müslüman terörist olmaz.
bu dtp li amcamın vardır bir çıkarı.
selametle...

lordlordleon
20-11-2007, 13:33
Biz kardeşizde siz nesiniz hala onu çözemedik bizim sorunumuz bu kendi ağızıyla utanmadan söylüyorlar bu vatanın ekmeğini yiyorlar bu vatana ellerinden gelen her ş......liği yapıyorlar Allah sonumuzu hayırlı etsin

f47xfenerli
20-11-2007, 13:54
bu sözleri gerçekten samimi olarakmı söylemiş

madem insanız insanın sözü senettir usta inanmaya inanmaya bu durumlara
gelmedikmi olumlu konuşanı da eleştiriyoruz olumsuzu da nasıl olacak bu iş
bir birimize güven için birbirimizi teşvik etme gibi bir vazifemiz de olmalı
ılımlı söyleme yalan dersek o insan kendini dahada marjinla yapmazmı sizce
neyse selamlar

hogan01
20-11-2007, 13:57
evet allahın emrettiği vede peygamberimizin dasdik ettiği gibidir müslüman müslümanın kardeşidir arabın arap olmayandan üstünlüğü olmadığı gibi türkün kürtten üstünlüğü söz konusu olmaz olmaması lazımdır Türk kürt kardeştir bunun aksini idda eden zaten teröristttir

Arkadaşım dini ayrı dili ayrı ırkı ayrı yahudileri dahi 500 yıl bir arda yaşadık
yıllarca ermenilerle beraber yaşadık ve hala yaşamayada devam ediyoruz
Tarihimize bakarsanız Türklerin kimseye asimilasyon politikası veya zulum uygulanmadıgını görürüsünüz
Ama ihanet edene benim kardeşlerimi şehit edenlere müslümandır hırıstiyandır kardeşimizdir falandır şeklinde ayrım göstermek vatana en basitinden kendi evine kendi çocuguna ihanettir
Türkün kürdün üstünlük ölçüsü lafınızla nereye varmak istediginizde pek anlamadım
üstünlük kavgası nerde onu bilmiyorum ama
ben İhanet ve bölme çabalarının sonuçları olarak görüyorum
ihanet eden ben dahi olsam cezasız kalması taraftarı değilim

hogan01
20-11-2007, 14:09
madem insanız insanın sözü senettir usta inanmaya inanmaya bu durumlara
gelmedikmi olumlu konuşanı da eleştiriyoruz olumsuzu da nasıl olacak bu iş
bir birimize güven için birbirimizi teşvik etme gibi bir vazifemiz de olmalı
ılımlı söyleme yalan dersek o insan kendini dahada marjinla yapmazmı sizce
neyse selamlar

haklsın arkadaşım inanmaya inanmaya bu hallere geldik
Dtp lilerin milletvekili yeminlerinide seyrettik dinledik
orada Türkiyenin bölünmez bütünlügüne sadık kalacaklarına namusları ve şerefleri üstüne yemin ettiler
ondan sonraki beyanatlarınıda hep beraber gördük halada görmeye devam ediyoruz
adı marjinallik te olsa
meclisteki yeminlerine mi?
en son beyanatlarınamı ?
Parti başkanlarının milletvekillerinin dagda kocası olanların ceza evinden çıkanların söylediklerine
yoksa bu adamın son olarak konuştugunamı inanalım
biraz karışıkta

osmann
20-11-2007, 14:34
haklsın arkadaşım inanmaya inanmaya bu hallere geldik
Dtp lilerin milletvekili yeminlerinide seyrettik dinledik
orada Türkiyenin bölünmez bütünlügüne sadık kalacaklarına namusları ve şerefleri üstüne yemin ettiler
ondan sonraki beyanatlarınıda hep beraber gördük halada görmeye devam ediyoruz
adı marjinallik te olsa
meclisteki yeminlerine mi?
en son beyanatlarınamı ?
Parti başkanlarının milletvekillerinin dagda kocası olanların ceza evinden çıkanların söylediklerine
yoksa bu adamın son olarak konuştugunamı inanalım
biraz karışıkta

güzel..katılıyorum...selametle...

umuter
20-11-2007, 16:01
Arkadaşım dini ayrı dili ayrı ırkı ayrı yahudileri dahi 500 yıl bir arda yaşadık
yıllarca ermenilerle beraber yaşadık ve hala yaşamayada devam ediyoruz
Tarihimize bakarsanız Türklerin kimseye asimilasyon politikası veya zulum uygulanmadıgını görürüsünüz
Ama ihanet edene benim kardeşlerimi şehit edenlere müslümandır hırıstiyandır kardeşimizdir falandır şeklinde ayrım göstermek vatana en basitinden kendi evine kendi çocuguna ihanettir
Türkün kürdün üstünlük ölçüsü lafınızla nereye varmak istediginizde pek anlamadım
üstünlük kavgası nerde onu bilmiyorum ama
ben İhanet ve bölme çabalarının sonuçları olarak görüyorum
ihanet eden ben dahi olsam cezasız kalması taraftarı değilimorda bahsettiği üstünlük şu anlama geliyor: islam inancına göre insanlar ırk olarak soy olarak birbirinden üstün değildir üstünlük sadece takva ile ALLAH a yaptıkları ibadetlere göredir mehmet kaynaklı da bunu söylemek istemiş ama tam açıklıyamamış demekki orası yanlış anlaşılmasın

buı vekilin sözlerine gelince kardeşim zaten türkiye de öyle bir ayrımcılık yapan yok ki!!ayrıca bu coğrafya da sadece türk ve kürt vatandaşlar yok lazlar var çerkezler,tatarlar,muhacırlar ve daha bi çok ırka mensup insanlar var ve sonuçta hepimiz kardeşiz ama nedense yıllardır hep bir kürt sorunu diye sorun sürülüyor gündeme gerçek kürt vatandaşlar sürmüyor bu sorunu kasıtlı şekilde dış güçler sürüyo ve onu da iyi değerlendiriyorlar bi döenem alevi vatandaşlarla milleti karşı karşıya getirmeye çalıştılar ama o oyun tutmadı onlarda en çok tutan oyun olan kürt sorunu üzerine oynuyorlar bunun herkes farkına varsın

hogan01
20-11-2007, 17:03
orda bahsettiği üstünlük şu anlama geliyor: islam inancına göre insanlar ırk olarak soy olarak birbirinden üstün değildir üstünlük sadece takva ile ALLAH a yaptıkları ibadetlere göredir mehmet kaynaklı da bunu söylemek istemiş ama tam açıklıyamamış demekki orası yanlış anlaşılmasın

buı vekilin sözlerine gelince kardeşim zaten türkiye de öyle bir ayrımcılık yapan yok ki!!ayrıca bu coğrafya da sadece türk ve kürt vatandaşlar yok lazlar var çerkezler,tatarlar,muhacırlar ve daha bi çok ırka mensup insanlar var ve sonuçta hepimiz kardeşiz ama nedense yıllardır hep bir kürt sorunu diye sorun sürülüyor gündeme gerçek kürt vatandaşlar sürmüyor bu sorunu kasıtlı şekilde dış güçler sürüyo ve onu da iyi değerlendiriyorlar bi döenem alevi vatandaşlarla milleti karşı karşıya getirmeye çalıştılar ama o oyun tutmadı onlarda en çok tutan oyun olan kürt sorunu üzerine oynuyorlar bunun herkes farkına varsın

Arkadaşım elhamdürillah müslüman olarak üstünlügün Allaha yapılan ibadetle iç temizliği ile oldugunu ve yargısınında Allahın katında oldugunu biliyorum benim sorum böyle bir konuyla ne alakası oldugunu anlayamamdı
benim karşı çıktıgım kutsal inancımıza saygı duydugumuz degerlerin laf tahribatına ugratılıp başka şeylere yamanması

düşüncelerinize bire bir katılıyorum
yanlız orada bir kelimeniz dikkatimi çekti bende Tatarım
boyumuz Tatar soyumuzda Türktür dinimiz islamdır
ayrı bir dilimizde yoktur

umuter
20-11-2007, 17:17
Arkadaşım elhamdürillah müslüman olarak üstünlügün Allaha yapılan ibadetle iç temizliği ile oldugunu ve yargısınında Allahın katında oldugunu biliyorum benim sorum böyle bir konuyla ne alakası oldugunu anlayamamdı
benim karşı çıktıgım kutsal inancımıza saygı duydugumuz degerlerin laf tahribatına ugratılıp başka şeylere yamanması

valla kendisi ne amaçla yazdığını daha iyi bilir ama benim anladığım kadarıyla konu kardeşlikle ilgili bir konu olduğu için sanırım o düşünceyle yazmış ;ayrıca yamanma olayına katılmıyorum çünkü yerinde bi söz olmuş yani bırakın aynı topraklarda yaşamayı bütün yeryüzünde ki müslümanların kardeş olduğunu peygamberimiz belirttiği için, bizim aynı topraklarda yaşayan tüm insanlar olarak bu kardeşliği daha üst seviye de tutmamız lazım, unutmayalım ki türkün türkten başka dostu yok dünya daher ne kadar aile yapımız,kültürümüzmilli manevi değerlerimiz bozulmaya başladıysa da yardımseverliğimiz ,misafirperverliğimiz şimdilik elimizde duran en büyük değer inşallah ilerleyen yıllarda onları da kaybetmeyiz elimizden

hogan01
20-11-2007, 17:41
[QUOTE=umuter;239890]
;ayrıca yamanma olayına katılmıyorum çünkü yerinde bi söz olmuş yani bırakın aynı topraklarda yaşamayı bütün yeryüzünde ki müslümanların kardeş olduğunu peygamberimiz belirttiği için, bizim aynı topraklarda yaşayan tüm insanlar olarak bu kardeşliği daha üst seviye de tutmamız lazım,

Arkadaşım bundan öncede belirttim müslüman olarak peygamber efendimizin tüm müslümanları kardeş ilan ettigini biliyorum ve sonsuzda inancım var ben yamamayı kutsal inaçlarımızın luzumsuz konuylarla kelimelerinin değiştirilip birilerine yamanması oldugudur
yani konunun tüm müslüman alemi ve inancı için geçerli bir şey olması neden belirli kesimlere listeleştiriliyor
beyanat veren bu dtplinin müslümanlıgına ne kadar kefil
tam olarak okursanız

COEMAR
20-11-2007, 18:57
Terörist teröristir abi onu bunu bilmem yanlısıda teröristtir ne kadar beyanat verselerde hepsi aynıdır bunu kimse inkar etmez adamların amacı belli kapatma filan söylenince çark ediyorlar bunlardan insan bile olmaz neyse beyanatlar boş iş bunu bilin sadece şirin gözükmeye çalışıyorlar kimsede yemez inşallah!!