PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım Derneklerinin İhtiyac Sahiplerine Yardım Ettiklerine İnanıyormusunuz?

Simba
12-09-2008, 00:54
Bu haftaki anketimizin konusu Yardım Derneklerinin İhtiyac Sahiplerine Yardım Ettiklerine İnanıyormusunuz?

Görüş ve yorumlarınızı 7 gün boyunca bekliyoruz arkadaşlar.Biraz gundemde olan bir konu oldugu için bu konunun siyasi yonlere cekilmesini istemiyoruz sadece düşüncelerinizi belirtirseniz yada hangi derneklere yardım edilecegi konusunda tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

pencere77
12-09-2008, 00:56
Ben şahsen inanıyorum.Başta deniz feneri olmak üzere kimse yok mu? ihh gibi derneklerin bu derneklerin önde gelenleri.yıllardır yaptıkları ortada.
isteyen inanır isteyen inanmaz.

ilk oyuda ben kullandım.evet olarak :):)

alkara
12-09-2008, 01:12
Ben şahsen inanıyorum.Başta deniz feneri olmak üzere kimse yok mu? ihh gibi derneklerin bu derneklerin önde gelenleri.yıllardır yaptıkları ortada.
isteyen inanır isteyen inanmaz.

ilk oyuda ben kullandım.evet olarak :):)
Ben de arkadaş ile aynı düşüncedeyim.Bu dernekler gerçekten işini iyi ve dürüst yapan kurumlardır.Üstelik sosyal devlet olayında devletin üstünden büyük bir yükü de almışlardır.yurtiçi yurt dışı yardımları gayet başarılıdır.keşke bunların sayısı daha artsa.
tabi bu işlerde tarağı olmayanlar uzaktan ahkam keserler.gel yardım et desen kuruşunu vermezler.bence yapılan olumsuz haberlerin ardında bazı içi hesaplar var.
ben elimden geldiğince yardım ediyorum bu kurumlara.:45: :present:

yargıç_1
12-09-2008, 01:24
bende yardım ediliyor diye düşünüyorum aksi bi durum olsaydı buzamana kadar çoktan çıkardı ortaya haberlerde çıkan gazetelerde yazılanalar doğru ise vay onların haline vebali çok ağır ödeyemezler.

Admin
12-09-2008, 01:53
Benim görüşümde yardım edildigi yonunde.Ama bazı duyumlarda özellikle kuran kurslarına dagıtılan kurbanların o görevli kişiler tarafından kurs mahayetinde değilde kendilerine aldıkları yonunde baya bizim burada duyumlar olmuştu.

cafi
12-09-2008, 02:52
bence dernekteki kişilerin yapısına bağlı ALLAH tan korkan ve yatığında vijdanı rahat olan insanlar bir kuruşuna dahi dokunmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor fakat beş parmağın bir olmadığı gibi malesef insanlarda bir değil bazılarının çoçuklarına haram yediktirlerini düşünüyorum bizat görmedim fakat böyle insanlar varsa onları yüçe ALLAH ın adaletine bırakıyorum unutayalım kul hakı yemek en büyük günağtır yüce ALLAH diyorki ey kulum bana hangi günah ile gelirsen gel kul hakı ile gelme çünkü hakını helal edicek veya etmiyecek hakını yediğin insanlardır ALLAH a emanet olun

MUTAF
12-09-2008, 03:19
ben inanmıyorumda güvenmiyorumda.. tabi bazı istisnalar hariç..

ŞRARSKOZ
12-09-2008, 03:56
bagışlanan yardımlarla 100 kişiye yardım edeceklerse bunlar 40 kişiye yardım ediyorlar gerisi bana göre ceplere giriyor ben inanmıyorum

draculu45
12-09-2008, 05:39
herkes kendi acısından bir yorum yapma hakkı var ben bu derneklerin fakir ailelere herzaman yardım ettiğine inanıyorum

Dijitalci
12-09-2008, 08:54
Nacizane görüşüm HAYIR dır. Eğer benim MADDİ durumum varsa bunu kendim yaparım
başkasının insafına BIRAKMAM...

osmann
12-09-2008, 10:10
bence büyük oranda ediliyor...ama arada çürük elmalarda çıkmıyor değil...
bu sadece sağ yada sol kısımda değil. devlet eliyle bile oldu...hatırlayın thy yollarına bağışlanan kurbanları, kızılayın birzamanlar halini...bunlar tüm kurumu kapsamaz...içindeki çürük elmaları alınca mesele hallolur...

Daha evvelde demiştim şimdi de demek istiyorum...kardeşim yardım kurumlarına edileceğine kızılaya edilse yaa..niye edilmiyor? kızılayın bunu araştırması gerek.
millet kızılay yerine farklı derneklere veriyorsa bunun bir nedeni olmalı değilmi?
selametle...

ultra-mehmet
12-09-2008, 12:59
Bence Ediliyo ve Burdan Ekmek yiyen nice fakir aileler ev sahibi iş sahibi oldu....Kızılayın yapması gereken görevleri Kimse Yokmu,Deniz Feneri,İhh yerine getirdi ve devam ediyo......

cafi
12-09-2008, 13:27
Bence Ediliyo ve Burdan Ekmek yiyen nice fakir aileler ev sahibi iş sahibi oldu....Kızılayın yapması gereken görevleri Kimse Yokmu,Deniz Feneri,İhh yerine getirdi ve devam ediyo......

sence bu derneklerdeki kişiler içinde içinde haram yiyen yokmu yardımların hepsi hitiyaç sahiplerine ulaşıyormu

ekrem956
12-09-2008, 13:56
ben bu tür kurumlara inanmam tabiki yardım yapılıyordur ama cukka daha cok oluyordur.tv lerdeki en güncel konu bu zaten.bilgilerinize.saygılarımla

nurettin01
12-09-2008, 16:57
bencede hayır yapılanları görüyoruz.vicdansızlar,bunun hesabını nasıl verecekler.selamlar.

umuter
12-09-2008, 17:30
evet ihityaç sahiplarine yardım ediliyor mutlaka...ama insan faktörü olan herşeyde hata kusur bulmak mümkündür o yüzden..herkesin bakış açısına ve yorumuna göre değişir bu konu..

rahim1960
12-09-2008, 17:34
yurtta yemek verilir. oyerde ne kadar hacı .imam,hoca varsa gider yeme ği yer,karnını kaşır,adıda fakir öğrenci,lere yemek verme olur,halbuki fakir öğrenciler gelen hacılara imamlara hocalara hizmet eder,yemek kalırsa yer kalmazsa onların artığını yerler.aynı şey bu dernekler içinde geçerlidir.

ruzgarm
12-09-2008, 18:06
Ben İnanmıyorum %90 Kendilerine pay çıkarıyorlar %10 Yapıyor olabilir dün akşam haberlerde seyrettim Deniz Feneri yardımıyla Gemicik.Taksi Filoları almış adamlar bunların hepside yardım paraları insanları kandırarak duygusal yönden aldıkları parayla nasıl hayat sürdükleri belli ama öbür tarafı düşünen yok zehir zıkkım olsun haramla yalanla işi olanlara o paralar

Murat_33
12-09-2008, 18:07
ben inanıyorumki yardım dernekleri görevini yapıyorlar. ama bazen kötü olaylarda ola bilir 100 tane iyinin yanında 1 tane kötüyüde biz bulup temizlememiz lazım

kucer06
12-09-2008, 18:13
Kesinlikle inanmıyorum.Bu işi babalarının hayrı'namı yapıyorlar.Kimsede bana sevap,vicdan filan demesin.Hepside bir şekilde garibanları alet ederek sömürü düzeni kurmuşlar.Eğer ben vatandaş olarak yardım edeceksem niye bir örgüte ihtiyaç duyayım.Gider yardımımı kendim yaparım.Benim verdiğim para ile sözde yardım ediyorum diye palazlanacaklar.

ferhan
12-09-2008, 18:30
Kizilay gibi, cocuk esirgeme kurumlari gibi yardim kurumlarina tabiki inaniyor ve guveniyorum. Ozel yardim kuruluslari yeteri kadar kontrol altinda olmaklari icin istedikleri gibi manevra alanlarina sahipler, dolayisi ile istedikleri gibi de cirit atmaktadirlar. Bunun icindir ki inanmiyorum.

osmann
12-09-2008, 18:53
yurtta yemek verilir. oyerde ne kadar hacı .imam,hoca varsa gider yeme ği yer,karnını kaşır,adıda fakir öğrenci,lere yemek verme olur,halbuki fakir öğrenciler gelen hacılara imamlara hocalara hizmet eder,yemek kalırsa yer kalmazsa onların artığını yerler.aynı şey bu dernekler içinde geçerlidir.

ne kadar hacı imam ve hoca derken samimi misin? yeminlemi? (aralarında müezzin,hafız,vaizci yokmu? bence bunları atlamışsın.ekle...)
karınlarını nasıl kaşıyorlar? :)

öyle bir anlatıyorsunki misyonerlerin dinimizi kötülemelerine gerek yok...maşallah o görevi biz hakkıyle yerine getiriyoruz...
Karınlarını (afedersiniz) ayılar gibi kaşıyan imam hoca ve hacıların öğrencilere köle muamelesi yaparak yemekleri yediklerini ve onlara bişey bırakmadıklarını, bişeyde kalmayınca o öğrencilerin artıkları yediklerini söyleyerek tatmin oluyormusun? rahatlıyormusun? bunu gördünmü gerçekten? yoksa içindeki bazı şeyleri dışa vurmak için işkembedenmi sallıyorsun? pess bilader...pes...

salla gitsin...izi kalır...ne kadar hacı varsa imiş.. mahallede 40 hacı varsa 40 ıda gidiyor ve kaşıyorlar karınlarını öylemi? hasbunallah yaa...

kegk06
12-09-2008, 19:30
ne kadar hacı imam ve hoca derken samimi misin? yeminlemi? (aralarında müezzin,hafız,vaizci yokmu? bence bunları atlamışsın.ekle...)
karınlarını nasıl kaşıyorlar? :)

öyle bir anlatıyorsunki misyonerlerin dinimizi kötülemelerine gerek yok...maşallah o görevi biz hakkıyle yerine getiriyoruz...
Karınlarını (afedersiniz) ayılar gibi kaşıyan imam hoca ve hacıların öğrencilere köle muamelesi yaparak yemekleri yediklerini ve onlara bişey bırakmadıklarını, bişeyde kalmayınca o öğrencilerin artıkları yediklerini söyleyerek tatmin oluyormusun? rahatlıyormusun? bunu gördünmü gerçekten? yoksa içindeki bazı şeyleri dışa vurmak için işkembedenmi sallıyorsun? pess bilader...pes...

salla gitsin...izi kalır...ne kadar hacı varsa imiş.. mahallede 40 hacı varsa 40 ıda gidiyor ve kaşıyorlar karınlarını öylemi? hasbunallah yaa...

bakıyorumda herkez konuyu belli hedeflere doğru kaydırmış bence hedef göstermeden cevaplayın bu anketi .
benim şahsi fikri yardın derneklerine inanmıyor ve güvenmiyorum .

olesker
12-09-2008, 19:51
Zaten bütün mesele bu güven bu devirde kim kime güveniyo.Ama bence birileri bu yardım işlerini üstlenmiş güvenmek zorundayız herşeyin altında bir yolsuzluk ararsak kimsenin dostu kalmaz ozaman eski zamanları arar hayıflanırız.

bulletfromhell
12-09-2008, 19:52
ben inanmıyorum..yardım yapacağım zamanda gözümle görerek kendi elimle yapıyorum gücüm nispetinde..Allah kabul etsin..

:warn: :warn: bu arada konuyu farklı mecralara çekmeyelim arkadaşlar:warn: :warn:

umuter
12-09-2008, 22:17
:warn: :warn: bu arada konuyu farklı mecralara çekmeyelim arkadaşlar:warn: :warn:
çeken olursa toplarız ustam biz ne günler için bekliyoruz burda :D:D

draculu45
13-09-2008, 03:59
baya konu farklı yerlere cekiliyor tabiki herkes aynı yazacak değil saygı duyarız her fikre nezaket kurallarını acmayacak şekilde olursa saygılar

süleyman09
13-09-2008, 10:47
Yardım Edilecek Kişileri Yardımı Hakikatten Ihtiyacı Olana Vermek Endogrusu Yani Ihtiyacı Olmayanda Ihtiyacı Vargibi Davranıp Almamalıdır Ihtiyacı Olanın Hakkını Yememelidir

hasan59
13-09-2008, 13:20
her konuda olduğu gibi herde her şeyin kötüsü olduğu gibi iyiside var allah akıl fikir vermiş araştırırsan iyiyide kötüyüde az da yanılsan çoğunlukla doğruyu görebilirsin bu kötüler dünya yıkılıncaya kadar eksik olmaz ama ne olur şu bu demiyorum ama iyileri bunların arasına katmayın yazık olur

msarim
13-09-2008, 13:59
Nacizane görüşüm HAYIR dır. Eğer benim MADDİ durumum varsa bunu kendim yaparım
başkasının insafına BIRAKMAM...
aynen katılıyorum arkadaşım maddi durumu iyi olanlar kendileri bizzat yardım ederse daha iyi olur yardımların gerçekten ihtiyacı olanlara veri
ldiğineinanmıyorum etrafımda birsürü muhtaç insanlar var ben görmedim bunlara yardım edildiğini

hakantoyota
13-09-2008, 15:08
Ben Kısmen Inanıyorum.ama Isim Yapmış Yardım Derneklerine Sadece.kalbinde Allah Korkusu Olmayan Herkes Hata Yapar

hogan01
13-09-2008, 15:19
Benim anlamadıgım neden fakirlere yardım yapabilmek için illa bir yerlere derneklere vs.ihtiyaç var.
Türkiyede hepimizin çevresinde hatta gözümüzün önünde muhtaç fakir insanlar var Gerçekten Allah rızası için yardım etmek isteyenler kendi eli ile de yardım edebilir.
Derneklerin ihtiyaç sahiplerine verilen yardımları ulaştırdıklarına inanmıyorum

aziz
13-09-2008, 15:45
bende inanıyorum deniz feneri ve kimse yokmu dernekleri gayet iyi çalışıyorlar bir kaçtane iş güzar çıkıyor ortalığı bulandırıyorlar bari bu hayırlı işlere bunu karıştırmayın

Özgür Erge
13-09-2008, 16:27
ben kararsızım kimi gönderiyodur kimide göndermiyodur onun için kararsızım

trtamer
13-09-2008, 17:25
en güzeli yapacağın yardımı kendin ayni olarak yapacaksın ama bu gün asıl olarak kastedilen dernekler deniz feneri ve cansuyu dernekleridir ki bunların yapılan bağışları yerlerine ulaştırdıklarından kesinlikle şüphem yok gerçi insanın olduğu yer yerde yolsuzluk olur olmuşturda ama bunlar kişisel bazdadır ve dernekleri bağlamaz kısaca benim bildiğim dernekler yapılan yardımları hakedenlere ulaştırdıklarına inanıyorum

pencere77
13-09-2008, 18:08
tvlerde yarım edilen aileler gösteriliyor(sadece bir kısmı)özellikle deniz feneri yurt dışında epey isim yapmış yardımkuruluşu olarak afrika ülkelerinde.

nihat4734
13-09-2008, 18:30
bende inanıyorum her kurumda kötü niyetli insanlar türebilir ama bu genel amacı değiştiremez bu yapılan bağışlar allah için yapıldımı zaten bağışsahibleri sevablarını kazanırlar ama kötü niyetli kişiler bunu sü istimal edib kendileri yemeğe kalkarsa günah onların olur .

COEMAR
13-09-2008, 20:22
Ben karasızım bazen istiyorum ama yolsuzluk olunca haksız yere başkaları zengin oluyor o düzene karşıyım ama vakıf olanlarda işe çok yarayanlar var ilk aklıma gelen Mehmetçik vakfı gibi yada vakıf olmayan Kızılay gibi onlar oluncada evet diyorum ..

ayran
13-09-2008, 21:28
hayır inanmıyorum herşey ortada deniz feneri gibi ve vs.....!

tektepe
13-09-2008, 21:33
inaniyorum hepsi bir olmaz

efsane_kurt
13-09-2008, 22:09
hayır onların yapacagı şeyi ben yapabiliyorum elim kolum ayagım saglam iyilik yapmaktanda da aciz degilim onun için ihtiyacım yok derneklere

efsane_kurt
13-09-2008, 22:11
inanmıyorum demiyorum ama allaha emanet ediyorum onları allah onlara bırakmaz o yaptıklarını

ozay_74
14-09-2008, 00:37
Ben düne kadar inanıyor ve bağışta bulunuyordum ancak çıkan haberler benim bu inancımı sarstı.Zaten bu derneklerin haricinde de yardımlarda bulunuyordum o sebeple artık bu derneklere bağışta bulunmayı düşünmüyorum, kendi işimi kendim görmeye karar verdim.

Saygılar,

pencere77
14-09-2008, 00:53
ne hikmetse bu olay ramazan ayında ortaya çıktı.insanların bolca yardım ettiği bir zamanda.geçmiş sene ramazanlardada ortada müslüm gündüz fadime şahin olayları ortaya çıkmıştı.
yani bu olayların ortaya çıkması ramazan ayında olması beni hep düşündürdü

cüneyt52
14-09-2008, 00:59
bence yardım yapmak istiyorsan kendin kendi elin lever emin ol nereyegittiğini bil

Simba
20-09-2008, 15:40
Anketimiz kapanmıştır.Oy veren arkadaşlarımıza teşekkurler..