PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dizüstü yardım

lordlordleon
26-12-2007, 23:35
Only the registered members can see the link

bana yardımcı olun bir dizüstü sahibi olalım dedik format atamıyorum bu ne anlama geliyor yardımlarınız için teşekkürler

pencere77
26-12-2007, 23:44
işletim sistemi cdn sağlamsa önce biostan cd romu göster .
ayrıca bazı laptoplarda format atılmaması için biostan boot kapalıdır.aktif hale getirmen gerekir.
seninki bu dedikler,me benziyor

lordlordleon
26-12-2007, 23:47
işletim sistemi cdn sağlamsa önce biostan cd romu göster .
ayrıca bazı laptoplarda format atılmaması için biostan boot kapalıdır.aktif hale getirmen gerekir.
seninki bu dedikler,me benziyor

tşkr nasıl aktif hale getirebilirim

®adakoglu
26-12-2007, 23:53
Bios girmek için bilgisayar açılırken del tuşuna bir kaç sefer basıldığında bios bölümüne girersiniz.Zaten bilgisayar açılırken ekranda hangi tuş ile bios girileceği yazar.Bu bölümden Boot yapmat için Cd rom öne alınız.Birde sisteminizde HDD disablet yani kapalı gözükküyor.Bunu İlgili bölümden Enablet yanı açık yapıp sisteme kayıt yapınız.

lordlordleon
27-12-2007, 00:15
Bios girmek için bilgisayar açılırken del tuşuna bir kaç sefer basıldığında bios bölümüne girersiniz.Zaten bilgisayar açılırken ekranda hangi tuş ile bios girileceği yazar.Bu bölümden Boot yapmat için Cd rom öne alınız.Birde sisteminizde HDD disablet yani kapalı gözükküyor.Bunu İlgili bölümden Enablet yanı açık yapıp sisteme kayıt yapınız.

cevap için teşekkürler ben buna bir arkadaştan boot cdsiyle acıyordum fdisk filan cektim görebiliyordum hardiski şuanda göremiyorum açılmıyor hiç bişey sadece ilk(üsteki) resimlerdeki hata veriyor ben de boot cdye acık

®adakoglu
27-12-2007, 01:03
cevap için teşekkürler ben buna bir arkadaştan boot cdsiyle acıyordum fdisk filan cektim görebiliyordum hardiski şuanda göremiyorum açılmıyor hiç bişey sadece ilk(üsteki) resimlerdeki hata veriyor ben de boot cdye acık

Degişik x-p cd leri ile yükleme yapmaya çalış.
Biosda Hdd yi görmen gerekiyor.Bios Bölümünde Hdd ayarları ile ilgili başka bölümler vardır.Buradan Hdd yi enablet yapınız.Bios ayarlarını Fabrika ayarlarına yani resetleyebilirsiniz.Bilgisayarınızda Sata Hdd varsa Raid driveri yüklemeniz gerekebilir.Yeni X-P cd leri var.Cd içerisinde Raid driverleri yüklenmiş, Bu cd lerden bulmaya çalışınız.

lordlordleon
27-12-2007, 12:47
adakoğlu teşekkürler her dediğini denedim bunun işletim sistemi windows 98 fat 32ydi xp atabilmek için ntfs lazım galiba onuda yapabiliyordum denedim 10 tane cd ama olmadı şimdi biosu hep kitledi galiba anlamadım kafayı yiyecem işlemcisi güzel olmasa sallayacam p 3 800 düşüncelerini yazdığın için teşekkürler tekrardan

lordlordleon
27-12-2007, 13:18

bana yardımcı olun bir dizüstü sahibi olalım dedik format atamıyorum bu ne anlama geliyor yardımlarınız için teşekkürler

benim takıldığım yer cdyi boot olarak okutamıyorum dvdrom var ondan boot cdsi var kurtarma filan cdsi onu görüyor ama işletim cdsini görmüyor anlayamadım

gacvokem
27-12-2007, 13:34
pm cevap yoladım pm ıncele

lordlordleon
27-12-2007, 13:45
pm cevap yoladım pm ıncele

gacvokem ustam yardımların için teşekkürler ben bunun hardiske başka pcde format atıcam dvd romu değiştirecem bakalım sana cevap yazıcam herşey için teşekkürler

lordlordleon
30-12-2007, 01:44

ben hardiskini söktüm pcnin ve başka laptopta millenuyum attım hardiski taktım üstüne xpyi kurdum bu şirkette kullanıldığı için biosu kitlenmiş galiba yada ben öyle beceremedim bana cevap yazan herkese tekrar teşekkürler

gacvokem
30-12-2007, 02:57
iyi gunlerde kullan

lordlordleon
30-12-2007, 12:38
iyi gunlerde kullan

sağol usta :45:

yusufcuk
12-01-2008, 03:47
hdd markası nedir acaba