Orijinalini görmek için tıklayınız : SuperMarketler Size Göre Gercekten Ucuz mu?
Bu haftaki Anketimiz yine degişik bir konu SuperMarketlerin Size Göre Gercekten ucuz olup olmadıgını tartışacaz.
Eleştiriler tavsiyeleri bu konuda tam 7 gun boyunca yapabileceksiniz herkes fikrini özgürce kurallar cercevesinde belirtebilir!!!
ilk oy benden oldu:D evet ucuz ama esnafı da öldürüyor
Marketler bakkallara göre gerçekten çok ucuz.
Bazı marketlerde ucuz olanlar var ama o ucuzun yanında diğer ürünler pahalı bana göre marketten markete fiyatlar degişiyor
pencere77
02-12-2007, 00:00
marketten markete ucuz olan şeyler değişiyor.rnek bulunduğum yerde a süpermarkette x sucuk 5.20 diğer markette 4.02 gibi nerdeyse aralarında 1 milyon fark var.phalı olan yerde bazen başka şeylerde çok ucucz olabiliyor.yani her market bazı ürünleri pahalıya satarken bazılarınıda gerçekten ucuza veriyor.
bulletfromhell
02-12-2007, 00:09
supermarketler görsel zenginlik sağlayarak insanları alışverişe zorluyorlar bir nebze..üstelik çok miktarda mal girişi sağlayarak ucuza satın alıp dışarıya oranla daha ucuzada satabiliyorlar...çeşitte bol olduğu için insanlar tercih ediyorlar...ancak dikkat etmek lazım...iyi mal sattıkları kadar kalitesiz mallarıda insanlara o görsel zenginlik içinde kaktırabiliyorlar...dikkatli olduktan sonra sorun yok.... :wave:
ercanakman
02-12-2007, 00:15
valla daha bugün yaşadığım bir olayı anlatim size bayağı büyük bir marketten alış veriş yaptım genelde fişi kontrol etmem ama ne bilim şeydan dürttü heralde 1 lt.lik bir mevve suyu raf fiyatını çok iyi biliyorum zira seçerek aldım altarnatif çok olduğu için fişe bakınca ilk gözüme takılan o oldu raf fiyatı 1.38 ytl olan meyve suyu kasada 1.98 oluvermiş hiç bir şeey söylemeden aldıklarımı market in emanet dolabına bırakarak içeriye girdim 10 parça ürünün inanın bana tam 5 parçası farklı bir fiyat çıktı ve tabiki ilgili şahısla konuştum yok yanlış oldu yok bilmemne özür üstüne özür valla benden size tavsiye büyük marketlere fazla güvenmeyin derim..he marketin adını yazmadım ama isteyen olursa özelden yazarım .
valla daha bugün yaşadığım bir olayı anlatim size bayağı büyük bir marketten alış veriş yaptım genelde fişi kontrol etmem ama ne bilim şeydan dürttü heralde 1 lt.lik bir mevve suyu raf fiyatını çok iyi biliyorum zira seçerek aldım altarnatif çok olduğu için fişe bakınca ilk gözüme takılan o oldu raf fiyatı 1.38 ytl olan meyve suyu kasada 1.98 oluvermiş hiç bir şeey söylemeden aldıklarımı market in emanet dolabına bırakarak içeriye girdim 10 parça ürünün inanın bana tam 5 parçası farklı bir fiyat çıktı ve tabiki ilgili şahısla konuştum yok yanlış oldu yok bilmemne özür üstüne özür valla benden size tavsiye büyük marketlere fazla güvenmeyin derim..he marketin adını yazmadım ama isteyen olursa özelden yazarım .
Evet size katılıyorum bende bir diş macunu aldım normalde fiyatı 1i50 yazıyordu markete ödeme yaptım fişe baktım fişte o diş macunu 3.95 görunuyordu malesef bazı seyler marketlerin kasalarında bitiyor sanırım:smiles22:
ahmetdedem
02-12-2007, 00:27
evet ucuz çünkü büyük bağlatılar yapıyorlar krediyle alıp peşin satıyorlar onun için bakkalların hiç direnme şansları yok
Commando
02-12-2007, 00:31
Evet. Marketler, Bakkallara göre gerçekten çok ucuza gıda maddeleri satıyorlar...
tsumatrax
02-12-2007, 00:33
bakkallara göre marketler tabiki ucuz.Ancak bazı marketler zincirlerindeki mallar ucuz olduğu kadarda kalitesiz.Bilinçli tüketici olduktan sonra problem yok
bakkallara göre marketler tabiki ucuz.Ancak bazı marketler zincirlerindeki mallar ucuz olduğu kadarda kalitesiz.Bilinçli tüketici olduktan sonra problem yok
Zten en önemlisi bilinçli tüketici olmak.Bazı marketler cogu son üretim tarihi gececek ürünleri hemen indirim reklamlarına sokuyorlar .Ürüteim tarihlerinide dikkat etmek lazım:warn:
bence bakkallara göre çok ucuz
long_life
02-12-2007, 01:38
arkadaşlar bende bi hipermarkette çalışıyorum.gerçekten bazı ürünler promosyonlu olduğu için ucuz ama bazı ürünler fiyatı biraz pahalı gibi geliyo.
arkadaşlar bende bi hipermarkette çalışıyorum.gerçekten bazı ürünler promosyonlu olduğu için ucuz ama bazı ürünler fiyatı biraz pahalı gibi geliyo.
İlginiz için teşekkurler.Aslında konu daha cok fikir alışverişi yapmak Ve tüketici olarak bir sey alırken biryerden kar edip biryeden kazık yememek:frown:
Neyi nereden alacağını bilen kişi Marketlerin ucuz olduğunuda bilir. Herşeyi ucuza satıyor anlamında demiyorum.Genel olarak bir çok şeyde Çok çok ucuz..
turgutspot
02-12-2007, 09:10
Arkadaşlar, marketler bazı yem ürünler koyarlar ve bu fiyatlarla zarar dahi ederler ancak diğer ürünlerden farkını çıkarırlar. yani bütün ürünler ucuz değildir.Birçok orta çaplı mahalle marketleri supermarketlerden daha ucuz satabiliyorlar....
bazı mallarda ucuzlar oda musterinin gozune boyamak icin ornegin yag seker gibi ornegin marketlerde satılan hırdavat malı nerdeyse dısarıyla arasında yuzde 10 gibi vark oluyor
mustafafm
02-12-2007, 09:44
Bazı marketlerin raf fiatları ile kasa fiatları tutmuyor. Gerçek süpermarketlerde fiatlar evet daha hesaplı.
ben neden evet dedim büyük marketler olmasaydı rekabet olmaz oda halka yansımazdı,saygılar
yakar_35
02-12-2007, 10:29
:sunglasses2: :sunglasses2: BENCE BÜYÜK MARKETLER REKABET AÇISINDAN İYİ YANİ İSTEDİĞİNİZ ÜRÜN MUTLAKA BİRİNDEN BİRİNDE DAHA UYGUN FİYATA OLUYOR AMA BAZI ARKADAŞLARINDA DEDİĞİ GİBİ ÜRÜNÜN ÜSTÜNDEKİ FİYAT BAŞKA KASADAKİ FİYAT BAŞKA,BUDA BANA GÖRE YA İŞİ GEVŞEK TUTAN ŞEFLERDEN YADA BAŞLARINDAKİ DENETMENLERDEN KAYNAKLANIYOR!!! SAYGILAR...
arkadaşlar bu mevzuyu iyiki açtınız yav şaşırtıcı farklar var
A markette 2.20.ytl olan B markette 1.30 birbakıyosun ürüne 1.30 satılacak mümkün deyil
marka marka fakat değer bi gerçek ürünün maliyetti olacak şey değil
örnek sucuk var [7ytl 5ytl 4ytl]< olabilir [1.6oytl 1.80ytl 2.15 tavuk hindi hele dana hiç olmaz. birşeyler yedirmeye çalışıyorlar ama?
onların REKABETi unlaryapsın biz dikatli olalım da sağlığımız için yiyelim kalite yiyelim temiz titiz hazırlanmış ürünlerde kara verelim karnımızı şişirmek değilsağlıklı ürüüüüüüün
yakar_35
02-12-2007, 10:48
arkadaşlar bu mevzuyu iyiki açtınız yav şaşırtıcı farklar var
A markette 2.20.ytl olan B markette 1.30 birbakıyosun ürüne 1.30 satılacak mümkün deyil
marka marka fakat değer bi gerçek ürünün maliyetti olacak şey değil
örnek sucuk var [7ytl 5ytl 4ytl]< olabilir [1.6oytl 1.80ytl 2.15 tavuk hindi hele dana hiç olmaz. birşeyler yedirmeye çalışıyorlar ama?
:mad2: YA BUNLAR VARYA ŞEREFSİZ KARDEŞİM KUSURA BAKMAYIN BÖYLE ŞEYLERE ÇOK KIZIYORUM,ACEMİ KARDEŞ HAKLISIN.GEÇEN TV'DE BÜYÜKBİR FİRMANIN TESİSLERİNİ GÖSTERDİ VE BU MARKAYIDA BİLMEYEN YOK,RESMEN ORANIN SORUMLUSUNUN YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞU;BİZİM SATTİĞİMIZ SUCUKLAR 7YTL CİVARINDA MARKETLERDE SATILIYOR,BİRTAKIM FAZLACA DUYULMAMIŞ MARKALARDA VAR ONLARA BAKTIĞIMIZDA 4YTL VE HATTA 2YTL FİYATLARI VAR,BUNLAR NELERDEN YAPILIYOR DERSENİZ BİZE GÖRE YA TAVUK SAKATATI(TAVUK AYAGI TÜYLÜ DERİSİ,KISACA ÇÖPE ATILAN BÖLÜMLER),YADA ÖLMÜŞ BİRTAKIM HAYVANLARDAN YAPILIYOR.YANİ 7YTLDEN AŞAGI GERÇEK SUCUK SATAN BİR FİRMA KESİNLİKLE ZARAR EDİYOR DEMEKTİR" DİYOR.ŞİMDİ NE YEDİĞİMİZE DİKKAT ETMELİYİZ... KUSURA BAKMAYIN BİRAZ ANKETİN DIŞINA KAÇTIK...
kanaryam1950
02-12-2007, 12:00
evet ucuz
bunlar türk halkının yeni tanıştıgı oluşumlar.büyük marketler kredi kartlarınla alış verişi kaldırsın nakit satışa dönsün bak bakalım o kalabıklar orda gezermi bunlar bankacılık tuzakları büyük marketlerde ucuzdan pahallı bişi yok nakit alımların dışında nakit alacagın zaman hesaplı gidersin paranın yetip yetmiyecegini sepete koydugun her malda yaparsın onuda alalım bunuda alalım kartla öderiz e sonra ödeyemiyecegin kadar alış veriş öbür ay harcadıgın ödeyemedigin paranın faizinide o fiyatın üstüne koy alsana üce aldıgın oldu beş nerde kaldı tasaruf için yapılan alış veriş neyse ögrenecek cok şeyi var türk halkının marketlerdeki fiatlarda ucuzmu pahallımı adamına göre degişiyor eger vitrin fiyatı kasada yoksa o malı orada bırakırım almam hatta iki üc tanesinde aynı şey varsa tüm alış verişi kasada bırakır ceker giderim.
f47xfenerli
02-12-2007, 12:33
hayatımızı karartı bunlar hem gıdada hemde elektronikte
küçük esnaf ken ağlıyor arkadaşlar
:sunglasses2: :sunglasses2: BENCE BÜYÜK MARKETLER REKABET AÇISINDAN İYİ YANİ İSTEDİĞİNİZ ÜRÜN MUTLAKA BİRİNDEN BİRİNDE DAHA UYGUN FİYATA OLUYOR AMA BAZI ARKADAŞLARINDA DEDİĞİ GİBİ ÜRÜNÜN ÜSTÜNDEKİ FİYAT BAŞKA KASADAKİ FİYAT BAŞKA,BUDA BANA GÖRE YA İŞİ GEVŞEK TUTAN ŞEFLERDEN YADA BAŞLARINDAKİ DENETMENLERDEN KAYNAKLANIYOR!!! SAYGILAR...
:mad2: YA BUNLAR VARYA ŞEREFSİZ KARDEŞİM KUSURA BAKMAYIN BÖYLE ŞEYLERE ÇOK KIZIYORUM,ACEMİ KARDEŞ HAKLISIN.GEÇEN TV'DE BÜYÜKBİR FİRMANIN TESİSLERİNİ GÖSTERDİ VE BU MARKAYIDA BİLMEYEN YOK,RESMEN ORANIN SORUMLUSUNUN YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞU;BİZİM SATTİĞİMIZ SUCUKLAR 7YTL CİVARINDA MARKETLERDE SATILIYOR,BİRTAKIM FAZLACA DUYULMAMIŞ MARKALARDA VAR ONLARA BAKTIĞIMIZDA 4YTL VE HATTA 2YTL FİYATLARI VAR,BUNLAR NELERDEN YAPILIYOR DERSENİZ BİZE GÖRE YA TAVUK SAKATATI(TAVUK AYAGI TÜYLÜ DERİSİ,KISACA ÇÖPE ATILAN BÖLÜMLER),YADA ÖLMÜŞ BİRTAKIM HAYVANLARDAN YAPILIYOR.YANİ 7YTLDEN AŞAGI GERÇEK SUCUK SATAN BİR FİRMA KESİNLİKLE ZARAR EDİYOR DEMEKTİR" DİYOR.ŞİMDİ NE YEDİĞİMİZE DİKKAT ETMELİYİZ... KUSURA BAKMAYIN BİRAZ ANKETİN DIŞINA KAÇTIK...
Arkadaşım sana hak veriyor ve katılıyorum.Zannederim gözünden kaçtı cevap yazarken büyük harf kullanma.
*KURAL 7Mesaj yazarken büyük Harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız. Konu Başlıklarını Konunun içeriğini ifade eden şekilde seçmeniz gerekiyor. Konu ile Alakalı olmayan Başlıklar silinebilir. Buna yapılan itirazlar gözönüne alınmaz.
enderuzuner
02-12-2007, 13:23
evet söylendiği gibi süpermarketler büyük iş bağlantılarıyla ucuz bir şekilde malları satışa sunuyorlar. Kimisine göre bakkalların bu durum karşısında direnme şansları yok. Ama bence durum böyle değil. Artık Türkiye dahil tüm dünya globalleşiyor. Sözün kısası artık küçük esnaf da gözünü açacak ve şirketleşecek. Bunu çözümü bu. Eğer askisi gibi sadece bakkalların eline kalsaydık istedikleri gibi at oynatırlardı. Dengenin sağlanması ve kalitenin artması için rekabet şart.
bazıları ucuz coğu pahalı
taslan35
02-12-2007, 13:46
çok alıyorlar ucuz alıyorlar-ucuz alıyorlar bakkallardan ucuz satıyorlar.olay bu.büyük küçüyü yener.
hallederiz
02-12-2007, 13:49
bazı malları çok ucuz bazı malları iki büklüm
1970divrigi
02-12-2007, 15:01
Bence hiç ucuz değilşsadece bazı ürünlerin fiatını ucuzlatıp diğerlerine yüklüyorlar.Alış veriş için giden kişi ayrıca gerekli olanı almıyor alacaklarının yanında da bir sürü şey alıyor.Yani marketçi ayrıca sürümdende kazanmış oluyor.
evet bazı mallar pahalı bazı mallar ucuz
resul1967
02-12-2007, 16:57
bence süpermaeketler daha ucuz
Promomsyon yaptıkları ürünleri takip ederseniz ucuz bunun yanında bazı ürünleride çok pahalı satabiliyorlar dikkatli olmak lazım
Ankete göre supermarketler ucuz degil:)
banshee8831
02-12-2007, 18:58
ucuz derken marketten markete markadan markaya değişir.örneğin gimsada aldığınız bir ülker ürünü ile migrostan aldığınız bir eti ürünü aynı olmaz tabikide.kimi yerlere göre ucuz olurken kimi yerlere görede pahalı olur ürünler.ama her mağazanın kendi satış politikası budur.1 lt ürün 5 ytl iken 1.5 litre ürün 6-6.5 bile olabilir.araştırmak lazım...
evet arkadaşlar bi arkadaşımızn dediği gibi marketlerin en çok cazip noktası KREDİ KARTLARI bunu + bir avantaj olarak kullanıyorlar ve promosyaon yaptıkları ürünlere genelde dikkat ederseniz tavuk-et ürünleri-temizlik malzemeleri gibi gıdaya yönelik ve de herkesin dikkatini çabuk çekecek ürünleri tercih ediyorlar ama bu sırada göz önünde olmayan ve insanların görmedikçe aklına bile gelmeyecek ve almıyacakları ürünleri de raflara güzel bi şekilde yerleştirirerek insanların almasını sağlıyorlar ve bu ürünlerden istedikleri karı elde ediyorlar!!diğer üründen zarar dahi etse hiç fark etmez ortalamaya vurulduğunda çok büyük bir kar marjı çıkıyor ortaya
şimdi anahaberde gösterdi yazayım dedim son zamanlarda teknoloji marketlerde de çok artış var her açılış izdiham oluyo gıda ve temizlikten sonra teknoloji marketleri de piyasaya hızla yerleşmeye başladı arkadaşlar ama bunu şöyle bi kötü sonucu ortaya çıkıyo daha önce başka bir konuda da yazmıştım bunu tamamen kredi kartlarına dayalı alışveriş sistemiyle sıcak para piyasadan çekiliyor ve çoğu yabancı menşeili olan bankalar tarafından paralar çekilmekte hal böyle olunca ülkenin ekonomik dengesi bozulmaya başlıyor emeklinin memurun esnafın paraları bankalar tarafından nerdeyse 2 sene sonrası şimdiden bağlanmış oluyo ve bu durum ekonomik ve ruhsal dengeleri alt üst ediyo her şey para kazanmak değildir sonuçta !!! çok dikkat etmek lazım
Bence ucuz değil , bazen indirim yapıyorlar daha sonra acısı bi iyi çıkarıyorlar..Yine kaybeden ,kazıklanan tüketici ; kazaanan market patronları oluyor..
adnanarkan
02-12-2007, 22:09
marketler genelde ucuz ama arasında bakkallardan pahalı satanlarıda var.onun için marketlerden alışveriş yapmadan önce mutlaka fiat karşılaştırması yapılması gerekiyor bence, herkese gönlünce alışverişler diliyorum.
cumhur31
02-12-2007, 22:28
fiyat politikasından çok marketlerde birçok tuzaklar da vardır. özellikle hanımla r i.çin markete giden bi hanım evde eksik olanlar yanında bir o kadarda fuzili şeyleri alıyor. evde ekmek yağ prinç bitmiştir. ama hanım kadın pedindenerkek çorabına. diş fırçasından sodasına evde olsa bile alıp gelmiştir. hanımların ve onlarla alışverişe giden beylerin bi çoğu böyledir. nerdenmi biliyorum. ben bir bakkalım...
cumhur31
02-12-2007, 22:36
bide dikkat edilmesi gereken birşey var. raf fiyatları doğru olabilir ama kasada ödeme yaparken genelde o fiyatın üzerine kdv eklenir. çeşit ve parça çok olduğu içinde insanların matematik zekaları raflardaki kusuratlı rakamalr ile köreltilir. hiç sordunuzmu bir fiat neden 9,90 olur 10 olmaz. bakkalda fiatı 10 lira olan bişey. orada 9,90 olsa beyin onu 9 olarak algılar. 9,90 a birde KDV ekledinmi. alışverişi yapan kişi en az %7 zarar eder.
caylak45
02-12-2007, 22:56
Marketlerden Fiyafını Bilmiyorsan Mal Alma Bence önde 1-2 Ucuz Mal Ama Kimsenin Bilmediği Fiyatlar çok Pahallı
Süper marketler bakkallarla kıyaslandığın da ucuz ancak kendi araların da kıyaslandığında fiyatlar bir hayli yüksek.
marketler belli ürünleri ucuz gösterip diyer ürünlerden kazanıyor,marketler cok çeşit ürün satarak tüketiçileri kendine cekiyor çeşitli ürünlerden cok daha kazanıyorlar.
engina81
03-12-2007, 00:17
fiyat politikasından çok marketlerde birçok tuzaklar da vardır. özellikle hanımla r i.çin markete giden bi hanım evde eksik olanlar yanında bir o kadarda fuzili şeyleri alıyor. evde ekmek yağ prinç bitmiştir. ama hanım kadın pedindenerkek çorabına. diş fırçasından sodasına evde olsa bile alıp gelmiştir. hanımların ve onlarla alışverişe giden beylerin bi çoğu böyledir. nerdenmi biliyorum. ben bir bakkalım...
kesinlikle katılıyorum, evde bir-kaç malzeme eksik gidiyorsun markete, yüklenip geliyorsun, ayrıca aynı üründen birden fazla alındı ise kasada fazla okutuluyor buna da dikkat etmek gerek, geçen 4 kutu süt aldım, eve geldim , fişi kontrol edeyim dedim ki baktım 5 tane görünüyor fazladan para ödedim , market uzaktı bi daha gidemedim, kaldı öylece:smiles22:
pencilvania
03-12-2007, 01:04
çok incelerim en fazla 10sn ye ucuz gibi gözüküyor ama fazlasıyla pahalı bir taraflatan ucuzluk 3 taraftan pahalı daha ne anlatıyım.Bizler markete gittimmi her aradığımız varsa fiyatına pek bakmayız nede olsa.Bu hafta ankaradaydım yani 1-2 aralık yan yana 2 büyük market ufaklığa cep telefonu aldım birinde 199 12 taksit diğerinde 219 6 taksit aynı tlefon mekan 100 metre ara mesafede..Gelelim diğer tarafına yedek bir şarjlı matkabım olsun dedim 199 lukta 99 gerçek fiyatı 219 lukta kampanya 39.9 araştırmayan zararlı çıkar
Pencilvania
Siz siz olun sabahtan gezin öğleden sonra alın
caglar684
03-12-2007, 08:25
Kesinlikle marketler daha ucuz ve çeşit bol.
Marketler bakkallara göre daha ucuz sayılır.Marketlerde alışveriş yapmadan önce mutlaka fiyat kıyaslaması yapmamız gerekiyor.Diğer arkadaşlarımızında belirtiği gibi bazı mallarda fiyatlar çok oynuyor.Birde marketlerin bazı günlerde özel indirimleri var,onları takip etmemiz gerekiyor.Bilinçli tüketiciysek.
Saygılar.
ceylanelektron
03-12-2007, 11:23
arkadaşlar sonuçta zararı biz vatanlaşlar görüyoruz ben büyük veya küçük marketlerin ucuz olduğuna inanmıyorum en fazla 2 kalem ucuz ama gerisi normalinde üstünde fiatlanıyor zaten bu ülkede cebini dolduran daha fazla doldurmaya bakıyor vatandaş zarar görmüş kimin umurunda vay benim garip milletim allah dayanma gücü ve sabır versin herkese saygılar
Bizim mahallede 3 tane büyük market var. 3 ününde fiyatları hemen hemen aynı. bazen birbirlerine rekabet yapıyorlar. bazı ürünleri o kadar indiriyorlarki şaşarsınız...fakaaat..bazı ürünlerde piyasa malından pahalı... küçük bakkal ile kıyaslayamıyorum çünkü kalmadı. sokak aralarında dahi kalmadı. öldü vesselam...
malları çok fazla aldıkları için oldkça ucuza alıyorlar. onun için ucuza satabiliyorlar. ama diğerleri ile aradaki farkı kapatıyorlar... yani ucuz mal oltanın ucundaki yem oluyor.
selametle...
türkiyedeki büyük marketler yadancı şirketlerin elinde,bizim küçük marketlerin onlarla rekabet etmesi mümkün değil.az yatırıp sürekli kazanç sağlayan marketciliğin yabancıların tekelinde olmasına karşıyım.
bencede ucuz ama arada bazı ürünlerde uçuk fiyata okutuyorlar
ultra-mehmet
03-12-2007, 15:27
evet bence ucuz ama süper marketler birinden kısıp diyeline ekliyo ama bim hariç bimim indirimleri çok ekonomik ve fiyatlarda degişmiyo......
turkocigo
03-12-2007, 17:11
bakkalara göre ucuz ama yine marketler pahalı.
evet bence ucuz ama süper marketler birinden kısıp diyeline ekliyo ama bim hariç bimim indirimleri çok ekonomik ve fiyatlarda degişmiyo......
Bencede bim gercekten ekonomik ve herhafta cuma gunu ne var diye bakarım herzaman:) bimde bazı yogurt.peynir gibi ürünler pahalı
Süpermarketlerde birkaç ürünü ucuzlatırken diğer taraftan üzerine koyuyor.Yani Örneğin bir market te deterjan, konfeksiyon,meyve sebze ucuzken, peynir ,zeytin ,et ve balık türü gıdalar aşırı pahalı tam aksine bazı diğer markette ise peynir ,zeytin,et ve gıda ucuzken diğer ürünler pahalı.Bunu iyi tespit etmek gerekiyor.
Saygılar,
süpermarketlerde ürün çeşitleri fazla ve bakkallara göre daha ucuz
tavlusun
03-12-2007, 18:46
hayır bence hepside yahudi mantıgı uyguluyor hiç bir zaman yuvarlak bir rakam yok hep küsüratlı insanları kandırmak için örnegin 99kuruş niye bir 1 degil bakkallardan veresiye alabilirsin hangi süper market veresiye verir
firatocal
03-12-2007, 20:06
bazı malları ucuz yapıp diğerlerini pahalı tutuyorlar ve farkedilmediklerini düşünüyorlar.. bizzat çalışmışlığım var o yüzden biliyorum..
bazı malları ucuz yapıp diğerlerini pahalı tutuyorlar ve farkedilmediklerini düşünüyorlar.. bizzat çalışmışlığım var o yüzden biliyorum..
Düşüncelerinize aynen katılıyorum.Bazı mallar genelde bir kaç ürün ucuz digerleri malesef pahalı
ercanakman
03-12-2007, 22:37
arkadaşlar bu markerlerin esas başka bir yönü var bilirsiniz kendine has bir kaç parça ürünü kendileri fason olarak yaptırıp diğer markalarla rekabet açısından satışa sunarlar,ne bilim mesela sosis,salam,suçuk,peynir gibi işte bununla ilgili size bir uyarı yapmak istedim.
şimdi mod arkadaşardan birisi bana gene diyecekki elinde kanıt varmı vs vs vs. ama ben genede size uyarımı yapim.
hatırlarmısınız bundan 3 veya 4 sene evvel areneda uğur dündar bir sucuk vakası olayı çıkartmıştı piyasaya heni o rezil ve peçmurde yerlerde üretilen suçuk,salam ve sosisler işte o fabrika bölgesi jandarma alanı içinde olduğu için konuya bende fakıf oldum marka ve firma adı vermeyeceğim ama size şu kadarını söylim orada üretilen o ürünler tüm türkiyeye yayılmış bir mağazalar zincirinde satışa sunulmuştur ve inanın bana bilmeden bir çoğumuzda alıp yemişizdir,olay tv lerde çıkıp yargıya intigal edince ilgili mağaza anından bütün raflarından bu ürünleri bir gecede toplatıp yok etmiştir sonra gene aynı marka ile ilgili ürünleri çok daha sıhhı ve temiz markalı bir firmaya fason olarak ürettirip halazırda mağazalarında satılıyor.
o yüzden fazla uçuz gördüğünüz bir çok ürünü kullanmaktan lütfen kaçının bir kangal suçuk vatr 7,50 ytl aynı kangal başka bir marka 4,95 ytl.bu ucuzluk değil akadaşlar aman dikkat...
Arkadaşlar yazdıklarınızı baştan sona okudum. Genelde şikayetçisiniz ama oralardan da alışveriş yapmadan edemiyoruz. Ben şahsım olarak marketlerin özellikle şehir içlerine sokulmasına karşıyım. Yabancı ülkelerde bu tür marketlerin hepsi şehir dışındadırlar. Hiçbir bir ülke bizim kadar küçük esnafını böylesine gaddarcasına ezdirmemiştir marketlere. Ya arkadaşlar bakkal gibisi varmı? Bakkala ay başına kredi kartı çektirmeden yazdırabilirsin. Ama o buz gibi soğuk marketlere bunu yaptıramazsınız. Oturup bir çayını içip, iki lafın belini kırarsınız. Marketler olmayacak mı? Olacak elbette ama bakkalın karşısında değil, yabancı ülkelerde olduğu gibi şehir dışında olmalıdır. Ki küçük esnaflarımızda evlerine ekmek götürebilsinler. Yaşadığım ilçede vallahi marketler yan yana ve karşı karşıya Menemen testileri gibi dizildiler. Ama bakkallar yok oldu. Aralarında sadece sigara, içki, spor toto vb. küçük büfeler kaldı. Marketler bize batının tüketim çılgınlığınıda getirdiler beraberlerinde. "Kahraman Bakkallar Süper, Hiper Marketlere Karşı" direnmeye devam ediyorlar ama nereye kadar? Lütfen onlara sahip çıkalım. Şimdi yav emmi bakkaları niye bu kadar savunuyorun diyeceksiniz. Rahmetli dedem de bakkaldı ve bana da az çok bulaştı bakkallık zamanında. Hepinizin affına sığınarak şu benzetmeyi yapmadan edemiyeceğim. Bakkaldan alışveriş yaparken keyf alırsınız, konuşursunuz, merhaba dersiniz, hal hatır sorup mutlu olursunuz. Gerekirse dertleşirsiniz. Ama marketlerden alışveriş yaparken sadece orgazm olursunuz. Hepsi bu kadar.
Saygılar.
Arkadaşlar yazdıklarınızı baştan sona okudum. Genelde şikayetçisiniz ama oralardan da alışveriş yapmadan edemiyoruz. Ben şahsım olarak marketlerin özellikle şehir içlerine sokulmasına karşıyım. Yabancı ülkelerde bu tür marketlerin hepsi şehir dışındadırlar. Hiçbir bir ülke bizim kadar küçük esnafını böylesine gaddarcasına ezdirmemiştir marketlere. Ya arkadaşlar bakkal gibisi varmı? Bakkala ay başına kredi kartı çektirmeden yazdırabilirsin. Ama o buz gibi soğuk marketlere bunu yaptıramazsınız. Oturup bir çayını içip, iki lafın belini kırarsınız. Marketler olmayacak mı? Olacak elbette ama bakkalın karşısında değil, yabancı ülkelerde olduğu gibi şehir dışında olmalıdır. Ki küçük esnaflarımızda evlerine ekmek götürebilsinler. Yaşadığım ilçede vallahi marketler yan yana ve karşı karşıya Menemen testileri gibi dizildiler. Ama bakkallar yok oldu. Aralarında sadece sigara, içki, spor toto vb. küçük büfeler kaldı. Marketler bize batının tüketim çılgınlığınıda getirdiler beraberlerinde. "Kahraman Bakkallar Süper, Hiper Marketlere Karşı" direnmeye devam ediyorlar ama nereye kadar? Lütfen onlara sahip çıkalım. Şimdi yav emmi bakkaları niye bu kadar savunuyorun diyeceksiniz. Rahmetli dedem de bakkaldı ve bana da az çok bulaştı bakkallık zamanında. Hepinizin affına sığınarak şu benzetmeyi yapmadan edemiyeceğim. Bakkaldan alışveriş yaparken keyf alırsınız, konuşursunuz, merhaba dersiniz, hal hatır sorup mutlu olursunuz. Gerekirse dertleşirsiniz. Ama marketlerden alışveriş yaparken sadece orgazm olursunuz. Hepsi bu kadar.
Saygılar.
katılıyorum...bakkallar esnaf olurdu...ama marketlerde böyle bişey yok..hepsi eleman...paran eksik çıksa ürünü bırakmak zorundasın. eleman "al sonra getirirsin" diyemiyor. oda cebinden çıkacak diye korkuyor...bir ara şehir dışına çıkarılacak diye bir söylenti oldu ama sonra öyle kaldı...benim mahallem küçük bir yer.150 mt.lik alanda 3 adet devasa market var...bakkalların suyunu çıkardılar....birtane bile kalmadı. akşamları ve hafta sonu çalışma saatlerinde değişiklik yapacaklarmış. bakalım ne olacak?
selametle...
trilobid
04-12-2007, 12:00
ben genellikle promosyondea olan ürünleri takip ediyorum bunlarda gerçekten ucuz oluyor.
bence marketlerde en dikkat edilecek şey birim fiyatı ve genel bakış.belli başlı ürünler ucuzsa daha çok dikkat etmek gerek fark mutlaka biryerden çıkar. normalden ucuz olana aldanmayın.bu gün markatte tuvalet kağıdı baktım 200 yaprak olmalı ama 180 yaprak yapılmış. fiyat herşey değildir. bilinçli olun
yargıç_1
05-12-2007, 22:15
bence ucuz değil belli zamanlarda belli ürünlarde kampamya yapıp ucuz satıyorlar diğerleri ise yine standart fiyat
antepli_mert
06-12-2007, 13:58
ewet süper marketler ucuz bakkallardan takii kasaya aldıgın parasını vermeye gidene kadar
cengizucuncu
06-12-2007, 15:27
bazı ürünlerde daha uygun olduğu söylenebilir.Aslında ürün çeşitliliği açısından daha çok tercih ediliyor,fakat belkide farkında olmadan bizleri daha çok almaya,tüketmeye zorluyor
Dün marketten alışveriş yaptım 2 adet 1.5 lifte cola aldım bir tanesini fazla okutmuşlar :)
cabulent
07-12-2007, 13:19
genelde centilmenlik anlaşması ile fiatlarla oynuyarak kampanya yaparlar,birbirlerini kollarlar ellerindeki stokları vede sonkullanma tarihine yakın mallarını satarlar gerisi bize kalmış
aslında araştırıp da alışveriş yapmak lazım göz önünde olup günlük ihtiyaç malzemelerini ucuz satıyorlar diğerlerinde fiyatlar yükseliyor
Anketimiz Kapanmıştır oy veren arkadaşlarımıza teşekkurler