PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Geyikli Vodafone'da ayrıntıya dikkat

WYATT_EARP
05-04-2008, 00:29
Geyikli reklamları ile dikkatleri çeken, Vodafone’nun kampanyasındaki hileye yönelik uygulamalar tüketicinin tepkisini çekti. İşte kampanyanın abonelerden saklanan yönleri:

Haber: Hakan GÖKSEL

Televizyon ekranlarında 'geyik reklamı' ile dikkatleri çeken GSM operatörlerinden Vodafone’nun, kampanyası geyik çıktı. Reklamlarda tüketiciyi yanıltabilecek ifadelerle reklamlarını sürdüren Vodafone'un 'Geyik Kampanyası'nın ayrıntıları şöyle:

Vodafone faturalı hat abonesi iseniz veya vodafone'dan kontörlü hatlarınız varsa aktif olarak kullandığınız, 30 Nisan'a kadar açık tutmanız isteniyor. Günün herhangi bir saatinde, (gece gündüz yani 24 saat) Vodafone'dan alacağınız 'süpriz' olarak nitelendiren mesajı 30 dakika içerisinde 'geyik' yazıp cevaplamak için; mesajın geldiği süre itibariyle sadece bir saatiniz olacak. Üstelik ücretsiz dakikaları kazanmak için atacağınız mesajda 2 kontör veya bir mesaj bedelini ödüyorsunuz.

GECE YARISI KİMİ ARAYACAKSINIZ?

Mesajı cevapladıktan sonra hediye dakikalara (30 dk) ilişkin onay SMS'i aldığınızda belirtiklen süre içerisinde kontörü kullanmadığınız takdirde dakikalar iptal edilecek. (Örneğin gece yarısı saat 3'te aldığız bir mesajı cevapladınız, kazandığınız dakikaları harcamak için sevdiklerinizi uykusundan uyandırıp kallavi bir hakaret duyma ihtimaliniz var ya da hediye dakikaları aldığınızda diğer ülkelerdeki vodafone abonesi yakınlarınızı da ararsanız bedava dakikalar size sağlam bir fatura olarak dönebilir.)

Tüketici ise şu konularda yeterince bilgilendirilmiyor:

Yayınlanan reklamda, kazanılan ve kullanım zamanı sınırlı olan hediye kontörler Tüketiciye neden 'istenildiğinde kullanabilir' biçiminde sunuluyor?

Aramalar'ın sadece yurtiçi aboneleri kapsadığı ve vodafone'u sınırlı olduğu neden yeterince belirtilmiyor?

Ve nihayetinde bu kampanyayla aktif abone sayısını tespit etmek gibi bir istatistiki veri mi elde edlmek isteniyor?

Vodafone'un müşteri kayıtları ve bilgileri bu konuda yetersiz mi?

Ve merak edilen hususlardan bir tanesi de 'Geyik candır' ifadesinin açılımı nedir?

Mesajlar özellikle kapalı telefonlara mı gönderiliyor?

Only the registered members can see the link

Simba
05-04-2008, 00:38
Bana birkere geldi başkada yok bekliyoruyz bakalım:)

hallederiz
05-04-2008, 09:57
bunlardanda başka ne beklenebilirki zaten

yargıç_1
05-04-2008, 11:05
geyik diye boşa reklam yapmaımışlar demekki geyik muhabbetiyle kandıracaklar milleti..

bengimuzik
05-04-2008, 11:09
Dün Banada Mesaj Geldi Baktım Ve Güldüm:8[1]: Mesajı Sildim
Bu Tür Aldatmacalar Bize Gelmez Kardeşim Türk Telekomda Öyle
100 Kontör Veriyodu, Ama Gece 10 Dan Sonra Kullanabilirsin Diyordu
lazım Değil Kardeşim Hiç Kimse Menfaaati Olmadan Kimseye Bir Şey Vermiyor Verse de Olmadık Zamanlar Seçiliyor.Yani Bizleri Küstürüyorlar. İhtiyacı Olan
geyik Yapsın Benim İhtiyacım Yok.!!!!!!!

kanmur
05-04-2008, 11:31
bana dun geldi ve hemen kabul edip 30 dakika arkadaslarımla muhabbet ettim.hemde 2 kontore.
bence guzel bir kampanya...

simeda
05-04-2008, 11:50
bu boynuzlu bir kampanya oldu

home
05-04-2008, 17:04
Bana 2 defa geldi ilkinde yakaladım 15 dk konuştum daha sonra sabah telefon kapalıyken gelmiş geyik bana darılmış :wave:

rexsi
05-04-2008, 17:28
Dün Banada Mesaj Geldi Baktım Ve Güldüm:8[1]: Mesajı Sildim
Bu Tür Aldatmacalar Bize Gelmez Kardeşim Türk Telekomda Öyle
100 Kontör Veriyodu, Ama Gece 10 Dan Sonra Kullanabilirsin Diyordu
lazım Değil Kardeşim Hiç Kimse Menfaaati Olmadan Kimseye Bir Şey Vermiyor Verse de Olmadık Zamanlar Seçiliyor.Yani Bizleri Küstürüyorlar. İhtiyacı Olan
geyik Yapsın Benim İhtiyacım Yok.!!!!!!!
:present::present::present:
yaw bunlar milleti geyik yaptı

DEJAVU®42
05-04-2008, 17:44
adı üstünde geyik muhabetti işte bunlardanda bu beklenir başka türlü yapsalar şaşardım zaten...

sakarxa
09-04-2008, 14:41
evet yaa geyikleri darıltmayalım beyler ha ha ha:D

Simba
14-04-2008, 22:23
Only the registered members can see the link sıralar reklamlarda Vodafone'un geyik reklamlarını görmeyeniniz yoktur heralde. Kimilerine göre itici kimilerine göre ise dikkat çekmeyi başarabilen başarılı bir reklam. Uygulama ile ilgili bilgiler edinmek ve gecikmelerden kaynaklanabilecek kontör kayıplarını önlemek için haberin devamını okumanızda fayda var.

Telefonunuza gelen mesajı cevapladıktan sonra "Bedava 30 dakika süre kazandınız" şeklindeki mesajı beklemelisiniz. Mesajı cevaplayıp hemen konuşmaya başlayanlar telefonu kapattıklarında kontörlerinin gittiğini görecekler.
Telefonunuza gelen mesaja en geç 45 dakika içinde cevap vermeniz gerekiyor. Eğer bu süre içerisinde cevap veremezseniz bedava süre kazanamıyorsunuz.
Bedava süreniz başladığına dair mesaj alıyorsunuz. Bu mesaj telefonunuza geldikten sonra kazandığınız 30 dakika süreyi, yine 30 dakika içerisinde bitirmeniz gerekli.
Kazandığınız 30 dakikayı sadece Vodafone abonelerini ararken kullanabiliyorsunuz.
Tüm Vodafone abonelerine mesaj gönderebiliyorsunuz.
Kampanyaya katılım için gönderilen SMS’ler ücretsiz.

byfatih
14-04-2008, 22:44
ne alakası var herkese gece gelmiyoki gündüz gelende var.hem şimdi kontorde gitmiyor.adamlar 1. yıl diye yapmışlar bizim millette beğenmiyor.isteyen kabul eder isteyen etmez.adamların günahı ne yani

armanc1
14-04-2008, 22:55
bu milleti ancak kandırarak sahte şeyler satıyorlar dürüst ,ahlaklı , namuslu , vijdanlı , şerefli , itibarlı vede gerçek esnaflar az kalmış . dahada yazacaktım ama forum kurallarına uyuyorum yoksa yazıların devamı hiç iç açıcı değil kusura bakmayın yaw moralımı bozuyorlar....

demir2768
14-04-2008, 23:03
yazık çok yazık bunlar gerçekten milletle kafa buluyorlar geyik, bedava kontür,hediye mesaj verecegine fiyatları aşagı çekseler olmazmı ?

MUTAF
14-04-2008, 23:17
bu konuyu okurken bile reklamlarda çıktı. ince ayrıntıları kaçırmamak lazım.

home
15-04-2008, 02:02
ne alakası var herkese gece gelmiyoki gündüz gelende var.hem şimdi kontorde gitmiyor.adamlar 1. yıl diye yapmışlar bizim millette beğenmiyor.isteyen kabul eder isteyen etmez.adamların günahı ne yani

Kontör gitmiyor dersen yanılırsın bizim 2 arkadaştan tam 50 şer kontör gitti hemde 15dk görüşme ile daha 15 dk konuşsa bi 50 kontör daha gidecekti sanırım. :wave:

MORA
16-04-2008, 21:16
bu saçma bir kampanya diğer operatörden vazgeçmem...

kucer06
16-04-2008, 21:21
Bencede çok saçma bir kampanya.

umuter
16-04-2008, 21:40
bana iki kere geldi ihtiyacım olmadığı için kabul etmedim
ama konuşmayı çok sevenler için iyi bir avantaj neden bu kadar herkes kötülüyor anlamadım istemediğiniz sürece sizden hiç bir şey almıyorlar ki
eğer isterseniz de sadece 2 kontör karşılığında yarım saat bedava konuşuyorsunuz .
herşeyi de kötü gözle görmemek lazım

Simba
16-04-2008, 21:41
ama konuşmayı çok sevenler için iyi bir avantaj neden bu kadar herkes kötülüyor anlamadım istemediğiniz sürece sizden hiç bir şey almıyorlar ki
eğer isterseniz de sadece 2 kontör karşılığında yarım saat bedava konuşuyorsunuz .
2 kontor almıyorlar artık .Ben bu kampanyayı begeniyorum kim ne derse desin

uydu_111
17-04-2008, 18:58
kanpanya harika kontürde gitimyo onerden cıktı anlamtım ben ben 30 adakka konustum hiç kontürüm yoktu hem kontür gidiyo diyenler sıkıooo:wave:

uokullu
17-04-2008, 19:20

uzman_elhan
17-04-2008, 19:21

ben senin yerinde olsam kabul ederim ücretsiz 30 dak.

Admin
17-04-2008, 19:29

Arkadaşım burası yolgecen hanı degil yazılarına dikkat et serefsizler vs ne oluyor bu? Başımızı belayamı sokacaksınız:devilprv:

diyot
17-04-2008, 20:57
sorun yok bende denedim 28dk felan konuştum sadece birkişiyle değil kontör felan gitmedi:)fazla kontör gider diye ilkinde denememiştim ikinciye msj geldiğinde 5kontörüm vardı deniyim dedim denedim sonunda baktımda 5kontör duruyordu:)

dayı83
18-04-2008, 18:43
geldi sildim gitti.

uzman_elhan
18-04-2008, 19:04
geldi sildim gitti.

neden sildin bak bir daha gelecek geldimi birisini ara üçretsiz nasıl olsa konuş 30 dak