Orijinalini görmek için tıklayınız : Aldıgınız Ucretle Geçinebiliyormusunuz?
Bu haftaki anketimizin konusu aldıgınız ücretle geçinebiliyormusunuz?Malum enfalasyon son zamanları baya hortladı hem bir hafta bu konuyu tartışalım hemde ankete dökelim istedik..
Anketimize lütfen siyasi partileri vs seyleri karıştırmayın siyasi mesajlar silinecektir..
pencere77
22-04-2008, 00:26
ilk oyu ben kullandım.:):)
Allah'a şükür geçiniyorum.Allah olmayanlarada versin.
ilk oyu ben kullandım.:):)
Allah'a şükür geçiniyorum.Allah olmayanlarada versin.
Bekar oldugum halde eve 2ci ve 3 cü maaş girmezse geçim zor bir ekmek 0.75 ytl 6 ekmek alsak 4 ytl gibi para ediyor ayda 120 ytl düşünün elektrik su ev teli adsl cep kontoru falan hesaplarsak bir kenara para bırakmak malesef zor:frown:
kanaryam1950
22-04-2008, 00:51
bekarım şu an için sorun yok çok şükür ama şartlar belli geçinmek zorr
pencere77
22-04-2008, 01:11
Bekar oldugum halde eve 2ci ve 3 cü maaş girmezse geçim zor bir ekmek 0.75 ytl 6 ekmek alsak 4 ytl gibi para ediyor ayda 120 ytl düşünün elektrik su ev teli adsl cep kontoru falan hesaplarsak bir kenara para bırakmak malesef zor:frown:
0.75 olan ekmek nerede satılıyor.:49: :49: :49: 0.40 kuruş buralarda
DEJAVU®42
22-04-2008, 04:40
bende bekarım ve bu ücretlerle ve bu pahalıkla zor gecim hele asgari ücretlinin yerinde olmak bile istemiyorum bir de bu arkadaşımız istanbul gibi yerde ise allah yardımcısı olsun demek geliyor icimden...
hallederiz
22-04-2008, 09:38
15 kişi evet demiş acaba nasıl geçiniyor merak ediyorum
harputlu2332
22-04-2008, 09:41
Ben Geçinebiliyorum Allaha şükür... ama Geçinemeyen çok....
uzman_elhan
22-04-2008, 09:47
çok zor olsada geçiniyoruz allah şükür boş durmuyoruz ...
ultra-mehmet
22-04-2008, 10:12
Türkiye'nin metropol yerlerinde gencinmek zordur ancak bir ailede birden fazla çalışanla geçine biliyo..
maaşım az ama allahtan ev benim. yoksa yettiremem...
birde fazla lüks üm yok. arada bir arttırabilirsem kitaba para veriyorum...
Haa birde çocuk yok henüz...onuda hesaba katmalı...
selametle...
birde
Bence yanlış anlaşılabilir "geçinebilmek" lafı...aza kanaat edip kirasını ve mutfağı ile faturalarını ödeyen bir insan geçine bilir. ama bunun yanında markalı elbiseler hafta sonu gezmeleri olursa yetmez...tabi bunlar yapılmasın demiyorum ama ayağınıda yorganına göre uzatması lazım...ben mesela marka giyemem. giyersem açıkta kalırım... :)
selametle...
orun0774
22-04-2008, 11:03
Allaha şükür aldığım maaş bana yetiyor.mecbur yetirmek zorundayım zaten .maaşım ne kadar ona göre harcama yaparım.
caglar684
22-04-2008, 11:22
Birikim falan yapmak çok zor. Ev kira düğünden kalan borçlar falan derken ancak karın tokluğu.
bu devirde geçinmek malesef zor arkadaşlar bende bekarım iş yerim var ama bi kenara para koyupta geçinemiyorum iş yeri kira allah tüm çalışanların rızkını versin
Seferihisarlı
22-04-2008, 13:01
Günümüz şartlarında geçinmek çok zor ama Yinede çok şükür Allaha...
çok şükür geçiniyoruz
selametle
aliharbiye
22-04-2008, 13:22
ne mutlu tok yatıp eve bakabilene !.......hele hele bu zamanda........
emekli maaşıyla nekadar geçinilirse bende o kadar geçiniyorum,pardon geçindirilmeye mecbur bırakılıyorum.saygılar
Commando
22-04-2008, 14:48
Bu günümüz şartlarında emekli olup, geçinmek çok zor ama; Allah'a çok şükür idare ediyoruz...
yargıç_1
22-04-2008, 15:22
bende bekar olduğum için suanda problem yok ama evli olanlar için zor
ben bir tv tamircisiyim,bu ülkede asgari ücret 480 ytl civarında yani en az ücret kimsede bununla geçinemiyor zaten,oysa esnafın durumu çok daha vahim şimdi tv niz arızalandı ve yaptırcaksınız,usta 20 ytl işçilik istiyor 20 de masraf eşittir 40 ytl: yook kalsın usta sen topla tv yi ver zaten yenisi kaç para ki? ee şimdi soruyorum ben asgari ücret kazanabilmek için ayda kaç tv tamir edeceğim ve ne kadar işçilik isteyeceğim kaç kişinin her yıl tv si arızalanır?bunlardan kaçı mutlaka tamir ettirir?ev kira dükkan kira muhasebe dernek vergi elektrik su tlfn.bunlar uzar gider ben bu ankete katılmam bile..bırakın geçinmeyi esnaf aç aç....
ALLAH 'a şükür geçinip gidiyoruz ama şartlar gerçekten çok ağır ve insanı çok fazla zorluyor özellikle tek maaş giren evlerde yaşam şartları o kadar zor oluyor ki ALLAH hepimizn yardımcısı olsun inşallah
0.75 olan ekmek nerede satılıyor.:49: :49: :49: 0.40 kuruş buralarda
buralarda,da 300gr 0,60 ytl ne yapalım
mehmet07
22-04-2008, 18:41
şu an iyi geçinebiliyorum geçinemeyenlere allah kolaylık versin
Bekar olduğum için sorun yok.Evliler için zor olsa gerek Allah yardımcıları olsun
Arakadaşlar merhaba yenı uyeyim bende xcruiser xdsr 300 var yazılımınıda ındırdım ama nasıl atılıyor bana yardımcı olursanız sevınırım.
Elhamdulillah Fevkalade Geciniyor Ayni Zamanda Parada Biriktiriyoruz.
Gecinemiyoruz Diyenler Ya ŞÜkÜr Etmeyİ Bilmiyorlar Yada......
hayır çünki ne zaman bu ülkede kanun ve düzen oturursa işte o zaman herkes rahata kavuşur...
ZaLiMFeLeK
22-04-2008, 20:52
Geçinmek zor. 2 maaşlı aileyiz servisler çocukların dershaneleri harçlıkları derken muhtaç değiliz ama ömür geçiyor ve biz kötü günnler için hiç bişey artıramıyoruz. toplu bir ihtiyacımız olsa bankaydı faizdi ancak öyle çözebiliriz.
Allah herkese yardım etsin.
Arkadaşlar emeklileride düşünün, ben şahsen ayın sonunu zor getiriyorum.
multimax1972
23-04-2008, 00:45
Çok şükür karnımız doyuyor ,maaş dersen ancak 30 dakika duruyor cebimde yinede şükürler olsun bide olmasaydı
bende aldıgım maasla gecinebiliyorum bizler nankoruz biraz hayat insanı degiştirir aldıgınız ucretin 2,3,5,10 katınıda alsanız daha fazlasını istersiniz harcamalarınızda ona gore artacaktır ve yine yetmiyor diyeceksiniz kanaat etmrk lazım
zabataygatör
23-04-2008, 08:04
Arakadaşlar merhaba yenı uyeyim bende xcruiser xdsr 300 var yazılımınıda ındırdım ama nasıl atılıyor bana yardımcı olursanız sevınırım.
millet ekmek derdinde sen uyduya yazilim pesinde:D :D konuyla ilgili yere konu acman gerekiyor
Allaha çok şükür emekli maaşı ile nasıl geçinebiliriz afrikalılara dönmemek için idare etmeye çalışıyoruz yaş 58 damlarda çanak çömlekle uğraşıyoruz
sarıkanarya_41
23-04-2008, 18:11
allaha sukur rızkımızı alıyoruz gecınıyoruz.allah ıhtıyacı olanlara yardımcı olsun.yar ve yarınlarınız olsun.
bütün mesajları okudum ve genelede izlenim şu:"şartlar çok ağır ama yine de herkes haline şükür ediyor"inşallah mevlam en kısa zamanda ülkemiz üzerinde ki şu kara bulutları kaldırırda köylü esnaf emekli hepimiz aydınlık günlere kavuşuruz ve belimiz büken şu ağır hayat şartlarından kurtuluruz
sarıkanarya_41
23-04-2008, 18:34
dogru soyluyorsun hocam.