PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DIGITURK Efsane Hacker Mince’yi de Yakalattı

zxcvbn10250
14-02-2008, 19:22
Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı olarak 4 ayrı adreste yapılan bir operasyonda DbSat.org adı altında faaliyet gösteren Cardsharing çetesi çökertildi.

Dreambax’ın Kaya Center adlı forumunun adminliğini yapmış olan ve DSİ’de çalışan Mesut İnce ile ortagı Baybars tarafından işletilen DbSat Sharing Server’ı,

Hacker camiasında MINCE olarak bilinen Mesut İnce’nin Ankaradaki ev ve iş adresleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik şubesi elemanları ile aranarak suç aletlerine el konuldu, İstanbul’a taşıdığı server’ı da müsadere edildi ve İnce tutuklanarak gözaltına alındı.

Newsletter bile gönderiyordu
Mesut İnce (MINCE) yakalanamayacağına o kadar inanmış ve işi o kadar ileri götürmüştü ki abone yaptığı kişilere attığı maillerde bu hafta sonu şu saatlerde şu filimleri PPV kanallarından izleyebilirsiniz diye reklam bile yapıyordu. Hakkında hazırlanan dosya içinde bu maillere senkronize bir şekilde kendi aboneliğinden filimler satın alındığına, kendi DIGITURK aboneliğinin yayını kesildiği anda illegal server’dan gelen yayınının da kesildiğine ilişkin tutanak ve logları, control word’lerin kendi IP’sinden gönderildiğine ilişkin mahkeme tespit tutanaklarını görünce bir hayli şaşırdı.

DIGITURK’ün, Ankara Cumuhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruyla, sanık olarak Mesut İnce ve İnce’nin banka hesabına para yatırarak abone olup DIGITURK yayınlarını bu sharing server’ı ve çetesine üye olmak yolu ile izleyen tüm kişilerden şikayetçi oldu. Şimdi savcılık banka havalesi yapan kişilerin vermek zorunda olduğu vatandaşlık kimlik numarasından Mesut İnce’nin hesabına para yatıran tüm kişileri bularak, tek tek mahkemeye sevkedip hepsinin Bilişim suçundan yargılanmasını sağlayacak. Bu server’a abone olup ucuza maç izlediğini sananlar şimdi 4 yıl hapis ve kişi başına 150 milyar YTL cezası olan suçu işlemekten yargılanacaklar.

Mesut İnce’ye DIGITURK abonelik sözleşmesini cezai şart bedeli ödenmesi gereken şekilde ihlal etmekten ve kendi ürünleri üzerinden yasadışı elde ettiği gelirlerin kendilerine devri için DIGITURK avukatlarının yüz milyarlarca YTL’lik dava açma hazırlığı içinde oldukları da öğrenildi.

Aslında piyasadaki normal uydu alıcılarından hiç bir kullanım farkı olmayan Linux tabanlı bilgisayar sınıfı Dreambox, skybox ve inpax gibi bilgisayar kökenli receiverlar ile bunların kopyaları , yeni çıkan ithal edilecek receiverlarla ilgili olarak alınması gereken izin çerçevesinde normal uydu alıcılarına göre 4 misli fiyatla satılan bu receiverların satılması ve ithali yasaklanacak. Çünkü millet bu cihazlara ***** izlemek veya ucuza yasadışı DIGITURK izlemek için bu kadar yüksek paraları veriyorlar. MINCE Sever’ından yararlanmak isteyen kişilerden aldığı ücreti 6 ay için 250 YTL’ye çıkarmış, Lig TV’yayınlarının yanı sıra ***** kanallarını da binlerce kişiye para karşılığı vermekteydi.

Card sharing bir tek kişinin şifre çözücü kartından elde edilen şifreli yayınlara ait ***lerinin bu iş için hazırlanmış bir serverdan internet ortamında paylaştırılarak bu servera ulaşım izni olup özel yazılım ve donanımı bulunan kişiler tarafından şifre kartı ve aboneliği olmaksızın şifresiz olarak izlenebilmesine deniliyor. Fikir ve Sanat Esrleri kanunu ile Türk Ceza kanaunun Bilşimle ilgili maddelerine göre Card sharingle yayın izlemek ve izletmek kanunun suç niteliğinde bir eylem.

DIGITURK’ün yasa ve sözleşmeye aykırı kullanımları denetlemekle görevli Antifraud Bölümü, Avrupa, Asyada, Afrika ve Avustralya’da faaliyet gösteren Pay TV’lerin belirli dönemlerde yaptıklarıKorsan kullanımları önleme konusundaki Antipiracay toplantılarında, gündeme getirdikleri yaratıcı önlem ve yöntenler ile aldıkları sonuçlar açısından diğer pay TV’ler tarafından özenilerek izleniyor ve örnek alınıyor.

umuter
14-02-2008, 19:59
eee bunlar riskli hareketler elbette canını yakarlar adamın hemde epey yakarlar ip belli adres belli hiç gerek yok böyle riskli izleme yöntemlerine

bulletfromhell
15-02-2008, 00:38
valla yerli bi platformu illegal izlemek yada izlettirmek açık açık ben bela arıyorum demektir...yazık yani,şimdi dünyanın cezasını yiyecekler...

gacvokem
15-02-2008, 00:48
valla yerli bi platformu illegal izlemek yada izlettirmek açık açık ben bela arıyorum demektir...yazık yani,şimdi dünyanın cezasını yiyecekler...

aynen:nod:

driosiop
15-02-2008, 03:43
evet site ucmus

driosiop
15-02-2008, 03:44
kullananlar nolucak?

Admin
15-02-2008, 03:45
Servis hizmet bedelimiz 6 ay için 250.- YTL 'dir

Google' de site taratınca hemen bu cıkıyor:) Vay be 250 ytl.

Admin
15-02-2008, 03:46
kullananlar nolucak?

Kullananlarda yakalanır sanırım..

MUTAF
15-02-2008, 05:17
hepsine geçmiş olsun. bir kanun vardır ceza vardır. buna rağmen yapılanda bir suç varsa kanunda cezada uygulanır..

digital murat
15-02-2008, 10:35
korsana hayırrrrrrrrrr

zabataygatör
15-02-2008, 10:43
yasal digiturk kullaniyorum cok sukur kafam rahat

mustimusty
15-02-2008, 17:16
aslında kullananlara birşey olmazdı fakat banka havalesi onlarında canını yakarrr ortaa hesaba para yatırma ve para yatıtrkennn tc no felan da alınıyorr o yüzden kullanıcılarda yakalanırrrr gibiiii

HCakir
15-02-2008, 17:22
Google' de site taratınca hemen bu cıkıyor:) Vay be 250 ytl.

Ben 50 ye ayarlarım. :wave:

CCW
15-02-2008, 23:51
wow adam çok başarılıymış be!!

cemil974
16-02-2008, 00:08
dt biraz ucuza izletse sürümden kazanır .asgari ücret alan bir insan nasıl izliyebilirki .insanlarda çareyi korsanda arıyo çünkü ucuz .geçmiş olsun hepsine ....

leyla
16-02-2008, 00:55
dt biraz ucuza izletse sürümden kazanır .asgari ücret alan bir insan nasıl izliyebilirki .insanlarda çareyi korsanda arıyo çünkü ucuz .geçmiş olsun hepsine ....

:45: :45: : katılıyorum sana..ucuz olsa alacak en az 10 arkadaş var...nerdeyse biz aramızda sharıng yapacaz....haa maç izlediğimden değil sinema-belgesel severim...daha hiç bir maçı tam izlemedim....

Admin
16-02-2008, 01:49
:45: :45: : katılıyorum sana..ucuz olsa alacak en az 10 arkadaş var...nerdeyse biz aramızda sharıng yapacaz....haa maç izlediğimden değil sinema-belgesel severim...daha hiç bir maçı tam izlemedim....
Siz şimdi bunu burada yazdınız.Bu forum uye olmadanda tum herkese acık biliyorsunuzdur.Peki digiturk yasal bir basvuru yaparsa sizin ip bilgileriniz hepsi bizde kayıtlı peki ne olacak o zaman? Yazarken özellikle 2-3 defa düşünün öyle yazın.Kimsenin zarar görmesini istemeyiz..

cemil974
16-02-2008, 02:20
ben özellikle dt ün fiyatları indirmesi yönünde söylemiştim.40 ytl yerine mesela 15 ytl yapsa fiyatı herkes kolaylıkla izler.zaten benim server ile işim olmaz .gittim cafede fener..rize maçına 3 ytl verdim.en az 200 kişi vardı .dt 200 eve girse daha fazla kazanır demek istediğim bu...

alksoft
17-02-2008, 00:26
Bencede kullanıcılar'da yanar gibi Digiturk affetmez.

orenbas
17-02-2008, 00:42
nasretti hocanin dedigi gibi parayi veren dudugu calar,adamlar trilyonluk yatirim yapmis ve sen uyanik belese seyredecen yok oyle üc kurusa bes kofte.......

alksoft
17-02-2008, 00:44
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi leyla: katılıyorum sana..ucuz olsa alacak en az 10 arkadaş var...nerdeyse biz aramızda sharıng yapacaz....haa maç izlediğimden değil sinema-belgesel severim...daha hiç bir maçı tam izlemedim....

Aman arkadaşlar lafını bile etmeyin.Yasal olmayan işlerin diyeti büyük olur.

DEJAVU®42
17-02-2008, 00:52
Tamamda yahu verilen cezaya bakarmısınız 4 yıl 150 milyar yok artık daha neler birde asın adamları niye kıytırık iki macı izlediler diye sen bu adamlara bu cezaları veriyorsan kardeşim sırf mac izledi diye diger tarafta adam öldüren ırza gecenlere bu cezaların 5 katını 6 katını vereceksin ki toplumsal adaletti saglayabilesin tamam ceza ver ama böyle ceza olurmu ya benim vicdanım el vermez valla..

lordlordleon
17-02-2008, 01:06
helal olsun adama paylaşım için teşekkürler oposu digitürk kendi çıkartmış öylemi yaw

leyla
17-02-2008, 01:07
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi leyla: katılıyorum sana..ucuz olsa alacak en az 10 arkadaş var...nerdeyse biz aramızda sharıng yapacaz....haa maç izlediğimden değil sinema-belgesel severim...daha hiç bir maçı tam izlemedim....

Aman arkadaşlar lafını bile etmeyin.Yasal olmayan işlerin diyeti büyük olur.

arkadaşlar yapacağımızdan değil..o duruma geldik diyorum..ben anlamam zaten şa ring-server falan.....
----ayrıca serkan ustam.tavsiyen için teşekkürler.."ip"lerin izlendiğini biliyorum..sadece fikir beyan ettim...şu an evde RECEIVERS " bile yok..sattık bekliyoruz...yani suç teşkil edecek bi durum da yok.....
uygulama olmadan suç olmaz herhalde ...:wave:

adnan58
17-02-2008, 02:09
Haramın kalesi olmaz ya yeni mi anlamışlar.

alperen
17-02-2008, 02:11
ben sinema paketine 350 ytl verdim 1yıl için yasal seyretmek daha mantıklı değilmi

bulletfromhell
17-02-2008, 14:14
Tamamda yahu verilen cezaya bakarmısınız 4 yıl 150 milyar yok artık daha neler birde asın adamları niye kıytırık iki macı izlediler diye sen bu adamlara bu cezaları veriyorsan kardeşim sırf mac izledi diye diger tarafta adam öldüren ırza gecenlere bu cezaların 5 katını 6 katını vereceksin ki toplumsal adaletti saglayabilesin tamam ceza ver ama böyle ceza olurmu ya benim vicdanım el vermez valla..
cezalaR caydırıcı olmak zorundadır ..... :wave:

ultra-mehmet
17-02-2008, 14:32
korsana hayırrrrrrrrrr

kardeş bu kadar pahalı olunca halk korsana kaçıyo bak bakim ingirterde almayada liglerini izlemek için ne kadar para veriyorlar......

abd42
17-02-2008, 14:33

ya katiller,ya teröristler,ya sapıklar için niye değil

atakan2007
17-02-2008, 15:29
Bu olay birçok kişiye ders olur inşallah. Tv izlemek için başını belaya sokmaya gerek yok.

zxcvbn10250
17-02-2008, 16:44
kardeş bu kadar pahalı olunca halk korsana kaçıyo bak bakim ingirterde almayada liglerini izlemek için ne kadar para veriyorlar......

aynen avrupada daha ucuz ayrıca yayınlardaki sansurde cabası digiturk ne yasal nede yasadışı hatta bedava olsa deymez üyelerini salak yerine koyuyorlar hala uye olanlarda çok akıllı sayılmaz maçlar reklamlı flm ve diziler kısa zaman sonra bdava kanallarda yayınlanıyor diğer ülkelerdeki platformlar 3,nesil kullanıyor uydu kutularını dt hala ilk açıldığı kutuları abonelerıne verıyor çoğu bozuk bedavadan para kazanıyor

mustimusty
17-02-2008, 21:10
Arkadaşlar benim düşüncemm şöyle eger her iki tarafta ticari maksat gütmeden yani paa olayı işin içine girmese değil digiturk kimse birşey yapamaz ama eger ticari olay söz konusu ise ve bankaya yatırılan paralar var ise işte durum vahim

bulletfromhell
17-02-2008, 21:51
ya katiller,ya teröristler,ya sapıklar için niye değil
:warn: :warn: :warn: konuyla alakasız mesajlar yazmayın lütfen...:warn: :warn: :warn:

zxcvbn10250
17-02-2008, 22:18
Arkadaşlar benim düşüncemm şöyle eger her iki tarafta ticari maksat gütmeden yani paa olayı işin içine girmese değil digiturk kimse birşey yapamaz ama eger ticari olay söz konusu ise ve bankaya yatırılan paralar var ise işte durum vahim

paralı veya bedava olması önemli değl digiturk yakalarsa canınız yanar boşuna riske girmeyın dtnın lig macları dışında hiç özelliği yok zatn olsaydı 9,90lık uydu alıcı hdıyeli olayına girmezdi adamların gercek abonesınden çok 9,90lık uyesı olucak nerdeyse dsmart olayıda tm oturursa hbo gibi alıteli yayınlarda gelirse dt iyice söner

DEJAVU®42
17-02-2008, 22:55

sana katılıyorum cezalar caydırıcı olmalı ama hep toplumun orta gelirli ve alt tabakasına degil ozman toplumsal adaleti saglayamasın adaletin terazisi dengeli olmalı dt sahibinin malına dokunuldugunda 4 yıl 150 milyar ceza orta gelirli bir garibanın arabısını calan yada parasını çalan hırsıza 2 yıl ceza oda para cezası olarak 200 ytl cevrilip serbest bırakma nerde caydırıcılık özeligi bu cezalarla demek istenen bence sakin pramtin üst kesimdekilerine bulaşmayın onların dokunmazlıgı var ama orta alt kesimine istediginizi yapabilirsiniz serbestsiniz yok böyle bir caydırıcılık..toplumsal vicdanı yaralamaktan başka bir özeligi yok kanatimce..

zxcvbn10250
17-02-2008, 23:47
forumdaki herkez şifresinin kırılması için dua ediyordur etmiyorum diyen varsa yalan soyluyrdur tabiki bu forum knunlaa saygısından bu olaya destek vermez ama yatkılıler dahi seyreder bu da gerçek butun forumlar için geçerli