PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli mi?

Simba
08-03-2008, 22:50
Bu haftaki anketimiz yine gundem olan bir konulardan.Size göre Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli mi?

Düşüncelerinizi ve oylarınızı siyasi kavga olmadan bekliyoruz..

Anketimiz 7 gün sürecektir..

Simba
08-03-2008, 22:52
Benim fikrim Çocukların din hakkında cahil kalmasının birçok yanlışlığı da beraberinde getireceğine inandıgım için din dersinin uygulamasının zorunlu olması yonunde

pencere77
08-03-2008, 22:53
bence sürmesi gereklidir.din dersindeki konulara bakınca gereklilik olduğu ortaya çıkıyor

ŞAVKÇI09
08-03-2008, 22:53
İllaki sürmeli Böyle soru mu olur yani

fenerbahceli03
08-03-2008, 22:55
Dinini bilmeyen büyüklerine saygıyı küçüklerine sevgiyi en önemlisi türk milletini millet yapan din-vatan-bayrak sevgisini hiç anlayamaz,bu oyunlara gelmeyelim arkadaşlar

ESES-58
08-03-2008, 22:58
bence sürmeli.gerçi müfredattaki din dersi eğitimi yeterli değil ama olmalı sürmeli.ayrıca bu dersi kabullenmeyenlerede hoşgörü olmalı diye düşünüyorum,birde din dersi okuldan ziyade önce ailede zorunlu olmalı temelini almalı.

atakan2007
08-03-2008, 23:02
Din derside kalkarsa sanırım ingilizce yi zorunlu yaparlar, Allah sonumuzu iyi yapsın, bizden sonraki nesil nereye gidecek acaba.?????

akustik21
08-03-2008, 23:06
zorunlu din dersi kaldırılmalıdır okullarda öğrencilere sadece dualar öğretilmekte ve din dersi konusunda öğrenciler eksik ve bilinçsiz yetiştirilmektedir.

Simba
08-03-2008, 23:12
İllaki sürmeli Böyle soru mu olur yani
Ben sormadım genel bir konu su anda haber sitelerini takip etmiyorsunuz sanırım

cetindeniz
08-03-2008, 23:14
Tabiki zorunlu din dersi kalkmamalıdır böyle bir yasayı meclise taşımak bile günah olur müslüman devletiyiz çocuklarımızı din dersinde nasıl mahrum bırakırız

HCakir
08-03-2008, 23:19
Bence devam etmeli fakat,Surelerın arapçalarının yanında Türkçe ' side öğretilmelidir.. Çünkü normal arapçasını ezberleyen insan ,bilmeden etmeden okuyor ,Anlamdaki derinliği anlamak için Türkçe öğretilmeside şart..

Birde Şu sorun var kendi okulumdan biliyorum; Vatandaşın birisi kalkıyor diyor hocam biz Aleviyiz,işte bu durum bizde böyle diye ,Hoca da boş durmuyor tabi..Oda bi laf sıkıştırıyor araya ,Yani Din dersi sadece Hanefi meshebini göre veriliyor bununda acilen çözümünün yapılması lazım , Okullar karışık durumda Öğrenciler kızgın Öğretmenler şaşkın.. Sağlıcakla Kalın.. :):)

umuter
08-03-2008, 23:30
devam etmesi iyi olur çünkü dini eğitim alan insan ile almayan insan arasında çok farklar vardır

mehmet07
08-03-2008, 23:32
ya arkadaşlar bana kalırsa da sürmelide ülkemiz sizlerinde bildiği gibi karma dinler olan bir yer insanlar dersler girmeyebiliyor türkiyede yaşayan türk vadandaşı olup da başka dinden insanlar gibi özellikle mardin bölgesi

tanmurat
08-03-2008, 23:40
bence din dersi diğer derslerden daha önemli din bilgisine yaşayan her insan ihtiyac duyar.
insanların yaratılışında inanc ve iman etme isteği ,arzusu vardır.dünyaya ve geçmişe bakarsak her toplumun bir inancı olduğunu bu inancı kendilerinden sonraki nesillere ulaştırmak için nasıl caba harcadıkları anlaşılır.atalarımızın bu topraklarda ezan sesinin kesilmemesi için kanlarını döktüğü unutulmamalı.

halil07
08-03-2008, 23:49
sanki dört dörtlük din dersi veriyorlarda kaldır kardeşim kaldır hatta kimlikten hızını alamazsan beynimin içinden kaldır :yell: :yell: :yell:

yakupyurt
08-03-2008, 23:49
çocuklarımızda iman cevgisiolmassainsan sevgiside olmaz ben sürmeli diyorum saygılarımla

DEJAVU®42
08-03-2008, 23:50
zorunlu olusun olmasınada bu din dersinin ici boş icini doldurmadan zorumlu olsa ne olur olmasa ne olur din kültürü ve ahlak bilgisi diye gecen derslerde ne okutuluyor liselerde ici boş hikayeler adam akılı inancını ögretebiliyorlarmı hayır lisede iki tane ayrı hocam olmuştu bu ders icin malesef her ikiside inancımın gereklerini ögretmekten cok siyaset yaparlardı şimdi bu dersin icini doldurmadan bu tartışmaların yapılması anlamasız gibi geliyor bana...

1970divrigi
08-03-2008, 23:52
bence zorunlu olmaktan çıkarılıp seçmeli olmalı,ilk etapta seçmeyen kişiler çoğunlukta olabilir bir süre sonra bu oran azalacaktır.

keyci60
08-03-2008, 23:58
elbetde din dersi verilmeli --------

BLADE01
09-03-2008, 00:06
Kesinlikle devam etmeli

alperen
09-03-2008, 00:20
bence devam etmeli

Kemal Turan
09-03-2008, 00:35
elbetde din dersi verilmeli bizim ecdadımız 624 sene oyüzden yıkılmadı ayakta kaldı cumhuriyet kurulalı 85 yıl oldu 8 yamalıklı bohça bu yüzden

Arkadaşlar, herkes benim düşüncemde olmalıdır diye düşünüp, karşı düşüncede olanlara hakaret etmeyelim. Biliyorsunuz alevi vatandaşlarımız bu konuda çok hassadırlar. Onlarında kendi düşünce tarzlarına uymayan kısımlar olabilir. Dolayısıyla karşı düşüncede olanlarıda bilip yazılarımızı ona göre yazalım. Bir az önce bir arkadaşın mesajı vardı ve cumhuriyete dil uzatıyordu. O arkadaş bilmeliki Cumhuriyet sayesinde dünyaya geldi ve bu forumda mesaj yazıyor.

serkanbv
09-03-2008, 00:40
Elbette sürmeli.

MUTAF
09-03-2008, 00:41
din dersi mutlaka olmalı ama şuanki sistemdeki gibi asla olmamalı..

DEJAVU®42
09-03-2008, 03:19
YAa bu din dersine karşı çıkanlar çok afedersiniz gavur tohumumu dinsiz bir toplum olurmu BEN ANLAYAMIYORUM bunu savunanları hadi hayırlısı

gereken uyarı yapılmış.. gerginlik yaratacak cümleler kelimler kulanmayalım herkesin düşüncesi kendine iyi niyetle acılan her konuda tartışma yaratmanın gerginlik yaratamanın anlamı yok arkadaşlar biraz sagduyulu ve sakin olmakta fayda var..

çanakkaleli
09-03-2008, 04:37
bencede devam etmelı ben dıorumkı boyle gıderse yarın öbürgün cenazelerı defnedecek ımam bulamaz hale bıle gelebılırız..o yuzden böyle ınsanlara ıhtıyac var...bılıyorsunuzkı bu dunya duaların yüzü suyu hürmetıne hala ayakta ..teşekkurler

Aziz46
09-03-2008, 05:08
Bence zorunlu olmamalı ..İsteyen girer isteyen girmez...Böle olsa cok daha iyi olur ...Bu arada bakıyorum mıllet kendı fıkırının dısında olanları gavurlukla sucluo ..önce herkes kendıne baksın sonra konussun..kımse kımseyı yargılayamaz ...ıllakı herkes aynı fıkırde olmak zorundada deyıl bununda farkında olsunlar!!!!!!

DEJAVU®42
09-03-2008, 05:28
Bence zorunlu olmamalı ..İsteyen girer isteyen girmez...Böle olsa cok daha iyi olur ...Bu arada bakıyorum mıllet kendı fıkırının dısında olanları gavurlukla sucluo ..önce herkes kendıne baksın sonra konussun..kımse kımseyı yargılayamaz ...ıllakı herkes aynı fıkırde olmak zorundada deyıl bununda farkında olsunlar!!!!!!

aziz kardeşim arkadaşa gereken uyarı iki kişi tarafından yapıldı.. şimdi sizde ona cevap vererek başka bir tartışma konusu yaratıyorsunuz.konun özü ile ilgili fikirlerimizi yazalım diger türlü polemiklere gerek uyarılar yapılıyor saygılar..

adanali
09-03-2008, 05:40
bence zorunlu olmali ama gecek dini konular olmali

adeniz
09-03-2008, 06:08
din eğitimi tabi ki olmalı Farklı din istekleri belki lise çağından sonra düşünüle bilir. Batıda kilise eğitimi eğitimin bir parçası kabul edlmiş.

emmi
09-03-2008, 06:10
Arkadaşlar her konuyu elimize yüzümüze bulaştırmada dünyada ender ülkelerden birisiyiz. Din dersi farklı, din kültürü ve ahlak bilgisi farklı. Lütfen yazarken bunları bilmeden ahkam kesmeyelim. Bu işin bizzat uygulayıcısı olarak ben bile işin içinden çıkamıyorum. Çünkü din dersi işlesen müfredat dışına çıkıyorsun. Kitabı takip etsen içinde bilgiden başka herşey var. Okullarda okultulan din kültürü ve ahlak bilgisi. Bu yeryüzündeki semavi dinlerin Allah tarafından gönderilişi, peygamberleri, kitapları gönderiliş nedenleri genel olarak anlatılır. Ancak sağolsun MEB bununda altından girip üstünden çıktı. Din öğretimi ise tamamen bir dini ele alıp onu enine boyuna anlatan derstir. Bu dersi uzmanı olmayan bir ilköğretim okulu öğretmeni yeterince derinlemesine anlatamaz. Kitaplar derseniz ne isaya yarıyor, ne de musaya. İçeriği boş. Sonra din dersi öğretimi kastediliyorsa bunu kabul etmeyen vatandaşlarımızı ne yapacağız? Din dersi kitaplarımız bir mezhepi öğretiyor ama diğerlerini yok sayıyor. Bütün sorunda burdan çıkıyor. Mahkemenin verdiği karar, doğru bir karardır. İsteyen bu dersi alır, istemeyen de almaz. Ama şimdiki uygulamada ilköğretime devam eden herkes aynı dersi almak zorunda. En yetkili kişiler bile bir mahkeme kararını tvlerden izleyip basın toplantısı düzenliyor ve birilerinin "Efendi, efendi ulemaya sordunuz mu?" söyleminin devamını andıran demeçler veriyorsa bizler ne yapalım? Adama sayın yetkili "Sen de camilerde okunmasına karar verdiğin cuma hutbelerini hazırlarken, makine mühendislerinin görüşlerini aldın mı" diye sormazlar mı? Mahkeme karar alırken befendiye soracakmış. "Lafa bak, hizaya gel" derler eskiler. Burası İran mı, Arabistan mı ki hukuki bir davada senin görüşünü alsın? Birde yukarıda dengesiz, dengesiz mesaj yazıp uyarı alanlar; sizlerin damarının "Hacı İliyadis damarı olduğunu çok şükür biliyoruz. Gidin salyalarınızı başka yerlerde akıtın. Seviyesizliğin ve tetikçiliğin alemi yok.
Saygılar.

engin
09-03-2008, 10:43
sürmeli hangi ülkede yaşıyoz

hallederiz
09-03-2008, 11:58
evet sürmeli

ibalaban
09-03-2008, 12:16
Verilen yorumlara baktığımızda herkeste sanki din dersi (ki böyle değil okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olarak okutulmakta) okutulmazsa çocuklar dinsiz, büyüklerine saygısız, sevgisiz toplumda sorunlu birer kişi olarak yetişeceklerini sanıyorlar. Bu güne kadar yetişen topluma saygılı büyüklerini sayan küçüklerini seven insanlar hep bu dersi okuduğu için bu hale geldiler. Ya toplumda kötü durumda olanlar din dersi okumadılar mı?
Din duygusu Allah sevgisi çocuğun yüreğinde olmalıdır. Okulda okunan din dersi ile hiç bir şey olmaz. Çocuk zaten bu bilgileri aileden almaktadır. Yalnız bu konuda da dinimiz siyasilerin elinde kendi emellerine uygun bir araç olarak kullanılmaktadır. Geçmişte olduğu gibi. Dikkatli olmak gerekir.

wetin
09-03-2008, 13:16
evet tabiki sürmeli

hozkaya
09-03-2008, 13:41
Din adına bir kelime bilmeyen bir nesilden bu topluma bu insanlığa ne fayda.Birkaç dinsizi memnun etmek için bu kararı alanları insanlık adına kınıyorum.Din dersi kimseyi bir dine zorla sokmak değil ki.Çocukları bir takım temel bilgiler vermektir.Çocuklar bu dini misyonerlerden öğrendiklerinde canımız çok yanacak haberimiz olsun.

dayı83
09-03-2008, 14:03
1962/1963 yıllarında biz orta okulda okurken din dersi serbestti hatta biz sabahcıydık öğleden sonra 1 saat ders yapardık . Hem dinde zorlama yok deniliyor biryandanda mecbur ediliyor bıraksınlar herkez kendi dinini yaşar .

Alman
09-03-2008, 14:20
Okullarmızda Zorunlu DİN dersi gerekli diyorum, Çünkü dinimiz yozlaştırılmak ve unutturulmak tanınmamasını sağlmaya çalışılmak isteniyor diye düşünüyorum.

slopi
09-03-2008, 14:38
neyle övünüyoruz cettimiz osmanlıyla dini ne osmanlının islam ölünce askerimiz vatani görevde ne oluyor şehit ozaman aslımız din aslanımız şehitse dinimiz islam olsun saygılar

felekcan
09-03-2008, 14:53
Dini olmayanın vatanı olmaz.vatanı olmayanın imanı olmaz.Dinini imanını bilmeyen toplum çürümeye mahkumdur...

fakara
09-03-2008, 15:03
arkadaşlar:bir kişinin,dini,imanı,vicdanı yok ise veya bir tanesi eksik ise o kişinin insanlığında şüphe duyarım.okullarda kaldırmak isteyenler asla insan olamaz.bizlerin cocukları dini altyapıyı almalı.

HAKAN0403
09-03-2008, 15:33
bence devam etmeli dinini kaybeden kişiliğini vede vatanını kaybeder saygılarımla

savasbalkes
09-03-2008, 16:16
din dersinin bu polimiğe girmemesi gerekirdi. girdikten sonrada sanki baskı ile öğretilyor olması da ne kadar doğru olur. diğer derslerde seçmeli olsun:)) olursa tabi. bu tartışmalardan sonra seçmeli olsun öğrenmek isteyen adam gibi öğrensin. seçmelide olsa ben oğlumun din dersine girmesini isterim

turkocigo
09-03-2008, 16:20
kesinlikle zorunlu olmalı.

anılkürek
09-03-2008, 16:32
din dersini vermek kimseye kalmammış din eğitiminni aile verir düşüncesinden yanayım

yusuf
09-03-2008, 16:37
İnsanın Allahı- peygamberi-Kuranı-tanıması kötümü?yoksa dinsiz olmasımı kötü? birde alevi islam sacmalığı cıktı böyle şey yok kardeşim islam(kardeşlik demektir barış demektir)müslümanlık tektir Kuran,sünnet tir bunları öğrenmek cokmu zor anlanıyorum

katal-1964
09-03-2008, 16:48
din dersi tabiki zorunlu olmalı.dışarıda cahil kafalardan dinini öğreneceğine okullarda ilmi olarak öğren meleri çok daha doğru olur:45:

sakarxa
09-03-2008, 17:24
olurmu öyle şey ya din dersleri kalkarsa zaten çökmekte olan etnik benliğinden çok kan kaybeden benliğimiz hepten dış güçlerinde etkisiyle soyunu sopunu bilmeyen sadece kendi benliğini düşünen aile kavramıyla alkası olmayan bir nesil yetişeceğine eminim ve malesef bu yolda zaten gitmekteyiz :smiles22:

üstat
09-03-2008, 17:31
arkadaşlar ne yazdığınızı sanıyorsunuz ya hayret birşey türkiye cumhuriyetinde sanki yaşayanların hepsi müslümanmış gibi.
karma topluluğun olduğu bir sınıfa hangi din dersini vermeyi düşünüyorsunuz
kendinizi bir geri cekin de düşünün derim bilginize.

üstat
09-03-2008, 17:37
İnsanın Allahı- peygamberi-Kuranı-tanıması kötümü?yoksa dinsiz olmasımı kötü? birde alevi islam sacmalığı cıktı böyle şey yok kardeşim islam(kardeşlik demektir barış demektir)müslümanlık tektir Kuran,sünnet tir bunları öğrenmek cokmu zor anlanıyorum

bu anket sadece müslümanlar içinmi yapılıyor ark, bence yazdıklarınızı iyi tartalım bazı arkadaşlarımızı üzmeyelim.

Kemal Turan
09-03-2008, 18:15
Bazı mesajları üzülerek okuyorum. Çok şükür müslümanız ve kendi dinimizi öğrenmeyi kim istemez. Ama bunun yeri okullar olmamalı. Alınmak istenen bu kararın altında ne olduğunu sorgulamadan karar veriyoruz. Öyle bir toplum haline getirildik ki alınmak istenen bir kararı sorgulamıyoruz ve olduğu gibi onaylıyoruz. Bu kararın alınmasında MEB lığını eline geçiren tarikatların baskısı var ve kendi amaçları doğrultusunda, okullardaki kendi hocaları vasıtasıyla çocukları Cumhuriyet düşmanı gerekirse ana baba düşmanı yetiştirmeye çalışıyorlar. Ülkemiz İran laştırılıyor ve bizler dinimizin başkalarına baskı ile öğretilmesini alkışlıyoruz.

cetindeniz
09-03-2008, 18:21
Dini olmayanın vatanı olmaz.vatanı olmayanın imanı olmaz.Dinini imanını bilmeyen toplum çürümeye mahkumdur...

İşte bu :45:

kingofsat
09-03-2008, 18:32
Bence zorunlu diye birşey olmamalı,herkez ozgurdur ısteyen eğitimini alır ama zorla deyıl...

aocelikkol
09-03-2008, 19:01
başka türlü yollarla insanın dinini öğrenmesi teşvik edilmeli okullarda zorunlu olarak okutulmamalı

emmi
09-03-2008, 19:08
Yukarıdan aşağı yazılan tüm mesajlara bakıyorumda okuduğunu anlamayanlardan oluşan bu toplumun niye bu hallere geldiği daha iyi anlaşılıyor. Kardeşler din dersi kaldırılmıyor. Sadece zorunlu olmaktan çıkarılıyor ve isteyen alacak bu dersi. Çok mu zor okula gittiğiniz de "Müdür Bey ben çocuğuma din dersi alacağım" demek. Ama kendi apartman toplantılarına bile katılmayı zül gören bir milletten de bu beklenir. Mesajları bu noktayı göz önünde tutarak yazarsanız daha isabetli yorumlarda bulunursunuz düşüncesideyim.
Saygılar.

ibalaban
09-03-2008, 19:14

Peki Koskoca Osmanlı İmparatorluğunda yaşayanlar yönetenler dinsiz miydi?
Orda bir de peygamberlik makamını temsilen halife vardı. ????????

zekigurbuz
09-03-2008, 19:15
Müslüman isek ve TC yaşıyorsak din eğitimi sürmelidir.Benim anlamadığım müslümanız diye geçinenlerin din eğitimine karşı olmaları,özellikle yargının ben bunu anlayabilmiş değilim. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.

tako 2000
09-03-2008, 20:06
mutlak sürede kalkmalıdır,bizim bilmedigimiz o kadar çok okul varki bunlarda din dersi dersliginden çıkartılıp malesef tarikat taraflarına çekilmeye başlandı.eger bir çocuk dini bilgilerini ailesinden alırsa yeterli olur.başka yönlere sapmaya gerek yok.

aliharbiye
09-03-2008, 20:20
Merhaba arkadaşlar öncelikle sayın kosovalı arkadaşıma bu anket için teşekkür ediyorum,Ewet şimdi din dersine gelelelim devammı etsin kaldırılsınmı? tabiii kocaman bir din dersine hayır diyorum,bakınız dinciler şuanda türban için savaşıyorlar onların üniversitlere türbanla girmek istedikleri gibi ve istediklerini yapma hakkını kendilerinde nasıl görüyorlarsa bende okullarda din dersi istemiyorum açık ve net memlekette bir sürü mezhepli insan var bir aleviye veya bir katolik hiristiyan olan çocuklara zorunlu din dersini gösteremezler,neden okullarda DİN dersini zorunlu görme yapmışlar,neden bir alevi ve hiristiyan olan herhangi bir çocuğa TC okullarında din dersini zorunlu bir şekilde gösteriyorlar,çocuğumu zorla türkleştirmeye hakkı yok çocuğum zaten TÜRK doğdu ve ATATÜRKÇÜ ölecek ve çocuma vereceği din dersiyle çocuğumu cumhuriyetçi yapacaklarına inanmıyorum Dünyada kaç din var hangi ırk neye tapıyor onu öğretsinler, ne yanii eğer ben aleviysem veya hiristiyansam benim çocuğuma vereceyi din dersiyle çocuğum zeka düzeyini daha çok yükselteceyine inanmıyorum, din dersi çocuğuma hiçbir şey vermiyecek cehaletten başka okullarda din dersleri yerine bilimsel şeyler öğretsinler okullardaki din dersi ile amaç bellidir zaten.ben okullarda din dersi istemiyorum din cehalet getirir,İnsanı din yaratmadı ama insan dini yarattı.

aliharbiye
09-03-2008, 20:28
:common001:
:ty: :ty: :ty: :45: :present: Siz çiçekler arasında bir çiçeksiniz size ve kültürünüze saygı duyuyorum keşke onlara duyduğumuz saygının çeyreğini bize dussalar ne iii olurdu sağlıcakla kalın en derin sevgi ve saygılarımı sunarım aliharbiye.:ty: :ty: :45: :present:

f47xfenerli
09-03-2008, 20:37
ağaç yaşken eğilir küçük yaşta çocuklarımıza dinini öğretmesek
18 inden sora nasıl olacak bu iş

gezginemlak
09-03-2008, 20:41
okulda din dersi degil arapça dersi vardır.çocuklarımız dinini ahlak dersi adı altında ogrernemzmi sanıyorsunuz? sizin kafaya göre asla ! neden ? allah türkçe bilmez degilmi ?türkçe olarak soylemek daha anlaşilir olmazmi . kesinlikle din dersinin zorunlu olmasına karşiyim .ahlak dersi bence yeterlidir çocuklarımız için saglicakla

tempo63
10-03-2008, 00:46
sAYIN ARKADAŞLARIM.DİN DERSİ MUTLAKA OLMALI.DİNSİZ YAŞAYAN ÜLKE OLURMU.AYIP VALLAHİ.

sistem5
10-03-2008, 00:47
ben alevi deilim ama aleviler ne olucak kardeşlerimmm bence sürmemelii..

Aziz46
10-03-2008, 00:52
:common001:
:ty: :ty: :ty: :45: :present: Siz çiçekler arasında bir çiçeksiniz size ve kültürünüze saygı duyuyorum keşke onlara duyduğumuz saygının çeyreğini bize dussalar ne iii olurdu sağlıcakla kalın en derin sevgi ve saygılarımı sunarım aliharbiye.:ty: :ty: :45: :present:

Tsq..ederim ne mutlu banaqi aynı fiqirdeyiz...Herkes dinci olmus herkes musluman olmusta ..milleti yargılamak kalmıs gavurdu ,dinsizdi, vs.vs...Herkes kendi dinine(nasıl uyguladıgına) kendi işine baksın ..madem cok bılıonuz muslumanlıkta karamet calmak iftira atmak baskasına gavur demekte gunah ...ama işlerine gelmeyınce agızlarına gelenlerı soyluyolar..Kımse kımseye din dersi vermesın merak etmeyın dinini bilen bılıyor ...neyse saygılar...Tsk ederim tekrar..

alone26m
10-03-2008, 00:53
tabiiki devam etmeli...avrupanın tek gayeside bu değğilmi bizim toplumumuzu dininden koparmak sanırım bu gidişle bu isteklerini gerçekleştirecekler gibi görünüyor...bazı dini ne olduğu bilinmeyen kişilerin verdiği karar yüzünden....

banshee8831
10-03-2008, 01:00
müslüman olmama ve yıllardır sıralarda gereksiz istemediğim halde bize yüklenen dersleri vermekle yükümlü olduğuma dayanaraktan söyleyebilirim ki türkiyede'ki eğitim sistemi o kadar dengesiz bir olay ve kimse anlam veremiyor.yetkililer için insanlara zorla ders konu içerek vermek kolay bizim halimizden anlamazlar, olan bize oluyor nasıl olsa.

din dersi konusunda ise çoğunluğumuz müslüman.bu olayları biliyoruz tabi ki de ancak zorunlu olması sıkıcı bir olay.isteyen almalı isteyen almamalı bence.yada bizim dinimizden olmayan insanları neden din özgürlüğünden mahrum edelim ki burası iran-ırak mı?

oerdogrul1
10-03-2008, 02:51
bizler müslüman bir ülkenin çocuğuyuz müslümansak çocuklarımız dinini öğrenmek zorunda evet din dersi mecburi olmalıki mesebini öğrenebilsin mecburi olmalıki dinini tanıyabilsin tabiki yeni bir konu daha bu konuda başlamasını dilerimki kuran kursları açılsın mı

€FSAN€
10-03-2008, 03:36
Hayır!!!

parlatır
10-03-2008, 04:37
sanki dört dörtlük din dersi veriyorlarda kaldır kardeşim kaldır hatta kimlikten hızını alamazsan beynimin içinden kaldır :yell: :yell: :yell:

haklısın arkadaşım kızmakta ama gündem değişikliği için ellerinden geleni yapıyorlar yok din, yok şu, yok bu, dört gün sonra haberlerde bu konu kalmaz,
başka konu bulur bu medya. maksat başörtüsü bence.:yell:

Erdo35
10-03-2008, 05:24
Türbana izin verildiği için, özgürlük dendiği için zorunlu olmamalı. İsteyen almalı.

emmi
10-03-2008, 06:02
Okuduğunu ve duyduğunu anlamayan toplumlar demek ki böyle körler, sağırlar konuşmaları yapıyorlar. Kardeşim kaç kere yazdık bir okuyun Allah aşkına yav. Konu din dersinin kaldırılması değil, zorunlu olsun mu, olmasın mı? Din dersini kaldıran filan yoooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkk. Anladınız mı? Konu mecburi olsun mu, olmasın mı? Cevaplarınızı bu doğrultuda yazarsanız daha anlamlı olacak.
Saygılar.

aliharbiye
10-03-2008, 10:36
Tsq..ederim ne mutlu banaqi aynı fiqirdeyiz...Herkes dinci olmus herkes musluman olmusta ..milleti yargılamak kalmıs gavurdu ,dinsizdi, vs.vs...Herkes kendi dinine(nasıl uyguladıgına) kendi işine baksın ..madem cok bılıonuz muslumanlıkta karamet calmak iftira atmak baskasına gavur demekte gunah ...ama işlerine gelmeyınce agızlarına gelenlerı soyluyolar..Kımse kımseye din dersi vermesın merak etmeyın dinini bilen bılıyor ...neyse saygılar...Tsk ederim tekrar..
O kadar güzel tespitlerin varki gerçekten seni tebrik ediyorum bende buna istinaden bir örnek daha vermek istiyorum bakınız biz laikler mesela türbanlı olmak istiyenlere hiçbişey söylemiyoruz sadece fikirlerimiz bir değil karşı tarafın sloganına bakınız TÜRBANA UZANAN ELLER KIRILSIN ne demek bu şimdi ya bence vahşet başka bişi değil biz size şuyunuz buyunuz vs gibi laflar söylüyormuyuz ASLA HAYIR eee o zaman siz neden bu terbiyesizliği yapıyorsunuz?LAİK TC HEP LAİK KALACAKTIR VE ASLA TAVİZ VERMİYECEKTİR,LAİKLİĞE UZANAN DİLLER İNŞALLAH LAL OLUR..başkada bişi söylemiyorum.

şevki
10-03-2008, 11:48
hiç bir devlet yoktur din siz

muzo
10-03-2008, 11:51
evet uygulamanın devam etmesinden yanayım çünkü bir insanda Allah korkusu yoksa o insandan herşey beklenir onun için Allah korkusunu küçük yaşlarda öğredemezsek çocuk büyüyüp lise çağına geldiği zaman öğretmenin mümkünatı yoktur

yargıç_1
10-03-2008, 11:53
bencede sürmeli dinini bilmeyen kendinide bilmez

madoc23
10-03-2008, 12:47
arkadaslar din dersi zorunlulugu kalkmalıdır bence çünkü verilen din egitimini yetersiz buluyorum;çünkü buders tek taraflı ögretiliyor ve bazı insanlar arasında ileride sorun çıkmasına yol acabiliyor demokratik ve anayasal düzenin hakim oldugu bir ülkede yaşıyorsak insanlara egitim özgürlüğü tanınmalıdır.herkese iyi çalışmalar..

hunter100
10-03-2008, 13:38
Bunlar hep batının bizi dinsezliştirme çabaları ile duyarsız bir türkiye yapıp bir nebze türk ulusunu bitirmek.. Bu onların savaşı savaş illa silah ile yapılmaz bu en büyük savaş şimdi başlamadı ve sonrada bitmeyecek bu savaş hep devam edecek
Önce kültürel yozlaşma sonra televole kültürü sonra din vs vs.. Bu savaşta silahı güçlü olan değil aklı olan galip gelicektir

aliharbiye
10-03-2008, 13:45
Türbana izin verildiği için, özgürlük dendiği için zorunlu olmamalı. İsteyen almalı.
Türbana henüz izin verilmedi yök başkanı zaten akpartinin adamı normalde şimdilik üniversitelere türbanla giriş yasak olmalıydı bakalım ne olacak.

osmann
10-03-2008, 14:18
okulda öğretilen çok yüzeysel bir bilgi.
şu an bu işi memlekette yapan benim bildiğim sadece süleymancılar diye adlandırılan bir cemaat yapıyor.
çarşambadaki mahmut efendi nin kursuda yapıyor diyeceğim ama mimli hocaları, (cüppeli gibi) çarşaflı ve sarıklı cemaati ile çok tepki çektiği için demiyorum...
süleymancılar için diyorum; adamlar kuranı sadece okumasını öğretmiyor. arapçayı öğretiyor. yani okuduğun arapça ayetin ne anlama geldiğini anlıyorsun. aynı ingilizce gibi. sonra tefsir çalışmaları var. ben gördüm süper bir sistem kurmuşlar. bunların yanında okullarda öğretilen hiç mesabesinde. -ki birde bunu nasıl kaldırırız diye uğraşıyorlar. çocukların islamı öğrenmesi neden istenmez? zorunlu derken kimse çocukların gırtlağına basmıyor...hayırlı birşeyler öğretmeye çalışıyor...selametle....

farukk33
10-03-2008, 14:42
Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli , bugun din dersini kaldırırlar yarın türkçe'yi kaldırırlar kürtçeyi koyarlar ül***i böyle bölerler.

Dereboyu
10-03-2008, 19:03
zorunlu din dersi sürmeli.ben ilkögretim ve meslek okulunu isviçrede okudum,orada ilk öğretim sınıflarında tahtanın üstünde haç vardı ve her hafta salı günü papaz gelirdi cüppesiyle 1 saat. hastanelerde odaların kapını üstünde haç var ve rahibeler +papazlar hastalara gecmiş olsun ziyaretleri yaparlar.oradaki din yaşantısını sizlerle paylaşmak ve bilgi sunmak için yazdım.

kılavuzlu
10-03-2008, 19:19
boşluğa düşmemek ve aradabir kalmamak için vede Allahın emirlerini ama tam olarak öğrenmek için.

klak
10-03-2008, 20:32
Evet bence de devam etmeli. Dinimizi yoksa nereden öğreneceğiz.:wave: :wave: :wave:

ibalaban
10-03-2008, 20:56
Ne demek bu ya dinini bilmeyen kendini bilmez, atasını saymaz, milletini sevmez. Bu sözler insanları dinden soğutuyor. Din insanın yüreğindedir. Bu da çeşitli uyarı ve yazılarla komutlarla baskılarla oluşmaz. Din bir başkasına baskı aracı olamaz. Kazanç için kullanılamaz. Din adına insanlar yakılamaz. Bunları yapıp ta ben bunları din adına yapıyorum diyen kişiden ne beklenir. Ben din dersinin okullarda öğretmenler tarafından yönetmelik ve proğramda ne varsa o şekilde öğretilmelidir. Çocuklar din eğitimi adı altında birer Türkiye Cumhuriyeti düşmanı yetiştirilmesine olanak tanınmamalıdır. Oralarda nasıl din eğitimi yapıldığı örnekleri çoktur. Bizim köyün imamı çocuklara ilk önce Ulu Önder mustafa Kemal Atatürk'ü kötüleyici sözlerle başlamış. "Taş Kemal, Beton Mustafa" gibi gerçi zorda olsa başka yere gönderildi ama daha görmediğimiz niceleri var. Burada maksat çocukların dindersi değil farklı bir şey var. Dikkatli olmak gerekir.

alusta
10-03-2008, 21:02
Dini eğitim, tüm eğitimlerden önde olmalı. İyi bir müfredat ile, ortalama islam öğretilmeli. Cemaat, tarikat vs. gibi akımların etkisinden uzakta temel bir eğitim verilmeli. Fazlasını, kişi daha sonra öğrenir. Eğer bu konu ihmal edilirse, cemaat veya sapık kişiler eline kalan gençliğin ne olacağını tahmin etmek zor değil.

farukk33
10-03-2008, 21:07
sistem5 alevileri düşünmüşsün arkadaşım kürtleri de düşün onlarda kürtçe okumak ister ozaman ne olacak herkezi düşünürsen zorunlu ders kalmaz

ekrem956
10-03-2008, 21:18

selam az da olsak bu düşüncede olanları görmek sevindirdi beni,
keşke yazımızı yazmadan bir daha düşünsek diyorum,saygılarımla.

ekrem956
10-03-2008, 21:20
Ne demek bu ya dinini bilmeyen kendini bilmez, atasını saymaz, milletini sevmez. Bu sözler insanları dinden soğutuyor. Din insanın yüreğindedir. Bu da çeşitli uyarı ve yazılarla komutlarla baskılarla oluşmaz. Din bir başkasına baskı aracı olamaz. Kazanç için kullanılamaz. Din adına insanlar yakılamaz. Bunları yapıp ta ben bunları din adına yapıyorum diyen kişiden ne beklenir. Ben din dersinin okullarda öğretmenler tarafından yönetmelik ve proğramda ne varsa o şekilde öğretilmelidir. Çocuklar din eğitimi adı altında birer Türkiye Cumhuriyeti düşmanı yetiştirilmesine olanak tanınmamalıdır. Oralarda nasıl din eğitimi yapıldığı örnekleri çoktur. Bizim köyün imamı çocuklara ilk önce Ulu Önder mustafa Kemal Atatürk'ü kötüleyici sözlerle başlamış. "Taş Kemal, Beton Mustafa" gibi gerçi zorda olsa başka yere gönderildi ama daha görmediğimiz niceleri var. Burada maksat çocukların dindersi değil farklı bir şey var. Dikkatli olmak gerekir.

tşk dostum aynen katılıyorum.

sistem5
10-03-2008, 22:25
sistem5 alevileri düşünmüşsün arkadaşım kürtleri de düşün onlarda kürtçe okumak ister ozaman ne olacak herkezi düşünürsen zorunlu ders kalmaz

bnm bir cok arkadasım var sivastan kürt ama kürtleri sevmezzz siz öyle diyorsunuz ama içimi bilmiyorsunuz bnm BEN TÜRKÜM NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE SÖYLEYEMEYENLER UTANSIN ARKADAS.

Only the registered members can see the link

daima dalgalanacakkkkkkk

demir2768
10-03-2008, 22:55
el atmadık bir dinimiz kalmıştı onada karıştılar avrupa birligi diye diye acaba daha nelerden vazgeçecegiz bir soru soralım kendimize acaba bizmi muhtacız avrupa birligine yoksa onlarmı muhtaç bizlere iş gücü bizde genç nüfus bizde gelişmeye en yatkın bizleriz bunlara karşılık neden hep biz taviz veriyoruz ülke olarak dik duruşumuzu sergilesek inanın onlar bizim ayağımıza gelirler.DİNSİZ DEVLET OLMAZ DEVLETSİZ DİN OLMAZ :nono:: :nono:: :nono::

gumus-45
10-03-2008, 23:11
eğer biz islam devleti isek, özümüzden kopmamamız için din eğitimi şart.çünkü zamanında alınmayan eğitimin telafisi olmuyor.herkese iyi akşamlar.

ekrem956
11-03-2008, 00:37
--------------------------------------------------------------------------------

Fethullah'a dokunan yanıyor...

Fethullah Gülen’in “beraat” kararının Yargıtay tarafından onaylanması ve aynı günlerde, kararı temyiz eden Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Salim Demirci’nin Youtube’a düşen kaseti, “Gülen’e dokunan yanıyor” yorumlarına neden oldu.

Daha önce de, Gülen hakkında dava açan eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in Rus kadınlarla alem yaparken çekilmiş gizli görüntüleri ortaya çıkmıştı.Savcı Yüksel zor duruma sokan bu olaydan sonra da, Gülen hakkında suç duyurusunda bulunan Yazar Ergün Poyraz’ın, Ümraniye’de elegeçirilen elbombaları soruşturması kapsamında tutuklanıp cezaevine konuldu. Savcı Yüksel, Yazar Poyraz ve son olarak Savcı Demirci’nin başlarına gelenleri büyük bir komplonun parçaları olarak yorumladı.

Temyize gitti, kasetler ortaya çıktı

- Savcı Salim Demirci:
Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Demirci, Fethullah Gülen’in “şeriat devleti kurmak amacıyla terör örgütü oluşturmak” suçundan cezalandırılmasını istemiş ancak mahkeme beraatine karar vermişti. Demirci, Yargıtay’a başvurarak “beraat” kararını temyiz etmişti. Savcı Demirci’ye ait olduğu ileri sürülen ses kayıtları geçtiğimiz günlerde “Youtube”a düştü. Demirci’ye ait olduğu ve 2006 yılında kaydedildiğ iddia edilen görüntü ve ses kayıtlarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiyelilik” çıkışı ve dönemin Diyarbakır Valisi Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ağır sözlerle eleştiriliyor.

Nuh Mete Yüksel’in görüntüleri yayınlanmıştı

- Eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel:
Savcı Nuh Mete Yüksel, Gülen Cemaati’nin başta Milli Eğitim ve Emniyet teşkilatı olmak üzere bütün devlet kadrolarına sızma çalışmaları yaptığını iddia etmişti. Bir süre sonra ise Nuh Mete Yüksel’in Rus kadınlarla âlem yaparken görüntüleri ortaya çıktı ve görevinden alınarak, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na verildi.

Suç duyurusunda bulundu, şimdi hapiste

- Gazeteci Ergün Poyraz:
“MNP’den RP’ye ihanetin belgesi” isimli kitabın yazarı olan Gazeteci Ergün Poyraz, 1999 yılında Fethullah Gülen hakkında DGM Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ergün Poyraz, DGM’de verdiği ifadede Gülen Cemaati’nin asıl amacının demokratik laik düzeni yıkmak ve yerine şeri hükümlere dayalı bir şeriat düzeni kurmak olduğunu iddia etmişti. Ümraniye’de yakalanan elbombaları soruşturması ve “Ergenekon” operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Poyraz, yaklaşık 7 aydır cezaevinde bulunuyor.

Gülen’i dinleyen polisler yargılandı

- Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ve Yardımcısı Osman Ak:
Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ve yardımcılarının Fethullah Gülen’i izinsiz olarak dinledikleri ortaya çıkmış Gülen’le ilgili raporların, DGM’ye gitmesinden hemen sonra patlayan skandalda, Saral’a bağlı olarak çalışan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak, İstihbarat Şube Müdürü Ersan Dalman, İstihbarat Müdür Yardımcısı Zafer Aktaş’ın başını çektiği bir grup polis yargılanmıştı.

Kenthaber...

cetindeniz
11-03-2008, 01:15
Türbana henüz izin verilmedi yök başkanı zaten akpartinin adamı normalde şimdilik üniversitelere türbanla giriş yasak olmalıydı bakalım ne olacak.

Aslında bu günlerde siyasetimizde kim patron kim muhalefet vede kimlerin kararları geçerlidir belli deyil bu durum gösteriyorki umarım olmazda ül***i olmadık kırizlere düşmesinden korkuyorum artık meclis kararları önemsenmiyor

€FSAN€
11-03-2008, 01:56
Okuduğunu ve duyduğunu anlamayan toplumlar demek ki böyle körler, sağırlar konuşmaları yapıyorlar. Kardeşim kaç kere yazdık bir okuyun Allah aşkına yav. Konu din dersinin kaldırılması değil, zorunlu olsun mu, olmasın mı? Din dersini kaldıran filan yoooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkk. Anladınız mı? Konu mecburi olsun mu, olmasın mı? Cevaplarınızı bu doğrultuda yazarsanız daha anlamlı olacak.
Saygılar.

HAYIR (olmasın)!!!!!!!!!

Simba
11-03-2008, 20:42
Hadi supersatforum oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.

bulletfromhell
11-03-2008, 20:55
bu tartışma çok su kaldırır...benim önerimde şu...zorunlu din dersi yerine zorunlu terbiye ,zorunlu nezaket,zorunlu adamlık ve zorunlu ahlak dersleri konulup insanlara terbiye ,nezaket adamlık ve ahlak dört dörtlük öğretilsin,bu ül***i hiç bi güç tutamaz...din dersi almak isteyenede şu andaki gibi içi boş bir ders değil,adam gibi öğretilen,içine bidatlar,uydurma tercümeler sokulmamış dört dörtlük bir Kuran-ı Kerim dersi koyulsun...ha birisi Kuran-ı Kerim'i öğrenmek istemiyosa paşa ***fi bilir....bildiği ve bilmediği şeylerin artı ve eksilerini kendi yaşar...ama adamlık,terbiye,nezaket ve ahlakı öğrenememiş bi adam bu ül***e hiç bişey katamaz...selametle

sarıkanarya_41
11-03-2008, 21:04
cocuklarımıza allah korkusunu ogretmelıyız<.

rbaydar
11-03-2008, 21:16
Din eğitimi doğuştan kardeşim Hz. Ademden başladı kıyamete kadar sürecek.......

Kafirler istemesede ALLAH nurunu tamalayacaktır.

hikmet abi
11-03-2008, 22:02
zorunlu din dersi çok saçmadır ve ilkeldir.

troy
11-03-2008, 22:19
insanlara dini hiçbir zaman zorla dayatmazsınız bu yanlı ve taraflı olmaktır.din kişinin vicdan hürriyetine bırakılmalı eğerki kişiler baskı yolu ile birşeyler yapabilceklerini sanıyor ise en büyük hatayı yaparlar bırakın insanlar dinini kendi içlerinde yaşasınlar senini doğrun bana yalnış benim doğrum sana yalnış olmasın zorla güzellik olmaz her zaman karşılıklı bir anlayış içersinde olmalıyız toplumun refahını düşünmek en büyük vazifemiz olmalı.MUTABIK OLALIM

sahin47
11-03-2008, 22:22
bencede sürmeli hemde dahada geliştirilerek çocuklarımıza daha iyi anlatılmalı dinimiz. o zaman adil ve dürüst insanlar yetiştirebiliriz.

sarıkanarya_41
11-03-2008, 23:25
bencede sürmeli hemde dahada geliştirilerek çocuklarımıza daha iyi anlatılmalı dinimiz. o zaman adil ve dürüst insanlar yetiştirebiliriz.

ne guzelde acıkladın benımde anlatmak ıstedıgım buydu ama bırılerı dusuncelerımı bu aksam sarstı.lafımın devamını getırdın.ellerıne saglık.:present:

sarıkanarya_41
11-03-2008, 23:26
Din eğitimi doğuştan kardeşim Hz. Ademden başladı kıyamete kadar sürecek.......

Kafirler istemesede ALLAH nurunu tamalayacaktır.

bııyoruz elbette ama egıtımsız ınsan yoldan cıkabılıyor.tıpkı dınımızı ab ugruna rezıl etmek ısteyen o sıyasetcıler gıbı...

ekrem956
12-03-2008, 02:33
bu tartışma çok su kaldırır...benim önerimde şu...zorunlu din dersi yerine zorunlu terbiye ,zorunlu nezaket,zorunlu adamlık ve zorunlu ahlak dersleri konulup insanlara terbiye ,nezaket adamlık ve ahlak dört dörtlük öğretilsin,bu ül***i hiç bi güç tutamaz...din dersi almak isteyenede şu andaki gibi içi boş bir ders değil,adam gibi öğretilen,içine bidatlar,uydurma tercümeler sokulmamış dört dörtlük bir Kuran-ı Kerim dersi koyulsun...ha birisi Kuran-ı Kerim'i öğrenmek istemiyosa paşa ***fi bilir....bildiği ve bilmediği şeylerin artı ve eksilerini kendi yaşar...ama adamlık,terbiye,nezaket ve ahlakı öğrenememiş bi adam bu ül***e hiç bişey katamaz...selametle

katılmamak yanlış olur:45:

Editor
12-03-2008, 02:46
bu tartışma çok su kaldırır...benim önerimde şu...zorunlu din dersi yerine zorunlu terbiye ,zorunlu nezaket,zorunlu adamlık ve zorunlu ahlak dersleri konulup insanlara terbiye ,nezaket adamlık ve ahlak dört dörtlük öğretilsin,bu ül***i hiç bi güç tutamaz...din dersi almak isteyenede şu andaki gibi içi boş bir ders değil,adam gibi öğretilen,içine bidatlar,uydurma tercümeler sokulmamış dört dörtlük bir Kuran-ı Kerim dersi koyulsun...ha birisi Kuran-ı Kerim'i öğrenmek istemiyosa paşa ***fi bilir....bildiği ve bilmediği şeylerin artı ve eksilerini kendi yaşar...ama adamlık,terbiye,nezaket ve ahlakı öğrenememiş bi adam bu ül***e hiç bişey katamaz...selametle:present: :present:

ercanakman
12-03-2008, 18:56
''Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşü ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamağa çalışıyoruz. Kaste ve Fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermiyeceğiz."

Mustafa Kemal ATAÜRK

osetyalı
13-03-2008, 18:50
din dersi tabiki verilmeli.devlet kontrolünde verilmezse bu iş karanlık köşelere taşınır ve din dersi adı altında gençlerin beyinleri yıkanmaya başlanır.bunu böyle düşünürseniz bu konunun ne kadar sıkıntılı olduğunu görürsünüz arkadaşlar.ayrıca bu eğitimin kime ne zararı olur,memleketin çoğunluğu müslüman olduğuna göre? başka bir dinide ayrıca öğrenmek isteyenin önünde herhangibir engel yok bildiğim kadarıyla,isteyen hertürlü kaynağı bulabiliyor bu ülkede.

cetindeniz
13-03-2008, 23:35
insanlara dini hiçbir zaman zorla dayatmazsınız bu yanlı ve taraflı olmaktır.din kişinin vicdan hürriyetine bırakılmalı eğerki kişiler baskı yolu ile birşeyler yapabilceklerini sanıyor ise en büyük hatayı yaparlar bırakın insanlar dinini kendi içlerinde yaşasınlar senini doğrun bana yalnış benim doğrum sana yalnış olmasın zorla güzellik olmaz her zaman karşılıklı bir anlayış içersinde olmalıyız toplumun refahını düşünmek en büyük vazifemiz olmalı.MUTABIK OLALIM

Böyle yanlış düşüncelerden dolayı başımıza dertler açıyoruz bu konu çok hassastır dediğiniz gibi öyle kolay deyildir

Simba
15-03-2008, 22:32
Anketimiz Kapanmıştır Herkese teşekkurler